Napis się pojawia, ale czy działa to nie sprawdzałem, bo nie chciałem stracić danych w trasie. Próbowałem Twojego sposobu przed wyruszeniem w drogę i nie skasował wczorajszego zapisu, czyli jednak, to bezpieczny sposób. Swoją drogą, powinni w instrukcji napisać o tym, bo to przydatna funkcja. Ciekawe ile jest jeszcze nieodkrytych funkcji.
Liczniki SIGMA
Napisano 24 kwiecień 2014 - 08:25
Ze strony Internetowej Sigmy http://www.sigmaspor...?punkt=features można sobie ściągnąć instrukcję obsługi w języku polskim.
A ja chyba rozwiązałem swój problem z brakiem kadencji. Przeniosłem licznik z mostka na lewą stronę kierownicy tak aby czujnik kadencji lepiej się "widział" z licznikiem i wszystko póki co działa.
Napisano 30 kwiecień 2014 - 14:56
#224 Gosc_ShpxLbh_*
Napisano 30 kwiecień 2014 - 15:08
Kurde za takie pieniądze, żeby Sigmy ROX gubiły sygnał z czujników to jakaś kiepścizna jest.Mam zamiar kupić jakiś pulsometr na dniach i skłaniałem się ku ROX 6.0 z tego względu, że do tego miałbym kadencję i wszystko w jednym urządzeniu. Obecnie mam podstawowy licznik Sigma 1200 na kablu i żadnych problemów z nim nie mam, dlatego myślałem że ROX 6.0 będzie solidnym sprzętem.Teraz zastanawiam się czy nie lepiej wziąć Polar RS300x, podobno z Polarami nie ma najmniejszych problemów, tylko niestety nie będę miał kadencji i aż 3 urządzenia do obsługi (jeszcze telefon z Endomodo).Albo może Polar CS200 byłby dla mnie dobry, ale słyszałem, że w czujnikach nie da rady baterii zmienić (prawda to?)?Co sądzicie?Czy w tych ROXach jest to rażące że gubi sygnały, czy jednak zdarza się to rzadko i można z tym żyć?
nie ma zadnych problemow z roxxxx a z tym zestawem co napisales... nie rob tego bledu )) tu masz wszystko w jednym. a na ROX 6 nie ma sensu płacić bo to prawie to samo, tylko ma licznik podjazdów i zjazdów, jeśli nie mieszkasz w górach to nie ma sensu dopłacać. W Polarach już można zmieniać baterie, co nie zmienia faktu, że kompatybilność z telefonami jest..żałosna mi np działało, ale tak, że po 5 treningach bateria szła do kosza i trzeba było nową kupować ) poszedł na allegro po 2 tygodniach. Endo teraz mam tylko dla robienia kalendarzyka gdzie i ile jechałem. a Sigma pokazuje wszystko na raz REAL TIME. do Rox 6 musisz dokupić kadencje
Napisano 30 kwiecień 2014 - 15:14
Posiadam Sigmę Rox 6.0 od 4 miesięcy i z czujnikami nie miałem żadnego problemu. Żadnych opóźnień z przekazywaniem prędkości, kadencji ani pulsu także nie doświadczyłem. Sygnału nie zgubiły ani razu. Jedyne co robię przed każdą jazdą to moczę opaskę od pulsu w wodzie. Nawet wysokościomierz działa całkiem przyzwoicie i dokładnie.
Raleigh Revenio 3
Napisano 30 kwiecień 2014 - 15:36
nie ma zadnych problemow z roxxxx a z tym zestawem co napisales... nie rob tego bledu )) tu masz wszystko w jednym. a na ROX 6 nie ma sensu płacić bo to prawie to samo, tylko ma licznik podjazdów i zjazdów, jeśli nie mieszkasz w górach to nie ma sensu dopłacać. W Polarach już można zmieniać baterie, co nie zmienia faktu, że kompatybilność z telefonami jest..żałosna mi np działało, ale tak, że po 5 treningach bateria szła do kosza i trzeba było nową kupować ) poszedł na allegro po 2 tygodniach. Endo teraz mam tylko dla robienia kalendarzyka gdzie i ile jechałem. a Sigma pokazuje wszystko na raz REAL TIME. do Rox 6 musisz dokupić kadencje
No właśnie mieszkam w górach (Góry Sowie) a dokładnie Głuszyca jeśli kojarzysz BikeMaraton. Altimetr nie jest mi niezbędny ale różnica w cenie między ROX 5.0 a ROX 6.0 CAD nie jest już taka duża, więc wolę dopłacić jeśli będzie większa dokładność niż Endomodo (a podobno jest lepsza). ROX 6.0 jest też w wersji z czujnikiem kadencji od razu i taki rozważam - ROX 6.0 CAD
ROX 5.0 380zł + przesyłka
ROX 6.0 CAD 435zł + przesyłka
Endomodo używam też dla kalendarza, ale i dla tras, mogę później sprawdzić sobie dokładnie gdzie byłem - przydatne jak się jeździ po lasach. Też lubię porównywać czas w jakim pokonuję daną trasę.
