Skocz do zawartości

warszawa - trasy

2336 odpowiedzi w tym temacie

#2121 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 31 marzec 2012 - 15:57

swiatek Spokojnie, mnie dystans nie przeraża, zwłaszcza że jeśli do tego dojdzie to nikt nie będzie się wygłupiał, spokojna wycieczkowa jazda. Aczkolwiek kupę czasu będzie trzeba poświęcić...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zobaczymy jak się na to zapatruje główny pomysłodawca czyli Czo.

8-)

Jaki "Czo" ?

To jest taki.......hmm jakby ci tu powiedzieć :roll: symbol nowego pierwiastka radioaktywnego jak np Rad, Pol, itd :-D Zobaczysz jak na żywca doświadczysz Paweł :mrgreen:

#2122 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 31 marzec 2012 - 16:37

No to nie wiem co to za człowiek. W takim razie nic tylko wypada mi przyjechać na ośkę ;-)

#2123 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 31 marzec 2012 - 18:39

No to nie wiem co to za człowiek. W takim razie nic tylko wypada mi przyjechać na ośkę ;-)

Czo to jeszcze nic, Zu to dopiero koń ;-)

#2124 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 31 marzec 2012 - 20:15

Czo to jeszcze nic, Zu to dopiero koń ;-)

oraz Mistrz Polski Masters

#2125 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 31 marzec 2012 - 21:51

Zu, Czo, kurczę brzmi to jak jacyś azjatyccy wojownicy :mrgreen:

#2126 ioannahh

ioannahh
  • Użytkownik
  • 104 postów
  • Skądwawa

Napisano 12 kwiecień 2012 - 12:44

pytanie do szosowych warszawiakow :)
kiedy krece sobie po mojej ulubionej petli, mijam zarowno pojedynczych i pogrupowanych kolarzy (niekiedy wzbudzajac radosne zainteresowanie przemieszane jakby z nutka politowania - mina pt 'co tu robisz, dziewczynko, na tym mtb?! :P ' ;) ). wielu z nich z pewnoscia czyta to forum, wiec: czy Wasza petla wyglada tak samo jak moja? jesli nie - gdzie skrecacie, jak jezdzicie? niezwykle mnie to ciekawi, bo domyslam sie, ze 'moj' wariant to tylko jedna z mozliwosci, a byloby milo czasem urozmaicic sobie trase. dzisiaj kołowałam na swojej pętelce trzykrotnie i na trzeciej moj mozg juz nie wiedzial, jak sie nazywam i co ja tutaj wlasciwie robie 8) ...

wyzej wspomniana trasa (~20 km) to: z Powsina w Przekorną, Rosochata, Rosy, Wiechy - Bielawa - Okrzeszyn - Obórki - Ciszyca - Opacz - Habdzin - Konstancin-Jeziorna, Warszawska - Powsin.

raz mi się udało tę pętlę zarejestrować gpsem: http://www.sports-tr...mjrsapqsk08hksq

dzis udalo mi sie zarejestrowac trase po raz drugi: http://www.sports-tr...ji7mno824bpe913
cztery petle po tej samej trasie - mój mózg zamienił się w mąkę ;)
mam pytanie nie do konca zwiazane z tematem - licznik rowerowy (ustawiony prawdopodobnie na 'grube' 2.2 kolo mtb, a obecnie jezdze na sliku 1.0) pokazal mi dystans 96 km, a Garmin (ustawiony na funkcje 'smart recording', bo gdybym chciala zeby lapal gps co sekunde to nie wyrobilby calej tej przejazdzki na baterii) o siedem mniej. skad taka rozbieznosc i ktory z nich ma racje? ;)
pozdrawiam!

#2127 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 12 kwiecień 2012 - 13:11

To może skręć do Gassów i dalej pojedź przez Cieciszew do Słomczyna wyjeżdżasz na chwilę na trasę 724, ale zaraz zjeżdżasz w dół do Oborów i możesz skręcić znów do Gassów, albo do Konstancina. Chyba nieco ciekawiej niż 4 razy po tej samej pętli, aż się z mózgu robi mąka? ;-)
O np. tak jak ja czasami jeżdżę po pracy http://connect.garmi...ivity/162812673

Co do prawidłowości pomiarów. Jaki masz model Garmina i czy korzystasz również z magnesu na koło do garmina? Jeśli tylko z GPSu to stawiam na Garmina i wtedy pewnie masz źle ustawiony obwód koła w liczniku. Mimo, że jest pełno tabelek z rozmiarami koła najlepiej jest po prostu samodzielnie zmierzyć jego obwód. Rysujesz grubą krechę miękką kredką/kredą/ołówkiem stolarskim/tuszem/farbą etc. na kole, przejeżdżasz parę metrów i mierzysz odległość między krechami na podłożu. Właściwie obwód zależy od opony, ciśnienia i ciężaru zawodnika. Tabelki podają niezbyt dokładne dane.

