Skocz do zawartości

warszawa - trasy

2336 odpowiedzi w tym temacie

#221 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2009 - 11:07

ok, skoro tak mówisz to trzeba będzie wypróbować tą drogę, spodziewałem się gorszych warunków do jazdy

#222 Gosc_szanowny_pan_*

Gosc_szanowny_pan_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2009 - 12:33

Możesz śmiało tam jechać, droga naprawdę jest OK. Niestety jutro prawdopodobnie nie będę miał tyle czasu, żeby na Starzyńskiego na 11 pojechać, jeżeli masz ochotę możemy jutro na 801 wyskoczyć. Tylko żeby chłopaki się nie obrazili, że jakąś konkurencyjną ustawkę planuje ;)

#223 pticaa

pticaa
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2009 - 12:35

Można dzisiaj na forum wstępnie ustalić trasę.
Ja proponuję Wyszków - Wierzbica - Serock, lub na odwrót.
Do Wyszkowa jest nowa droga + lokalna osobno, jeszcze po niej nie jechałem można wypróbować. Najgorszy odcinek to Marki ze swoimi światłami.

#224 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2009 - 12:42

Wiatr ma wiać zachodni.

#225 bikej50

bikej50
  • Użytkownik
  • 121 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2009 - 15:56

Droga między Wierzbicą a Wyszkowem to "obwodnica" Warszawy. Pełno tam "tir'ów" zwłaszcza zza wschodniej granicy. A ja mimo, że jestem ich "kolegą po fachu" to na rowerze wśród 40-tonowych zestawów nie czuję się zbyt pewnie. Chociaż z drugiej strony to w większej grupie może, podkreślam może bylibyśmy tam bezpieczni.

#226 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2009 - 16:42

Możesz śmiało tam jechać, droga naprawdę jest OK. Niestety jutro prawdopodobnie nie będę miał tyle czasu, żeby na Starzyńskiego na 11 pojechać, jeżeli masz ochotę możemy jutro na 801 wyskoczyć. Tylko żeby chłopaki się nie obrazili, że jakąś konkurencyjną ustawkę planuje ;)

Właśnie tamtędy wracałem i powiem szczerze, że średnio mi się podobało, nie lubię takich ruchliwych ulic, za dużo tam tirów, spalin i ten powrót wałem miedzeszyńskim gdzie samochody mijają cię o centymetry to wszystko razem odbiera przyjemność z jazdy. Takie są przynajmniej moje odczucia, może to zmęczenie i ból tak na mnie wpłynęło ;-)

#227 Rudas

Rudas
  • Użytkownik
  • 51 postów
  • SkądDębica/Warszawa

Napisano 03 kwiecień 2009 - 16:42

Co do 801 to faktycznie jest dobrze: szeroko i chyba bezpiecznie (jak na polskie warunki), ale jakość asfaltu miejscami jest kiepska i trzeba robić slalomik między łatami. No i trochę żwirku po zimie zostało.
Jako alternatywę dla tej trasy można traktować drogę z Karczewa na Józefów, Otwock i dalej z Otwocka na Warszawę w kierunku Płowieckiej. Nawierzchnia jest lepsza, ale ruch lokalny dość spory i popołudniami w tygodniu tworzą się małe korki.

Z Wałem to jest różnie, ale na rondzie można odbić na Trakt Lubelski, tam jest szerzej i spokojniej.

#228 Gosc_szanowny_pan_*

Gosc_szanowny_pan_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2009 - 16:50

Ja do rondka zawsze jadę Traktem Lubelskim, ruch nie jest duży, ale kurde nawierzchnia średnia, na Wale Miedzeszyńskim asfalt pewnie jest lepszy. Ja do 801 nic nie mam, ale to tylko moja osobista opinia. Jutro się wybieram w tamte strony. Chyba, że ktoś z Was nie jedzie na Starzyńskiego i może zaproponować jakąś inną trasę na 2 godzinki.

