Skocz do zawartości

Zdjęcie

Filmy

905 odpowiedzi w tym temacie

#701 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 kwiecień 2014 - 20:12

Centrum logistyczne SKY. P.S. Nie wiedziałem że korzystają w góach z kaset Deore XT

#702 Gosc_Filigra_*

Gosc_Filigra_*
  • Gość

Napisano 12 kwiecień 2014 - 22:49

Jak się nie jest takim debilem to można bez problemu poruszać się po tych szynach. Ten "kozak" wyprzedzał na trzeciego i w panice pod złym kątem najechał na szynę. Jak człowiek uważny to można spokojnie sobie poradzić.     

Też z Krakowa jestem. Wywróciłam się na szynach może raz, może dwa. Jak byłam mała. Potem już wiedziałam, jak po szynach się jeździ. Jak się ma odrobinę rozsądku, szyny nie są problemem. A z tramwajami nie ma żartów.

#703 IcePower

IcePower
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądPolska

Napisano 23 kwiecień 2014 - 14:33

Czasem nakręcamy sobie takie krótkie amatorskie filmiki :)

#704 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 23 kwiecień 2014 - 18:33

Czasem nakręcamy sobie takie krótkie amatorskie filmiki :)

Widzę samych pro'sów co nie potrzebują ochrony na głowie...

#705 IcePower

IcePower
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądPolska

Napisano 23 kwiecień 2014 - 18:59

Widzę samych pro'sów co nie potrzebują ochrony na głowie...

Każdy jeździ na własną odpowiedzialność, chce przeżyć przy wypadku czy nie, jego sprawa ;)

#706 Koniunl

Koniunl
  • Użytkownik
  • 685 postów
  • SkądHolandia

Napisano 12 maj 2014 - 09:24

Belkin testuje w Kalifornii kamery zamontowane na rowerach. Wyglada to swietnie, miejmy nadzieję, że pomysł się przyjmie. Może to bardzo uatrakcyjnić transmisje z wyścigów.

#707 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 maj 2014 - 11:07

Racja, zwłaszcza finisze sprinterskie byłyby widowiskowe z tej perspektywy.

Czy ktoś może polecić jakieś filmy dokumentalne o legendach kolarstwa? Ode mnie Anquetil:

a także wskrzeszony link do Historii Polskiego Kolarstwa:

http://sport.tvp.pl/...e-kolarstwo-cz1

#708 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 maj 2014 - 16:49

Racja, zwłaszcza finisze sprinterskie byłyby widowiskowe z tej perspektywy.

Jest i ze sprintu ;-)

Niesamowicie to wygląda w szybkich zakrętach :-o

• Koniunl i pmborek lubią to

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#709 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 13 maj 2014 - 17:01

Rewelacja! Go, go, go!

#710 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 17 maj 2014 - 11:38

Martyn Ashton:

"It sucks, what can I say? But I'm still here."

"I was very close to not being here."

"I remember when I landed I was relieved - as bad as it was, I thought ... uff. I was close, I nearly died."

W nowej sytuacji, ale to wciąż ten sam Martyn.

Nowy rozdział w życiu, ale wierzę, że Martyn go nie zmarnuje.

#711 Konik

Konik
  • Użytkownik
  • 540 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 maj 2014 - 20:01

Martyn Ashton

Każdy, kto widział choć jeden film w Martinem, winien Mu wszystko. Wielka czapka do samej gleby...

#712 Koniunl

Koniunl
  • Użytkownik
  • 685 postów
  • SkądHolandia

Napisano 21 maj 2014 - 06:12

Zdecydowanie najlepszy materiał z ToC do tej pory. Ciasno!

#713 dawidr

dawidr
  • Użytkownik
  • 516 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 maj 2014 - 08:57

Widziałem, widziałem... Warte obejrzenia!

Giant TCR Advanced 2016

#714 Kamil444

Kamil444
  • Użytkownik
  • 339 postów
  • SkądMierżączka

Napisano 30 maj 2014 - 18:02

http://www.wgrane.pl...69cc760378bfd6f

niezły dzwon

#715 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 30 maj 2014 - 18:14

Koleś aż się prosi o guza. Ja mam opory wjeżdżać nawet na wojewódzkie drogi, jeśli są zbyt ruchliwe (a w większości są), tymczasem typ napieprza w takim ruchu, że prędzej czy później musi go coś trafić. 

