OK, poradziłem sobie
Liczniki SIGMA
Posted 03 October 2015 - 23:44
Mam problem. Otóż moja sigma 8.12 ATS przestała pokazywać aktualna predkosc itp. Myślałem, że to może bateria się wyczerpała w transmiterze i gdy wymieniłem dalej nie działa. Co zrobić?
- bicicleta likes this
Posted 21 February 2016 - 20:14
Ja używam takiego patentu i działa - licznik SIGMA BC1909 STS. Prędkość na drugim rowerze mam po kablu, tętno bezprzewodowo. Problem mam z kadencją - bo nie działa przy stopce przewodowej.
Małymi krokami uparcie do celu...
Dd 7 lutego 2017r szczęśliwy tatuś
Posted 01 March 2016 - 15:44
Nie wiem czy powinienem zakładać osobny wątek do tematu liczników SIGMA, ale czy można skądś pobrać pełną wersję programu Sigma data center 3 lub wyżej? Mam Rox 10 i w zestawie miałem płytkę z tym kluczem, ale przy przeprowadzce pudełko zaginęło i ostał mi się tylko licznik z podstawką i kablem, a innego sposobu wgrania mapy chyba nie ma do tego modelu.
Posted 31 March 2016 - 19:26
Cześć,
Planuje kupić bezprzewodowy licznik. Zastanawiam się między Sigma 8.12 a Sigma 1200. Co polecacie? Co bardziej się sprawdza?
Oba liczniki mają podobne funkcję, więc tutaj bardziej decyduję cena. Sam wybrałbym 1200, bo to chyba był nowszy model, ale rozejrzyj się jeszcze za 12.12 STS czy 16.12 STS, bo czasem idzie je dorwać w okazyjnej cenie.
Posted 31 March 2016 - 19:57
Oba te liczniki korzystają z transmisji analogowej (niekodowanej), co oznacza spore ryzyko zakłóceń.
Jeżeli już chcesz kupić sobie licznik bezprzewodowy, wg mnie sens mają wyłącznie modele z transmisją cyfrową (w ofercie Sigmy to wszystkie modele z oznaczeniem STS).
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?