Skocz do zawartości

Zdjęcie

Giant TCR Advanced 0

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
98 odpowiedzi w tym temacie

#41 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 10 luty 2014 - 07:05

Gdyby ktos byl zainteresowany to:

http://szosa.org/top...eszak-rowerowy/

Giant TCR Advanced 0 Modified
V max 102 km/h Dst max 297 km

#42 Krzysztof_K

Krzysztof_K
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Skądśląsk

Napisano 11 luty 2014 - 23:13

Witam.

Posiadam TCR composite 1 i od pewnego czasu standardowe siodełko zrobiło się strasznie niewygodne.Muszę je zmienić tylko nie wiem co wybrać.Pomóżcie wybrać.

#43 87Tomasz

87Tomasz
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądMrzeżyno

Napisano 11 luty 2014 - 23:42

http://szosa.org/top...ki/?hl=siodełko

#44 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 12 luty 2014 - 06:34

Krzysztof_K, moze wybierz sie do Chorzowa do Twomarku. Maja calkiem sporo siodelek i kilka fajnych przecen. Ja u nich bralem Toupe Pro do szosy i MTB. Po sezonie jestem bardzo zadowolony. Jednak z siodelkiem to zawsze kwestia indywidualna. Twarde i plaskie wcale nie musi oznaczac mniejszego komfortu, zwlaszcza na dluzszych dystansach. Napisz co masz aktualnie zalozone i jakie dystanse robisz.

#45 Krzysztof_K

Krzysztof_K
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Skądśląsk

Napisano 12 luty 2014 - 12:15

Siodełko mam standardowe jakie było przy rowerze,nie wiem co to za model.W specyfikacji gianta to:GIANT Performance Road.Rower mam z 2012r.Przez jeden sezon jeździło mi się na nim dobrze (dystanse przeważnie 60-80 km,4 razy w tygodniu) ale później zrobiło się gorzej i teraz trudno na nim wytrzymać powyżej 2 godzin.Opinie na temat siodełek są różna,jedni chwalą z dziurą drudzy wolą bez.Zastanawiam się nad tym które ty wybrałeś Toupe Pro ale nie wiem czy będzie mi pasowało do sztycy bo z tego co czytałem  ma owolne pręty.

#46 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 12 luty 2014 - 12:46

Jesli masz sztyce taka jak u mnie to bez problemu pasuje. Problem pojawia sie ze sztycam Gianta w MTB. Pod moje 4 litery Toupe Pro sprawdza sie znakomicie w rozmiarze 143mm. Od samego poczatku doslownie ZERO zmartwien. Sam bylem niezle zdziwiony, ze jest az tak dobrze. W tej chwili zostalo im kilka sztuk solidnie przecenionych. Seryjne siodelko Gianta do zbyt dobrych nie nalezy i wazy 3 razy tyle co Toupe Pro. Ciekawe, ze u Ciebie bylo dobrze a potem sie pogorszylo. Duzo masy z siebie zrzuciles przez sezon? A moze cos Ci sie poprzestawialo? niemniej jednak, jesli budzet pozwala to zainwestuj w najlepsze siodelko na jakie Cie stac. To gwarancja uciechy z jazdy za kazdym razem. Nie wspominam nawet o spodenkach z solidna wkladka bo bez nich to raczej ciezko :)

#47 87Tomasz

87Tomasz
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądMrzeżyno

Napisano 12 luty 2014 - 13:12

O-i tu kolega poruszył ciekawe zagadnienie.

Może wkładka w spodenkach już "wysiedziana" i stąd to wrażenie?

Wkładka może zdziałać cuda,dlatego nie warto oszczędzać na spodenkach.

Sam na początku jeździłem w jakichś tanich z byle jaką wkładką i wiem że drugi raz tego nie popełnię.

Teraz mam porządne spodenki i czuje się dosłownie jakbym siedział "nad siodełkiem" nic nie obciera,wentylacja jest dobra.

Może przed wymianą siodła warto "przymierzyć" jakieś inne portki ;)

#48 Krzysztof_K

Krzysztof_K
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Skądśląsk

Napisano 12 luty 2014 - 13:35

Może faktycznie wkładka się już wysłużyła.Zacznę się rozglądać za jakimiś nowymi spodenkami.Możecie polecić coś dobrego?

A co do siodełka to i tak coś wybiorę nowego,dzwoniłęm do twomarku i faktycznie jeszcze mają te siodełka.Przejadę się do nich w najbliższym czasie,podobno mają sprzęt do mierzenia kości kulszowych to i wielkość dopasują.Zachęcali mnie do  body geometry,mają rabat do końca lutego-420zł.Może warto coś takiego sobie zrobić?Co myślicie?