#2128 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 12 kwiecień 2012 - 15:11

To jest standardowa trasa klubu KS "Wilanów":

http://www.bikemap.net/route/432988

Jak coś dłuższego to np. Ośka:

http://www.bikemap.net/route/1048390

#2129 ioannahh

ioannahh
  • Użytkownik
  • 104 postów
  • Skądwawa

Napisano 12 kwiecień 2012 - 16:30

outoftimeman, mam forerunnera305, uzywanego glownie do biegania ;) nie mam zadnych dodatkow rowerowych.

dzieki za traski! moze kiedys sie odwaze.. ;)

#2130 Bucz

Bucz
  • Użytkownik
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwiecień 2012 - 09:51

Ktoś chętny na wycieczkę w połowie kwietnia taką trasą ?
http://www.bikemap.net/route/1486089

Czas odkurzyć temat. Ja podtrzymuję gotowość i chęć do tej 300 km przejażdzki ;-) Jedziemy?[/code]

#2131 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 17 kwiecień 2012 - 11:18

Ktoś chętny na wycieczkę w połowie kwietnia taką trasą ?
http://www.bikemap.net/route/1486089

Czas odkurzyć temat. Ja podtrzymuję gotowość i chęć do tej 300 km przejażdzki ;-) Jedziemy?

Ja odpadam, mam wysoką temperaturę i jeżeli w sobotę gdzieś w ogóle pojadę to tylko na rondo.

#2132 Bucz

Bucz
  • Użytkownik
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwiecień 2012 - 12:08

Niedobrze ;-( Wracaj do zdrowia czym szybciej. Ściganie z elitą Ci nie służy ;-)

#2133 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwiecień 2012 - 12:50

A co do mnie to, jeśli kogoś to interesuje, też odpadam bo mi kolana wysiadły i czekam na wizytę u ortopedy. Pozdro

#2134 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwiecień 2012 - 16:43

Bucz, krzy1976, do Pruszkowa wpadnijcie na spokojną sobotnia rozgrzewkę.

#2135 Bucz

Bucz
  • Użytkownik
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwiecień 2012 - 17:30

Niewykluczone, że się pojawię, jeśli nie będzie ekipy na 300 km.

#2136 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwiecień 2012 - 20:19

Bucz, ;-) no jak widzę ten las rąk zgłaszających się na 300 to raczej jestem spokojny, że się zobaczymy w sobotę. Bartka może przyprowadzisz?

#2137 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 18 kwiecień 2012 - 10:03

Niewykluczone, że się pojawię, jeśli nie będzie ekipy na 300 km.

Ładne plany :-) 300klocków :arrow: tyłek juz może zaboleć nawet jadąc samochodem :-P

#2138 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 29 kwiecień 2012 - 13:07

Cześć wszystkim, słuchajcie prosiłbym o pomoc. Mianowice dopiero co przeprowadziłem się do Warszawy i potrzebuję osoby która była by zainteresowana wspólnymi jazdami. Kompletnie się tu nie orientuję i szczerze powiedziawszy rower leży bo w tygodniu gdy pracuje boję się wypuszczać na wieczór. Jednak weekend przede mną i mógłbym troszkę tras zapamiętać.

Tak więc jeśli ktoś z moich okolic "wola, żoliboż itp." wybiera sie gdzieś jutro, pojutrze lub w tym tyg. proszę o cynk. Bardzo chętnie się dołączę!

#2139 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 29 kwiecień 2012 - 13:50

Cześć wszystkim, słuchajcie prosiłbym o pomoc. Mianowice dopiero co przeprowadziłem się do Warszawy i potrzebuję osoby która była by zainteresowana wspólnymi jazdami. Kompletnie się tu nie orientuję i szczerze powiedziawszy rower leży bo w tygodniu gdy pracuje boję się wypuszczać na wieczór. Jednak weekend przede mną i mógłbym troszkę tras zapamiętać.

Tak więc jeśli ktoś z moich okolic "wola, żoliboż itp." wybiera sie gdzieś jutro, pojutrze lub w tym tyg. proszę o cynk. Bardzo chętnie się dołączę!

przyjedź do pruszkowa

#2140 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 29 kwiecień 2012 - 20:39

nie ma problemu... zaglądałem na wątek Pruszkowa ale nic nie ma o jutrzejszym. Będę obserwował jedno i drugie.

Dodaj odpowiedź