Jump to content

warszawa - trasy

2336 replies to this topic

#161 pticaa

pticaa
  • Użytkownik
  • 40 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2009 - 18:18

Właśnie patrzyłem pogodę na METEO, ma być niezły wiatr.

#162 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Posted 20 March 2009 - 18:41

już myślałem, że niezły deszcz napiszesz.
wiatr to był w środę niezły ;]

#163 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2009 - 18:52

Wszystko wskazuje na to, że jednak się nie pojawię, ale myślę, że dla Was to akurat najmniejsza strata... :) A tak z ciekawości - mogę zapytać, jaką planujecie trasę?

fs-userbar-blog-white.png

#164 bikej50

bikej50
  • Użytkownik
  • 121 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2009 - 20:50

Marek, w takim razie czekam na Ciebie o 10:30 tam gdzie zawsze.

#165 Gosc_szanowny_pan_*

Gosc_szanowny_pan_*
  • Gość

Posted 20 March 2009 - 20:54

Rozumiem, że na rondzie Starzyńskiego jutro jest ustawka? Dużo ludzi się szykuje? Ile km w planie? Bo chętnie bym przyjechał, ale nie wiem czy jestem gotowy na długie wycieczki a pogoda jutro raczej na super się nie zapowiada :-/

#166 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1,165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2009 - 20:57

Jak nie spadnie białe ścierwo to też będę :lol:

#167 bikej50

bikej50
  • Użytkownik
  • 121 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2009 - 21:11

Szanowny_panie rondo starzyńskiego godz.11-sta. Mam nadzieję że będzie nas siedmiu, ośmiu. Dystans w zależności od temp. , wiatru, ilości uczestników. Śmiało przyjeżdżaj.

#168 maro

maro
  • Użytkownik
  • 159 posts
  • SkądWarszawa/Ząbki

Posted 20 March 2009 - 21:55

Ok Bartek. O 10:30 tam gdzie zawsze.
Do jutra.

#169 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Posted 20 March 2009 - 22:21

Ja jutro nie ogarnę się na 11, muszę się pojawić rano w szkole.

#170 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 March 2009 - 10:46

Kuuurde, jaka pogoda, zazdroszczę... Miłej jazdy :)

#171 Rudas

Rudas
  • Użytkownik
  • 51 posts
  • SkądDębica/Warszawa

Posted 24 March 2009 - 20:13

OK, to może ja przedstawię swoje dwie trasy w okolicach Warszawy. START z Pragi Południe powiedzmy spod mostu Siekierkowskiego :-)
1. Wał Miedzeszyński (do ronda łączącego z Traktem Lubelskim jest ścieżka rowerowa po kostce brukowej, więc jedzie się tak średnio, ale bezpiecznie), później wjeżdżamy w Aleję Nadwiślańską. Po paru kilometrach skręcamy na skrzyżowaniu w ulicę Stefana Wyszyńskiego w kierunku Józefowa. Po około 1km na rondzie skręcamy w prawo w ulicę Wawerską i na kolejnym rondzie jedziemy prosto w kierunku Wiązowny. Na skrzyżowaniu z drogą E372 skręcamy w lewo na Góraszkę (tam gdzie jest lotnisko trawiaste). Dojeżdżamy do Traktu Brzeskiego i skręcamy w lewo, aby po ok. 400 m odbić w prawo w ulicę Piłsudskiego na Sulejówek. W Sulejówku skręcamy w lewo w Okuniewską. Dojeżdżamy do Rembertowa a stamtąd ulicą Marsa do Warszawy. Fajna pętelka jak ktoś ma mało czasu przy dobrych warunkach można bardzo szybko przejechać te 55 km.

2. Start też spod mostu i kierujemy się cały czas na południe Wałem Miedzeszyńskim. Przez Otwock Mały dojeżdżamy do ronda w Piotrowicach. Skręcamy w prawo na drogę nr 50 w kierunku Góry Kalwarii. Przekraczamy Wisłę i w Górze Kalwarii kierujemy się na Konstancin. Przez Słomczyn dojeżdżamy do Konstancina a stamtąd Warszawską, Drewny i Przyczółkowską (wzdłuż niej jest asfaltowa ścieżka) do Warszawy. Całość 75 km (w moim przypadku).

