Skocz do zawartości

warszawa - trasy

2336 odpowiedzi w tym temacie

#1301 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 27 maj 2010 - 12:08

na którejś z tych hopek (chopek- nie wiem za cholerę jak powinno być)

Hopek. Od wykrzyknika "hop!". ;-)

Zdrowieć chłopaki! :-)

#1302 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 27 maj 2010 - 19:25

hmm ale te osoby jechały razem w grupce i goniły peleton czy dojechali samodzielnie do grupy głównej ? jak samodzielnie to źle świadczy o naszym tempie w niedzielę :-)

samodzielnie, jeden to miał nawet ponad minute straty na 4km przed Nasielskiem.

#1303 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 28 maj 2010 - 22:59

Wie ktoś może czy między Podłęczem a Górą Kalwarią jest nadal zablokowana droga :?:

#1304 Gosc_Wojtex_*

Gosc_Wojtex_*
  • Gość

Napisano 01 czerwiec 2010 - 22:27

Wie ktoś może czy między Podłęczem a Górą Kalwarią jest nadal zablokowana droga :?:

Nic nie jest tam zablokowane.. a było?

#1305 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 01 czerwiec 2010 - 22:48

jechałem tamtędy w zeszły wtorek 25 maja i wszystko było ok, podobnie przy wale wiślanym za czerskiem w Brzuminie

#1306 Gosc_adam95_*

Gosc_adam95_*
  • Gość

Napisano 02 czerwiec 2010 - 08:20

20Maja była droga zablokowana w Wólce Dworskiej.Dlatego też się pytałem.

#1307 Gosc_lecter_*

Gosc_lecter_*
  • Gość

Napisano 02 czerwiec 2010 - 15:06

jeździ ktoś jutro poza babką?

#1308 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Napisano 02 czerwiec 2010 - 16:12

W Warszawie mamy póki co piękną środę, ale przestrzegam tych którzy chcą w tej chwili wybrać się na rower, sam z ciężkim sercem zrezygnowałem z jazdy :-/ .

W naszych okolicach jak i w całym Mazowieckim i Lubelskim spodziewane są silne burze, które już szaleją na wschód od Warszawy. W Mińsku suma opadów przekroczyła 35mm/m2.

Zdjęcia satelitarne (sat24.com)

#1309 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwiec 2010 - 16:26

jeździ ktoś jutro poza babką?

Jutro, czyli 3 czerwca 2010. Jak nie będzie padać i będzie szansa na ładne (bezdeszczowe) 3-4 godziny to startujemy o 10:00 spod kościoła w Komorowie lub o 9:45 z ulicy Niskiej w Pruszkowie

#1310 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 02 czerwiec 2010 - 16:33

W naszych okolicach jak i w całym Mazowieckim i Lubelskim spodziewane są silne burze, które już szaleją na wschód od Warszawy. W Mińsku suma opadów przekroczyła 35mm/m2.

No u mnie właśnie zaczął się wicher (i to jaki :shock: ), kiepsko to widzę. Nie chciał bym aby na rowerze mnie taka pogoda spotkała.

#1311 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 02 czerwiec 2010 - 20:13

A mnie spotkała - dwa razy; raz na Czerniakowskiej jak zaczęło lać, drugi raz pod domem jakieś 45 minut temu :) Za pierwszym razem odbierałem samochód z serwisu - ale było tak parno i ciepło że wyschłem jak dojechałem (już samochodem z rowerem w bagażniku) do domu. Było ładnie więc szybko wyskoczyłem żeby jeszcze urwać trochę kilometrów przed zmierzchem - i prawie się udało. Tym razem lunęło 2k od domu - niestety - było na tyle mokro że uślizgnęło mi się koło w zakręcie - piękna gleba była :) Prawie pod drzwiami domu :))

#1312 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 03 czerwiec 2010 - 11:46

No mnie złapało, na nieszczęście zaraz po wyjeździe z domu, ale stwierdziłem ze jak juz wyruszyłem to nie będę się wracał jak lama, bo zresztą i tak bym zmókł wracając, ale po jakimś czasie przeszło i zdążyłem wyschnąć na szosie ;)