Posiadam Sigmę Rox 6.0 od 4 miesięcy i z czujnikami nie miałem żadnego problemu. Żadnych opóźnień z przekazywaniem prędkości, kadencji ani pulsu także nie doświadczyłem. Sygnału nie zgubiły ani razu. Jedyne co robię przed każdą jazdą to moczę opaskę od pulsu w wodzie. Nawet wysokościomierz działa całkiem przyzwoicie i dokładnie.
Dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że też trafię na bezproblemowy egzemplarz jak już się zdecyduję, a skłaniam się właśnie ku ROX 6.0 CAD dzięki waszym odpowiedziom.
Musze w miarę szybko zrobić zakup bo brakuje mi mocno pulsometru, jak robię CARDIO niby staram się jechać w miarę spokojnie, ale zbyt rzadko się to udaje, myślę że dzięki pulsowi i kadencji będzie lepiej pod tym względem i szybciej poprawię kondycję.
Napisano 30 kwiecień 2014 - 19:44
Ja mam Rox 5.0 i zadnych problemow, jedynie baterie cos czesto trzeba zmieniac - po pol roku juz dwie do wymiany jak dla mnie troche przegiecie...
Poza tym za ok 380 zl to w sumie nie drogi sprzet jak na bezprzewodowy zestaw predkosci kadencji i pulsu w jednym.
Napisano 30 kwiecień 2014 - 20:56
No faktycznie zbyt często, zwłaszcza, że france takie drogie są.
A jakie dokładnie baterie przychodzą do licznika, i czujników? Może od razu zamówię zapas.
Edit:
Na internecie znalazłem w przystępnej cenie, ale na mieście to potrafią kosztować 16 a nawet 20 zł za jedną sztukę baterii 2032 - takie mi do Sigmy 1200 przychodzą.
Napisano 22 czerwiec 2014 - 09:04
SIGMA
1200
1009
16.12
1609
Ktory z nich jest najlepszy? Czytam opisy poszczegolnych modeli i mam metlik w glowie. Wiem, ze do 16.12 gdybym kiedys chcial to jest mozliwosc dokupienia kadencji, a co z reszta?
Napisano 01 sierpień 2014 - 09:04
Korzystam z Polar H7, czyli pasek z nadajnikiem, który przesyła wskazania pulsu zarówno poprzez Bluetooth Smart jak i GymLink, czyli analogowy sygnał 5kHz. Zauważyłem, że pulsometr Sigmy PC 9 (czyli w miarę aktualny model) pokazuje na ekranie wskazania gdy założony mam pasek Polara. Czy modele ROX 5.0 lub 6.0 też współpracują z pasmem 5kHz i będą wyświetlały dane z Polara?
Szukam rozwiązania, gdzie przy jednym nadajniku będę miał wskazania zarówno na kokpicie jak również rejestrowane przez smartfona w Runtastic Road Bike.
#232 Gosc_ShpxLbh_*
Napisano 01 sierpień 2014 - 09:07
Korzystam z Polar H7, czyli pasek z nadajnikiem, który przesyła wskazania pulsu zarówno poprzez Bluetooth Smart jak i GymLink, czyli analogowy sygnał 5kHz. Zauważyłem, że pulsometr Sigmy PC 9 (czyli w miarę aktualny model) pokazuje na ekranie wskazania gdy założony mam pasek Polara. Czy modele ROX 5.0 lub 6.0 też współpracują z pasmem 5kHz i będą wyświetlały dane z Polara?
Szukam rozwiązania, gdzie przy jednym nadajniku będę miał wskazania zarówno na kokpicie jak również rejestrowane przez smartfona w Runtastic Road Bike.
nie. sigma rox ma swoje rozwiązanie szyfrowane STS, nic innego nie współpracuje. A roxa 5 jak kupujesz to i tak z pulsometrem
Napisano 01 sierpień 2014 - 09:37
nie. sigma rox ma swoje rozwiązanie szyfrowane STS, nic innego nie współpracuje. A roxa 5 jak kupujesz to i tak z pulsometrem
Dzięki za szybki sygnał.. korzystam już z STS w 16.12 ale szukam rozwiązania, by kontrolować puls podczas jazdy, jednocześnie rejestrować w RRB i nie spinać się przy tym kilkoma paskami
Napisano 19 sierpień 2014 - 19:51
Nie, zmieniasz tylko parametr obwodu. Km przejechane zostają.
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Napisano 21 październik 2014 - 09:51
Witajcie,
Czy ktoś się orientuje czy Sigma BC 16.12 STS posiada w zestawie magnes, który da się zamontować do płaskiej szprychy ?
Czy trzeba dokupić np. coś takiego http://rowertour.com...a-szpryche.html ?
Napisano 22 listopad 2014 - 12:05
Jak montujecie czujnik Sigma do widelca i kadencję na ramę z tyłu. Czy opaskami zaciskowymi, czy gumkami, czy może oba? Ciekawi mnie, czy same gumki wystarczą do utrzymania czujników, czy po pewnym czasie nie ma ryzyka, że się poluzują. W MTB mam licznik 16.12, sam czujnik jest mały więc tu jest jasna sprawa, natomiast do szosy zakupiłem Roxa 6.0 i czujniki są dość duże, zapiąłem je opaskami i gumkami dla bezpieczeństwa, ale zacząłem się zastanawiać, że może same gumki będą wystarczająco dobrze trzymać?