#49 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 13 luty 2014 - 07:23

Dla wiekszosci smiertelnikow rozmiar 143 mm bedzie odpowiedni. Mozesz sobie tylek zmierzyc u nich, za darmo. Body geometry, jak chcesz wydac kase, to czemu nie :) jesli chodzi o spodenki to moge polecic cos takiego:

http://www.bike24.de...id=29;orderby=3

Cena jeszcze nie kosmiczna a wkladka u mnie sie sprawdza. Poza tym bardzo przewiewne i krotsze niz standardowa dlugosc.

Jakie spodenki uzywales do tej pory? Dobra wkladka czyni cuda.

#50 Krzysztof_K

Krzysztof_K
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Skądśląsk

Napisano 15 luty 2014 - 23:49

Byłem dzisiaj w twomarku,zrobili mi pomiar i wyszło że siodełko będzie odpowiednie w rozmiarze 143 mm.

Sprzedawca też polecał Toupe Pro więc kupiłem i jutro będę je testował.

Body geometry narazie odpuściłem.

Zainewstuję w dobre spodenki,bo te obecne nie są z najwyższej półki i chyba wkładka już się lekko zużyła.

#51 dawit

dawit
  • Użytkownik
  • 72 postów
  • Skądstamtąd

Napisano 16 luty 2014 - 11:04

Byłem dzisiaj w twomarku,zrobili mi pomiar i wyszło że siodełko będzie odpowiednie w rozmiarze 143 mm.
Sprzedawca też polecał Toupe Pro więc kupiłem i jutro będę je testował.
Body geometry narazie odpuściłem.
Zainewstuję w dobre spodenki,bo te obecne nie są z najwyższej półki i chyba wkładka już się lekko zużyła.

Napisz pierwsze wrażenia bo też zastanawiam sie nad ta wersja lub S-Works. Jakąś mini recenzje jakby sie dało ;)

#52 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 16 luty 2014 - 14:41

Nie polecam opierac sie na ich metodzie. Mi tez zmierzyli tylek i wyszlo 143, a w rzeczywistosci, takie siodlo jest dla mnie za szerokie. Zdecydowanie wole te wezsze.

Nalepiej wzi±æ sobie siodla testowe i poprobowac.

#53 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 16 luty 2014 - 16:28

Krzysztof_K, wziales biale? To jeszcze jest w bardzo fajnej cenie S-Works w drewnianym pudle, prawie jak kolekcjonerska edycja :)

Dawit, tu nie ma reguly. Twoje 4 litery musza to poczuc i tyle. Ja jestem bardzo zadowolony z Toupe Pro, mam 2, w MTB i szosie.

#54 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 luty 2014 - 12:46

Ja mam S-Worka - zresztą też z Twomarku ;-)
Jest super wygodny. Używam go zamiennie z Prologo Evo Nack i wg mojej szanownej pani du.y oba są tak samo wygodne :-)

#55 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 17 luty 2014 - 13:25

GoscNiedzielny, jak masz:

http://twomark.pl/si...den-box,p,26352

to masz jakies 15 gram mniej do wozenia ze soba :) Ja sie troszke balem tej skory, ktora nie jest na nim wywinieta jak:

http://twomark.pl/si...upe-pro,p,23436

#56 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 luty 2014 - 13:48

Mam wersję całą czarną, bez pudełka.
Nie ma się co obawiać, jest naprawdę perfekcyjnie wykonane-zarówno to wyściełanie jak i sama skorupa.
Porównywałem je z nowym SLRem i pod mój tyłek dziura Toupe'a była lepsza niż w wycięcie w SLRze.
Idąc dalej nie widziałem/czułem różnicy między posiadanym SLR bez dziury, a tym nowym "dziurawym"

#57 Krzysztof_K

Krzysztof_K
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • Skądśląsk

Napisano 23 luty 2014 - 16:17

Po tygodniu użytkowania siodełka mogę powiedzieć że zakup był bardzo udany,wygodne,bez bólu tyłka można jeździć długie trasy.

Dziś zrobiłem prawie 120km i nawet nie pomyślałem o moich 4 literach.Różnica pomiędzy Toupe Pro a standardowym jest naprawdę duża.

Warto zainwestować w dobre siodełko,komfort to podstawa

Muszę podziękować koledze s2power za polecenie tego siodła.

Aha pytałeś o kolor,wziąłem czarne bo bardziej mi pasowało kolorystycznie.

#58 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 24 luty 2014 - 06:01

Krzysztof_K, ciesze sie, ze pomoc okazala sie przydatna.Roznie to bywa z czterema literami :) Na jakosc wykonania tez nie bedziesz raczej marudzil. Oby dobrze sluzylo :)

#59 grzes85

grzes85
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 24 luty 2014 - 14:06

Hmmm to które siodełko kolega poleca bo się zakręciłem.

#60 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 25 luty 2014 - 05:53

grzes85, Toupe Pro :)

Ps. Czesto krecisz?