Filmy
Napisano 18 czerwiec 2014 - 09:21
#725 Gosc_marvelo_*
Napisano 26 czerwiec 2014 - 11:45
Policja była pewnie po służbie.
A mnie zastanawia, po której stronie w tym aucie jest kierownica i kto prowadził.
Czy aby na pewno ta kobieta?
Skąd tak gwałtowne hamowanie?
Dobrze, że ta pani choć trochę załagodziła sytuację, bo jej "kogut" pewnie by się posunął jeszcze dalej.
#729 Gosc_marvelo_*
Napisano 27 czerwiec 2014 - 14:55
Skąd to hamowanie z piskiem opon (samochód wygląda na taki z ery obowiązkowego ABS-u)? Kto zahamował i w jaki sposób? Czyżby pasażer użył ręcznego?
Jeśli kobieta prowadziła, a ewidentnie popełniła błąd w postaci wyprzedzania na trzeciego na linii ciągłej bez zachowania bezpiecznego odstępu (czego najlepszym dowodem jest to, że rowerzysta mógł dosięgnąć ręką samochodu i dać ostrzegawcze uderzenie w szybę/bok) to popełniła wykroczenie drogowe.
Natomiast ten facet dopuścił się czynnej napaści na rowerzystę, prawdopodobnie go uderzył, i do tego rzucił jego rower do rowu.
Jeśli zaciągnął ręczny jeszcze w trakcie jazdy jako pasażer w nieuzasadnionej sytuacji, mógł spowodować niekontrolowany poślizg i stworzyć duże zagrożenie w ruchu, np. doprowadzając do zjechania własnego pojazdu na sąsiedni pas pod nadjeżdżające z przeciwka samochody.
Kobieta zasługuje na mandat, ten buc na coś więcej.
EDIT:
W 21-ej sekundzie filmu widać, jak z Citroena wysiada jeszcze jeden facet i to ten prawdopodobnie wrzuca rower do rowu (ten "krzykacz" jest w długich spodniach, a ten drugi w krótkich i w klapkach).
Rozumiem zwyzywać, uderzyć, ale tak zbezcześcić czyjś rower to już przegięcie. "Ta zniewaga krwi wymaga", jak mawiał mój koleżka z podstawówki.
Napisano 27 czerwiec 2014 - 20:09
#738 Gosc_marvelo_*
Napisano 29 czerwiec 2014 - 19:32
A propos psów, to jak patrzę na tego rowerzystę, jak tak siedzi bezradnie na środku drogi, to przypomina mi się scena z "Psów" na wysypisku i słynna kwestia sponiewieranego Waldzia:
"To chyba już pójdę, nie? Co tu będę tak sam siedział?"
A policjanci w tej suce, która przejechała bez reakcji na gwałtowne hamowanie Citroena pewnie mieli w domu akwarium, co ich usprawiedliwia:
Napisano 29 czerwiec 2014 - 19:38
Teoretycznie zaje**ć z SPD w jaja, piszczel, podbrzusze i efekt podobny jak po gazie. Choć potem pewno trzeba się tłumaczyć z obrony koniecznej. A tak faktycznie walnąć pianką
po ryju, poprawić żonie dla pewności, żeby pościgu nie było, zabrać kluczyki i wypierniczyć je daleko w las. No i luzik. Trzeba będzie się jednak dla pewności zaopatrzyć w jakiś pewny i mocny dezodorant ;-)
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 29 czerwiec 2014 - 19:38
I nagle Peugeot zmienił się w Citroena? Nie sądzę. Rowerzysta może być ten sam, ale auta zdecydowanie różne.
Ja tam o autach mało wiem (tak ogólnie po kolorze mam percepcję), ale cyfry i litery jeszcze (w miarę ściśle) trybię. Chyba, że mię oko zawiodło.
PS: po rowerzystach to się już wcale rozglądam.