Wybór obuwia rowerowego
Posted 24 September 2014 - 16:11
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 24 September 2014 - 18:29
Rozmiarówka i dopasowanie w całej ofercie szosowej i MTB Mavika są takie same.
Dzięki. Pierwsza część wątpliwości rozwiana.
To jeszcze jakby ktoś coś dodał do drugiej części
"Może ktoś też wie czym róznią się oba modele i jak to przekłada się na użytkowanie? Podejrzewam, że twardość, komponenty? Na pewno ceną :-D"
Dzięki
Posted 29 September 2014 - 15:28
Mierzyłem w Decathlonie SH-R064 - normalnie noszę buty 46 ale były zdecydowanie za małe. 47 pasowały ale było dość ciasno z przodu. Czy SH-R088 mają taką samą rozmiarówkę i będą podobnie leżeć na nogach ? Z kolei czarno białe BTwiny pasowały w rozmiarze 46.
Czy gdzieś w Warszwie można przymierzyć R088 w moich rozmiarach ?
#525 Gosc_adazz_*
Posted 29 September 2014 - 18:03
Dzięki. Pierwsza część wątpliwości rozwiana.
To jeszcze jakby ktoś coś dodał do drugiej części
"Może ktoś też wie czym róznią się oba modele i jak to przekłada się na użytkowanie? Podejrzewam, że twardość, komponenty? Na pewno ceną :-D"
Dzięki
Miałem Avenge i mam Zxellium, więc śmiało wnoszę tezę iż niższe modele można kupować bardzo dopasowane, są elastyczniejsze bardziej "trampkowate", natomiast Zxellium jest sztywny, ze sztywną skorupą itp. a więc kupno mocno dopasowanego buta wiązało by się z dyskomfortem np. po dłuższej trasce, i tak jak Mavica miałbym 43 wg. standardu, to kupiłem Zxellium 44, a mierzyłem w sklepie wszystkie modele butów szosowych Mavica
Posted 29 September 2014 - 21:06
Posiadam przełajówke z Planet X , zamontowane mam pedała shimano 105 . Jednak Buty mam z odzysku stare i zajechane czas na powiew nowości . Tera pytanie czy kupic buty do MTB i nowe wpiecia czy dalej jezdzic na 105 + nowe buty . Przejechałem sie w butach mtb i nie czułem zeby cala moc szła w korbe (moze to kwestia regulacji pedała?) , nie podobalo sie ogolnie . Nie chce wydać wiecej niż 600 zl na buty + XXX zl na wpięcia ewentualnie . Jak ugryść temat ? Pomóżcie ...
Dzieki z góry!
Posted 29 September 2014 - 21:49
Ja też odczuwam różnicę na szosowych pedałach, a pedałach MTB. Niby na szosowych jest większa siła ciągu, ale ile w tym prawdy? Polecam ci bardzo tanie w stosunku do wyglądu buty szosowe DMT vision 2.0. Kupiłem je na allegro za jakieś 200zł(?). Rewelacja, do tego bloki shimanowskie za 50zł i masz super zestaw do zajechania.
Posted 29 September 2014 - 22:22
Posiadam przełajówke z Planet X , zamontowane mam pedała shimano 105 . Jednak Buty mam z odzysku stare i zajechane czas na powiew nowości . Tera pytanie czy kupic buty do MTB i nowe wpiecia czy dalej jezdzic na 105 + nowe buty . Przejechałem sie w butach mtb i nie czułem zeby cala moc szła w korbe (moze to kwestia regulacji pedała?) , nie podobalo sie ogolnie . Nie chce wydać wiecej niż 600 zl na buty + XXX zl na wpięcia ewentualnie . Jak ugryść temat ? Pomóżcie ...
Dzieki z góry!
Jeździsz tym przełajem w terenie czy tylko szosa?
Są buty i buty, indeksy sztywności, różne pedały, temat rzeka.
Posted 30 September 2014 - 17:46
Zatem mtb. W butach szosowych podczas przełaju, gdzie trzeba czasem podbiec, przejść się, byłoby nieco ciężko
Nie najwygodniej sie chodzi ... jednak brakuje mi troche "sztywnosci" gdy testowalem buty mtb . Ktos poleci jakieś ciekawe buty do 600 zl ?
Co myślicie na temat Diadora X-Trail 2 ?
Posted 02 October 2014 - 21:50
Dzięki za odpowiedzi.To mam jeszcze 1 pytanko do użytkowników Mavica (białych lub żółtych). Jak radzicie sobie z utrzymaniem czystości tej siateczki? Czy jest to mocno upierdliwe? Z tego powodu nie wiem czy nie praktyczniejszym będzie zaopatrzyć się w jeden z modeli z vernice od Sidi.
Posted 15 October 2014 - 22:46
Nie najwygodniej sie chodzi ... jednak brakuje mi troche "sztywnosci" gdy testowalem buty mtb . Ktos poleci jakieś ciekawe buty do 600 zl ?
Co myślicie na temat Diadora X-Trail 2 ?
Nie wiem jak koledzy, ale mierzyłem i oddałem bo były niewygodne, a kolegom połamały się karbonowe, wyższe modele ostatnio więc nie polecam.
Może nowe SIDI:
http://www.rosebikes...hoes/aid:766274 ?
Posted 16 October 2014 - 20:38
Posted 16 October 2014 - 21:51
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 25 October 2014 - 09:30
Witajcie,
mam pytanie, czy ktos z was mial stycznosc z butami: http://www.bontrager.com/model/11654
Macie pozytywne opinie na ich temat?
Dzieki
Posted 25 October 2014 - 10:57
Witajcie,
mam pytanie, czy ktos z was mial stycznosc z butami: http://www.bontrager.com/model/11654
Macie pozytywne opinie na ich temat?
Dzieki
Nie mam tego konkretnie modelu, posiadam ten: http://sklep.sprint-...id_product=3370 i jestem bardzo zadowolony, jeżdżę oczywiście na szosie, kupiłem Mtb ponieważ gdy jadę do pracy muszę zawsze podreptać kilka korków. Są sztywne i dość wygodne.