Filmy
Posted 22 June 2013 - 22:46
Śmiem twierdzić, że "specjalnie rozwinięta infrastruktura rowerowa" ma zły wpływ na relacje szosowcy-kierowcy, którego perspektywa wygląda mniej więcej tak:
1) Macie ścieżki rowerowe, to nimi jeździjcie. Nawet jeśli prowadzą przez las (poważnie, czytałem po leszczyńskim maratonie opinię kierowcy, że maraton powinno się zrobić na ścieżkach rowerowych po lesie)
2) Płacimy podatki na wasze durne ścieżki, a wy i tak się pchacie na asfalt. Nie macie tu prawa być i ja wam to udowodnię.
Ja im wtedy odpowiadam: mam rower szosowy a nie ścieżkowy. Zresztą macie autostrady, to se tam jeździjcie jak się wam spieszy
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Posted 25 June 2013 - 19:40
Śmiem twierdzić, że "specjalnie rozwinięta infrastruktura rowerowa" ma zły wpływ na relacje szosowcy-kierowcy, którego perspektywa wygląda mniej więcej tak:
1) Macie ścieżki rowerowe, to nimi jeździjcie. Nawet jeśli prowadzą przez las (poważnie, czytałem po leszczyńskim maratonie opinię kierowcy, że maraton powinno się zrobić na ścieżkach rowerowych po lesie)
2) Płacimy podatki na wasze durne ścieżki, a wy i tak się pchacie na asfalt. Nie macie tu prawa być i ja wam to udowodnię.
Niestety, lobby pedałowe ma charakter komunikacyjno-rekreacyjno-ideologiczny (kolejność przypadkowa). Tworzą nowy byt z wszystkimi tego konsekwencjami. Szosowcy i wszelkiej maści sportowcy to dla nich peryferia. A na to jeszcze nakładają się realia projektowe i wykonawcze infrastruktury rowerowej.
Posted 08 August 2013 - 11:59
Nie wiem czy było ale proszę obejrzeć musowo.
Polecam "500 Days of Summer" - przyjemny, wesoło-smutny film z niezłą obsadą i przewrotną fabułą - to romantyczna komedia bez happy endu... A mimo to niesie pewną nadzieję dla notorycznych singli. No i Zooey Deschanel, którą bardzo lubię - te jej oczy.
Obejrzałem, polecam!!
Posted 10 August 2013 - 18:40
@intel
Też bym nie przesadzał. Fakt, brał. Fakt, złapali go. Nie zmienia to jednak faktu, że ciężko pracował, a wyniki same, nawet na dopingu się nie zrobią. W zasadzie, wg mnie, każdy kolarz z peletonu, jakiego by nie pokazali, jest obrazem człowieka wielkiej pracy i poświęcenia.
#676 Gosc_KarolinaGrabowska_*
Posted 07 September 2013 - 11:48
Tu jest niezły krótki film ku przestrodze http://www.youtube.c...h?v=Eqwbkx-nbsM
A z fabularnych to polecam "Życie jest piękne". Roberto Benigni reżyseruje i świetnie gra główną rolę.
Posted 09 November 2013 - 13:45
Kaski mieliśmy już wcześniej, tylko jakoś reszty nie mogłem przekonać do używania ich
Z wyścigu to tylko urywki, startowało nas trzech i zajeliśmy 35 , 60, 61 miejsca na 87 i troche też było nieklasyfikowanych, a braliśmy udział w takiej imprezie po raz pierwszy