Wybór obuwia rowerowego
Posted 20 February 2013 - 14:43
poziom79 nie są złe (chodzi o wygląd), jednak czegoś im brakuje, wyglądają trochę "badziewnie".
Posted 20 February 2013 - 14:56
Chrono praktycznie nic Tobie nie dadzą na mokrym, bo są wykonane z Lycry i brud w końcu przez nie przejdzie. Jeśli szukasz czegoś lekkiego, pomyśl np. nad Mavikami Pro Rain (uwaga, są BARDZO ciasne jak na swój rozmiar!! Polecam kupowanie rozmiaru wyżej), PRO (teraz Shimano) Endure H2O albo dowolnymi innymi ochraniaczami z poliuretanu bez docieplenia.http://allegro.pl/sidi-chrono-ochraniacze-na-buty-lycra-roz-xl-44-47-i2994552677.html
Chcę kupić ochraniacze na buty. Myślałem nad Sidi Chrono, mają być jedynie na pochmurne i mokre dni, właściwie po to, żeby nie ubrudzić butów ( białe). Myślicie, że dadzą radę?
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 20 February 2013 - 21:13
To zalezy od temp. w jakiej chcesz takie ochraniacze uzywac. Mozna ewentualnie uzywac je w temp. powyzej 10st z letnimi skarpetkami. Na cieplejsze dni, odpadaja. Osobiscie uzywam je na bardzo mokre, lub zimne wypady, ponizej 5st.Ochraniacze PRO wyglądają na takie w których latem mógł bym się konkretnie spocić.
Jak chcesz chronic but przed brudem, sprayem drogowym, laycra jak najbardziej, ewentualnie Belgian bootie.
Posted 20 February 2013 - 22:02
http://m.allegro.pl/...3041962780.html
Co o nich sadzicie?
Posted 20 February 2013 - 22:49
OK, w takim razie nie do końca rozumiałem. W takiej sytuacji jak najbardziej Lycra wystarczy.mikroos, nie mam w zwyczaaju jeżdzić w deszczu, mam na myśli sytuację kiedy to szosa jest nieco wilgotna a spod kół wylatuje jedna kropla na 10 minut. Ochraniacze PRO wyglądają na takie w których latem mógł bym się konkretnie spocić.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
#89 Gosc_martinSEA_*
Posted 24 February 2013 - 09:48
Nigdy nie jezdzilem w Ergo 2 ale jezdzilem w Ergo 3. Zapiecie zylkowe dziala bardzo dobrze. To samo zapiecie zylkowe Sidi uzywalem latami w butach motorowych i nigdy nie mialem klopotu. Sidi Wire nie uzywaja takich klamerek jak w Ergo 2 czy 3 lecz tylko zylkowce - system 'tecno 3'. Wire jest wielkim skokiem do przudu w porownaniu do Ergo ale jest $$$. Osobiscie bardzo polecam, rowniez wloskie, Gaerne G. Chrono. Te kapcie naprawde leza jak rekawiczki. Super lekkie, bardzo dobry docisk na calej powierzchni buta, rewelka wentylacja, super "chwyt" piety i podeszwa max sztywna. System zapinania BOA5 jest bajerek aczkolwiek brak mu micro-popuszczacza ktory ma BOA w Specach S-Works (Tecno 3 rowniez ma taki system). Rozmiar identyczny jak Sidi Wire (ale EURO numeracja; US i CM numeracja w Gaerne jest pokrecona). G. Chrono jest absolutnie pierwszej kategorii.Promocje na buty są coraz lepsze więc naszła chęć na zmiany i stąd pytanie jak sprawują się zapięcia żyłkowe w butach Sidi (tego typu: http://velo.com.pl/o...on-lite-vernice )?
Miał ktoś styczność z tym modelem i może się podzielić wrażeniami?
Male video Gaerne G. Chrono
P.S. Plusem Sidi Wire jest ze mozna je dostac w wersji SP (speedplay) i nie trzeba wtedy adaptera. Ale Wire sa tylko w jednej szerokosci kiedy Ergo mozna zakupic w wersji waskiej i mega - szerokiej.
Posted 25 February 2013 - 13:03
Posted 25 February 2013 - 16:48
To może inaczej: mam obecnie baaardzo już styrane Sidi, rozmiar 43 (wkładka ~27 cm).
Wymagają już niestety zmiany. Nie mam za dużo kasy (300 pln), a jak każdy duże wymagania :
- Nie shimano
- najchetniej dwie rzepy i klamra, minimum to 3 rzepy
- kolorsytyka czerń/czerwień, ewentualnie te kolory plus biel .
Póki co znalazłem jeszcze takie buty:
http://allegro.pl/no...3051021254.html
http://allegro.pl/sz...3016029218.html
Jakieś porady? Uwagi?
Posted 25 February 2013 - 17:43
Witam wszystkich, potrzebuje pomocy. Otóż chce kupić partnerowi buty SIDI Genius 5 w prezencie i mam pytanie dotyczące rozmiaru. Długość stopy to 28, chociaż w sklepie po przymierzeniu butów z długością wkładki 27,5 stwierdził, że są ok (nie były to buty SIDI). Po przeczytaniu kilku stron i forum nie mam pojęcia czy rozmiar SIDI 45 będzie ok, a nie ma możliwości przymierzenia tego modelu i rozmiaru? Pomóżcie, bo jego nie mogę zapytać - powie, że nie trzeba ;-)
Ja mam długość stopy 28 cm i od paru lat jeżdżę w butach sidi o rozmiarze 45, czasem mam wrażenie że są minimalnie za duże. Myślę że rozmiar 44,5 byłby najbardziej odpowiedni ale to jest kwestia indywidualna. Jeżeli stopa jest szersza lub węższa może inaczej zachowywać się w bucie.
Posted 25 February 2013 - 18:13
Jaj mam Sidi Ergo3 w rozmiarze 44.5 a stopy mam lewą 27.7 prawą 27.5 i pasują idealnie. Przy czym jak mierzyłem 44 były za małe, a 45 za duże. Ciężko będzie tak na czuja kupić. Zawsze można się dogadać w sklepie, że to jest na prezent i być może, że trzeba będzie wymienić na inny rozmiar.Po przeczytaniu kilku stron i forum nie mam pojęcia czy rozmiar SIDI 45 będzie ok, a nie ma możliwości przymierzenia tego modelu i rozmiaru? Pomóżcie, bo jego nie mogę zapytać - powie, że nie trzeba ;-)
Posted 09 March 2013 - 21:13
Co sądzicie o tych butach? A może jakieś inne w tym przedziale cenowym z klamrą.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Posted 14 March 2013 - 11:44
Do mtb też kiedyś kupiłem buty spd Specialized nowe za stówę i do dzisiaj się świetnie spisują.
Posted 14 March 2013 - 11:52
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade