warszawa - trasy
Started By
Gosc_emka_*
, 11 lut 2009 12:32
2336 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 marzec 2009 - 01:23
Po pierwsze, witam Wszystkich (pierwszy post). Trafiłem tu przypadkowo, ale jak widzę, dobrze się stało
Przeczytałem trochę wypowiedzi i przyznam, że jestem trochę podbudowany. A mianowicie... 
1) Myślałem, że tylko ja jestem jakiś pechowy i mam mało czasu na rower (podobnie jak piotrek.kom - studia dzienne na PW, teraz jeszcze dodatkowo na głowie praca inżynierska; oprócz tego Ukochana, której przecież nie można zaniedbać
)... W poprzednich latach udawało mi się jeździć znacznie więcej, teraz na jakieś krótkie przejażdżki udaje mi się wygospodarować max kilka godzin w tygodniu, wieczorami, więc praktycznie tyle, co nic. No ale takie chyba uroki "dorosłego" (a przynajmniej "coraz doroślejszego"
) życia...
2) Miło, że nie wszyscy traktują szosę jako zawodowstwo
Nie wiem dlaczego, ale mam/miałem w głowie jakiś taki głupi stereotyp (teraz widzę, że naprawdę głupi
), że jeśli ktoś jeździ na szosie, to z pewnością jest w stanie bez problemu zrobić min 200 km ze średnią 50 km/h
Może to dlatego, że na co dzień praktycznie nie widzi się ludzi na szosówkach na drodze, a jeśli już się widzi, to na Eurosporcie w czasie relacji z ProTour'owych wyścigów
A że zawodowcy jeżdżą, ile jeżdżą, to może stąd takie przekonanie? 
3) Od jakiegoś czasu ciągnie mnie do jazdy w grupie, ale na razie słyszałem tylko o Babce i o ich poziomie, który podobno do najniższych nie należy
Mimo to, kilka razy już się przymierzałem, żeby się z nimi wybrać, ale zawsze coś stawało na drodze. Widzę jednak, że może do Was udałoby mi się jakoś doczepić
Spotykacie się tylko na Rondzie Starzyńskiego, czy inne miejsca też wchodzą w grę (jeśli przeoczyłem jakieś informacje na poprzednich stronach, to przepraszam, na razie przejrzałem tylko pobieżnie)? Mieszkam na Ochocie, więc bardziej pasowałyby mi rejony południowej/zachodniej Warszawy (może jest też ktoś z Ochoty?
), ale kto wie, może któregoś razu przy jakiejś cudownej nadwyżce wolnego czasu udałoby mi się do Was dołączyć po drugiej stronie Wisły? 
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem moimi luźnymi przemyśleniami - w każdym razie złych zamiarów nie miałem
Pozdrowienia,
Paweł
1) Myślałem, że tylko ja jestem jakiś pechowy i mam mało czasu na rower (podobnie jak piotrek.kom - studia dzienne na PW, teraz jeszcze dodatkowo na głowie praca inżynierska; oprócz tego Ukochana, której przecież nie można zaniedbać
2) Miło, że nie wszyscy traktują szosę jako zawodowstwo
3) Od jakiegoś czasu ciągnie mnie do jazdy w grupie, ale na razie słyszałem tylko o Babce i o ich poziomie, który podobno do najniższych nie należy
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem moimi luźnymi przemyśleniami - w każdym razie złych zamiarów nie miałem
Pozdrowienia,
Paweł
Napisano 18 marzec 2009 - 20:42
Co do MET'a to spróbuj w jednym ze sklepów z serii "Dobre sklepy rowerowe". Sam kupowałem u nich kask i mieli dość dobry wybór.
Tu adresy sklepów:
http://www.velo.com....y.php?w=7&m=172
Tu adresy sklepów:
http://www.velo.com....y.php?w=7&m=172