A kosai bym zapomniał - to na pewno zmęczenie ;)

#229 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2009 - 17:02

na wale asfalt jest bardzo dobry , może trochę chropowaty, ale żadnej dziury się nie doszukasz. Problem polega na tym że tam nie ma miejsca dla rowerów, brak pobocza i głupio się tam jeździ. Jest obok ścieżka rowerowa z kostki, ale na kostce strasznie trzęsie

#230 Rudas

Rudas
  • Użytkownik
  • 51 postów
  • SkądDębica/Warszawa

Napisano 03 kwiecień 2009 - 18:50

Aha o tą część Wału Ci chodzi. Zgadzam się w 100%. Kiedyś jeździłem kostką, ale moja cierpliwość się wyczerpała. Potem zacząłem jeździć szosą na dole, można tam jechać bardzo szybko bo nie wieje i asfalt równy, ale przy poboczach jest krawężnik z barierką i w sytuacji awaryjnej nie ma gdzie uciec. No a samochody jeżdżą tam dość szybko. Dlatego przerzuciłem się na Trakt.

#231 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2009 - 20:52

Jutro wpadne na to wasze rondo się zapznać i może kilka km przekręce;)
A tak żeby całkiem nie było off topa to powiedzcie mi czy na każdym dojećdzie do stolicy jest tyle świateł co na drodze do grójca i do piaseczna??? do piaseczna to jeszcze w miare mozna poćwiczyć sprinty za autobusami ale na grojec to tragedia:/

#232 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2009 - 20:57

to żałuj że nie jechałeś od strony marek, nawet nie ma się co rozpędzać :-)

#233 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 kwiecień 2009 - 22:51

OK, powinienem jutro być ok. 11 na miejscu. NIE wiem, czy wykręcę całą trasę. Ale spróbuję.

#234 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2009 - 23:25

to żałuj że nie jechałeś od strony marek, nawet nie ma się co rozpędzać

Hehe, potwierdzam :-P . Chyba, że trafisz na zieloną falę ale nawet wtedy strach się mocniej rozpędzać przez stan nawierzchni :mrgreen: ...
Pozdro!

#235 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwiecień 2009 - 08:39

to żałuj że nie jechałeś od strony marek, nawet nie ma się co rozpędzać

Hehe, potwierdzam :-P . Chyba, że trafisz na zieloną falę ale nawet wtedy strach się mocniej rozpędzać przez stan nawierzchni :mrgreen: ...
Pozdro!

O, bez przesady, jedzie się świetnie ... ;-) koleiny działają jak prowadnice, jedziesz prosto choćbyś tego nie chciał ;-)

#236 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 04 kwiecień 2009 - 14:21

Ja dzis pojeździłem i z rondem babka i o 11 na starzyńskiego... troszke km z jednymi troszke km z drugimi i wyszło 120km... o 9 było ciepluteńko a widziałęm że masa ludzi i tu i tu się poubierała dość ciepło...

#237 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwiecień 2009 - 14:35

No, dotarłem do domu, już po prysznicu, szykuję żarcie...
Dzisiejszy trening - coś fantastycznego, zero zastrzeżeń do pogody, własnej siły, stylu jazdy, po prostu marzenie. No i przydały się wnioski z ostatniego razu: tym razem trochę zabawy kadencją, zdecydowanie więcej żarcia i na trasie kryzysu nijakiego NIE było. Znaczy silnik dobry, tylko paliwa potrzebuje tyle co radziecki niszczyciel czołgów ;)
Hurra :D

#238 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Napisano 04 kwiecień 2009 - 14:43

To prawda dzisiaj było super.

Jutro proponuje również się spotkać, co wy na to?

Ps. Dziś było 16 osób :D

#239 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 kwiecień 2009 - 14:54

Jutro?

To niezły pomysł, choć nie wiem na pewno czy będę mógł się pojawić. Ochoty nie brak, czy będzie czas - zobaczymy. Może żeby uniknąć kombinowania: jeśli nie pojawię się do 10. po i nie dam znaku życia, to znaczy że na pewno mnie nie będzie.

#240 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 04 kwiecień 2009 - 15:17

Przyjedźcie na rondo babka o 9... będzie więcej ludzi będzie fajniej...

Dodaj odpowiedź