#1313 andrej

andrej
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 czerwiec 2010 - 12:22

Ogłoszenie drobne: SZUKAM TELEFONU
Dzisiaj (06.06.2010) wypadl mi na ulicy podgrzybków-w popularnym wąwozie na ursynowie telefon Sony Ericsson. Zawrocilem z gory zeby go podnieść ale zeby zawrocic musialem zjechac na sam dol. Wjezdzajac juz go nie bylo. Gdy zjezdzalem w druga strone jechal jakiś rowerzysta na szosowce. Działo się to przed 13 Ubrany byłem na żółto. Jeżeli to właśnie TY podniosłeś mój telefon prosze skontaktuj sie ze mną na numer 501232330. Telefon podczas upadku pewnie wyłączył się więc nie mam możliwości zadzwonienia na niego

#1314 brzoza44

brzoza44
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądRaszyn

Napisano 08 czerwiec 2010 - 06:38

Witam!
Jezdzi ktos dzisiaj? Spotkalbym sie w okolicach Pruszkowa, Komorowa po poludniu (np. 16)

#1315 Gosc_ROMANO_*

Gosc_ROMANO_*
  • Gość

Napisano 08 czerwiec 2010 - 13:26

WITAM
CZASEM TO JEST OK RAZ W TYGODNIU JEŻDŻĘ SZOSÓWKĄ
Z PRAGI O OKOLICE CHOSZCZÓWKI - KRÓTKI TEMAT,
LEGIONOWO, ZEGRZE , PALMIRY, JABŁONNA TAK DO 50-60 KM

SZUKAM CZASEM CHĘTNEGO NA TRENING

LUB EWENTUALNE INNE JAZDY
NA RAZIE BABKA ODPADA

#1316 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2010 - 14:12

Witam!
Jezdzi ktos dzisiaj? Spotkalbym sie w okolicach Pruszkowa, Komorowa po poludniu (np. 16)

masz temat odnośnie jazdy z okolic Pruszkowa, Piastowa, Ursusa

#1317 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2010 - 17:44

Ma ktoś może pomysł na trasę z Grójca do Warki?

#1318 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 10 czerwiec 2010 - 18:20

Z Grójca do Warki jeszcze nie jeździłem, ale z całą pewnością mogę odradzić trasę z Grójca do Mszczonowa i powrót trasą katowicką. Od Grójca do Mszczonowa jedzie tir za tirem, ale przynajmniej jest jakieś pobocze. Za to trasa katowicka to prawdziwy dramat. Droga przypomina poligon wojskowy,a niektóre odcinki to zwykła smoła, która roztapia się w cieplejsze dni. Jak wjechałem w to rowerem to momentalnie miałem oblepione opony żwirem którego pełno na poboczu. A w tak upalne dni jak dzisiaj to można się pewnie zatrzymać w miejscu :-/

#1319 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwiec 2010 - 20:27

kosai, Z Grójca do Mszczonowa (no prawie do Mszczonowa) opracowałem super trasę bocznymi drogami - w większości nowe "unijne" asfalty, łagodne pagórki, piękne widoki, świeże powietrze i zero ruchu :-D . Zaraz poszukam śladów GPS to wrzucę linka.

Teraz szukam ciekawej drogi z Grójec-Warka, bo swoje "pętle" w tygodniu rozpoczynam w Marylce W weekendy z Komorowa lub Pruszkowa) i pozostałe fragmenty trasy już mam opracowane. No a traski trzeba urozmaicać, bo jazda wciąż po tych samych (nawet najciekawszych) drogach robi się nudna.

A Ty skąd startujesz?

A to jest traska Grojecka: http://www.bikemap.net/route/535954

#1320 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 10 czerwiec 2010 - 21:00

No ładna traska, ja jechałem głównymi drogami, bo nie chciało mi się kombinować. Startuje z Ochoty, ale dotychczas jeździłem głównie na północ w stronę Zegrza, a w tym roku sporo również na zachód w okolice Leszna. Teraz trzeba ogarnąć coś w kierunku południowym.
Zazdroszczę, że nie musisz się przebijać przez zatłoczone Janki. Od razu masz dobre drogi do dyspozycji.

Dodaj odpowiedź