Ironią losu jest natomiast to, że trafiło go w teoretycznie najspokojniejszej sytuacji.

#716 play

play
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądpzn

Napisano 30 maj 2014 - 20:21

Koleś aż się prosi o guza. Ja mam opory wjeżdżać nawet na wojewódzkie drogi, jeśli są zbyt ruchliwe (a w większości są), tymczasem typ napieprza w takim ruchu, że prędzej czy później musi go coś trafić. 

Ironią losu jest natomiast to, że trafiło go w teoretycznie najspokojniejszej sytuacji.

Nie rozumiem tego proszenia się o guza, jeśli mieszkasz w cywilizowanym rejonie nie da się uniknąć miejsc z większym ruchem. Gość jechał raczej zgodnie z przepisami to co miał robić pakować rower na samochód i jechać na odludzie? U nas to mam czasem wrażenie że czasem bezpieczniej jest na wojewódzkiej niż jakiejś podrzędnej gdzie szaleją lokalni rajdowcy.

#717 czmiel

czmiel
  • Użytkownik
  • 471 postów
  • SkądWlkp

Napisano 30 maj 2014 - 20:59

Nikt mi nie wmówi, że mieszka w regionie, gdzie nie ma w ogóle lokalnych, spokojnych dróg.* Nawet mieszkając w mieście, to jest to z reguły kwestia przejechania kilku(nastu) kilometrów, by znaleźć się na spokojnej drodze. To, jak potraktujesz tę przejażdżkę po tak ruchliwej drodze, zależy już tylko od osoby. A ten koleś? Zobacz, jak wjeżdża na drogę, gdzie miał ustąpić pierwszeństwa przejazdu. Fakt - był na pasie dla rowerów, ale nawet nie zwolnił. Na innych skrzyżowaniach (między innymi na tym gdzie miał dzwon) też nie widzę jakiejś wzmożonej ostrożności (zwalniania), tylko w zasadzie reagowanie. A co? Średnie moc/puls/prędkość są ważniejsze?

Ja przed każdym skrzyżowaniem zwalniam, bo wiem, że można się różnych dziwów spodziewać.

I zgadzam się z Tobą co do bezpieczeństwa - czasem jest lepiej na takiej wojewódzkiej niż na lokalnej drodze. Jak dla mnie jednak, podstawą dobrego treningu jest znalezienie drogi odpowiedniej do niego. Zresztą w prawie wszystkich książkach o treningu, jakie czytałem, była informacja o tym, by znaleźć właśnie taką a taką drogą, która pozwoli na to a na to.

*oczywiście ktoś może powiedzieć, że u niego nie ma. Nie znam wszystkich dróg świata, ale doprawdy w Europie ciężko mi uwierzyć, by nie można było znaleźć względnie bezpiecznego odcinka, na którym można zrobić fajny trening.

#718 Konik

Konik
  • Użytkownik
  • 540 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 maj 2014 - 04:37

Jak widać, w Zachodniej Australii kierowcy wyczulonej percepcji na kolarzy nie mają. Warto jednak zwrócić uwagę, że ten film to kolaż/best of niebezpiecznych zdarzeń z jakiegoś okresu czasu (różne miejsca, różne pory dnia, pogoda, przynajmniej dwa różne rowery). Myślę, że każdy z nas mógłby skręcić podobny z sezonu, no może nie każdy z takim finałem.

#719 play

play
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądpzn

Napisano 31 maj 2014 - 21:27

@czmiel Wszystko się zgadza i sam nie popieram wariowania w mieście, ale bez przesady nie jesteśmy Janowiczem żeby trenować po szopach bo z takim podejściem to od razu zróbmy przesiadkę na MTB i spokój.

#720 Gosc_Zeb_*

Gosc_Zeb_*
  • Gość

Napisano 10 czerwiec 2014 - 23:18

Pewnie się narażę wielu osobom, ale dla mnie gość na szosówce z plecakiem na plecach - to to samo co kierowca samochodu w kapeluszu na głowie - nakazana wzmożona ostrożność (tak z przymrużeniem oka, nie zlinczujcie mnie - ale coś w tym jest jednak).

Dodaj odpowiedź