Dopiero zaczynam przygodę z szosą więc na razie pojeżdżę sobie sam, ale już niedługo powinienem dołączyć do ekipy warszawskiej :-P

#172 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 March 2009 - 20:22

a stamtąd Warszawską, Drewny

Nie jestem pewien, ale na którejś z nich jest chyba zakaz jazdy rowerem. Chyba, że coś pomyliłem...

Przyczółkowską

Przyczółko, ale i tak wiadomo, o co chodzi ;)

#173 Rudas

Rudas
  • Użytkownik
  • 51 posts
  • SkądDębica/Warszawa

Posted 24 March 2009 - 20:25

Droga ekspresowa to nie jest, a żadnego innego znaku nie widziałem, więc chyba można? Ktoś wie na pewno?
Czekam na Wasze trasy! ;-)

#174 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 March 2009 - 20:32

Nie no, jasne że nie ekspresowa, nie to miałem na myśli :) Wydaje mi się, że znak widziałem w okolicach przejazdu kolejowego w Konstancinie albo w okolicach Ronda Jana Pawła II. Nic tylko pojechać i sprawdzić... ;)

#175 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Posted 24 March 2009 - 22:56

Trasy znane, do zrobienia w ciągu tygodnia. I oczywiście jazda ścieżką odpada...

#176 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 posts
  • SkądW-wa

Posted 25 March 2009 - 08:26

W Konstancinie na "głównej"jest zakaz jazdy rowerem, ale ścieżki chyba nie ma. Jednak z Góry Kalwarii przyjemnie jedzie się nad Wisłą, co najwyżej w jednej z opcji wjeżdżając do Konstancina na chwilę i wyjeżdżając przez Bielawę.

Ogólnie cisza i spokój nad Wisłą, aż do Powsina, albo nawet za Siekierki.( w tym 2 km niestety trelinki ) Trzeba w czasie przecierania szlaku mieć mapę. Dużo zakrętów do wyboru prawo lewo.

#177 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2009 - 14:57

W Konstancinie na "głównej"jest zakaz jazdy rowerem, ale ścieżki chyba nie ma.

Zgadza się, jest chyba tylko chodnik, a to niestety jeszcze gorsza opcja.

Jednak z Góry Kalwarii przyjemnie jedzie się nad Wisłą

To też się zgadza - uzasadnienie poniżej ;)

Attached Files

#178 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Posted 25 March 2009 - 15:04

Zakazy są w wielu miejscach. Niestety trzeba je łamać, głównie dla własnego bezpieczeństwa - nasze rowery nie nadają się do jazdy po polskich ścieżkach rowerowych.

#179 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2009 - 15:28

Ulice w sumie o wiele bardziej bezpieczne nie są ze względu na samochody (a właściwie ich kierowców i zamiłowanie do wyprzedzania na grubość lakieru; zakazy są chyba głównie tam, gdzie dozwolona prędkość jest wyższa i łatwiej o wypadek) i kiepski stan nawierzchni w wieeelu miejscach. Oczywiście zdarzają się też fajne odcinki, ale... ;) Jak sobie czasem oglądam jakieś filmy z zagranicznych szos, to aż się łezka w oku kręci ;) Gładko, równo, ech... Generalnie nie lubię robić czegoś niezgodnie z PoRD, jakoś mi to ogranicza przyjemność z jazdy :/

#180 Gosc_emka_*

Gosc_emka_*
  • Gość

Posted 27 March 2009 - 23:44

to ja sie na szybko podzielę:
jedziemy jak na Łomianki, skręcamy w Warszawską, z niej w prawo w Wiślaną (chyba) i 2 albo 3 w lewo jest ulica ROLNICZA, prosta dzida do czosnowa prawie bez światel z wiecznym pierwszeńswtem przejazdu i nienajgorszą nawierzchnią. w ndz pewnie pojade nią do konca i napisze czy ew mozna przejechac do nowego dworu i wrocic druga strona wisly - byłoby wtedy ok 100 km
tak więc polecam ulicę Rolniczą :-P

Reply to this topic