Skocz do zawartości

Zdjęcie

Endomondo I Strava

590 odpowiedzi w tym temacie

#241 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 czerwiec 2014 - 14:18

A ja mam teraz podobny, ale jednak nieco inny problem. Przejechałem dany segment, jest on uwzględniony w mojej aktywności, wyświetla mi czas, prędkość, itd., ale nie jestem uwzględniony na liście wyników:

http://www.strava.co...ents/3684102336 

Na stronie segmentu: http://www.strava.co...?filter=overall mój czas się nie wyświetla, ale jak dodam filtr 'today' albo 'this week' to wtedy jestem na liście. 'This month' albo 'this year' już nie. O co chodzi? :)

To samo na tym segmencie: http://www.strava.co...ents/3684102344

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#242 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 czerwiec 2014 - 16:31

Ok, już znalazłem odpowiedź, wrzucam linka gdyby ktoś miał podobny problem: https://strava.zende...ing-all-efforts

• System lubi to

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#243 LawinaPytań

LawinaPytań
  • Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 28 czerwiec 2014 - 19:12

A miał ktoś problem tego typu, że po treningu nie można przesłać go z telefonu na stronkę, bo jest błąd "Upload failure" ?
Resetowanie nie pomaga, dostęp do neta oczywiście jest. Ktoś pomoże?

Nie sprzęt lecz technika...

#244 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 29 czerwiec 2014 - 09:22

No czasem taki komunikat wyskakuje, wtedy sobie klikam na ten czerwony obszar i ładuje mi od nowa, lub otwiera okno, w którym mam do dyspozycji eksportować trasę lub ją zapisać (nie pamiętam) w każdym razie, żadnego resetowania nie stosuję, tylko zapisuję "do skutku" to znaczy, zawsze za drugim razem się udaje.

Strava
Instagram
Z blatu po świecie- zapraszam na mój fotoblog!

#245 Garyf

Garyf
  • Użytkownik
  • 72 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 lipiec 2014 - 20:18

Znajomy zrobił trasę,bardzo fajna i chciałabym przejechać nią tylko jak można w stravie zapisać sobie trasę i podążać nią, jest w ogóle taka możliwość?

[Szosa] Kelly's URC 5.0 2015 r.

[MTB] Kelly's GATE 5.0 2015 r.

www.easyapartamenty.pl

FB/easyapartamenty

#246 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów

Napisano 01 lipiec 2014 - 20:27

Kolega może ją eksportować np. do gpx, ty wczytasz jako trening (nawet na chwilę) i przerobisz przez "Create Route". Powinno działać.

Jeżeli masz już trasę na swoim koncie, to z poziomu Stravy w telefonie możesz przejść do Routes, znaleźć ją i wybrać Use Route.

#247 Garyf

Garyf
  • Użytkownik
  • 72 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 lipiec 2014 - 20:34

@up
Trzeba przez kompa to robić. Nie da rady przez smartphona :-) jakoś tak wygodniej. Jak się zapisuje trasę przez aplikacje w telefonie?

www.easyapartamenty.pl

FB/easyapartamenty

#248 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów

Napisano 01 lipiec 2014 - 20:38

Jeżeli przez zapisywanie trasy rozumiesz jej stworzenie (tak, by później była dostępna w części My Routes), to jest to możliwe wyłącznie przez stronę.

#249 Garyf

Garyf
  • Użytkownik
  • 72 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 lipiec 2014 - 20:45

No właśnie wszedłem na stronę i w trasę kolegi widzę że na mapie jest GPX ale przycisk jest nieaktywny...

www.easyapartamenty.pl

FB/easyapartamenty

#250 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów

Napisano 01 lipiec 2014 - 20:52

Zgadza się, bo eksport cudzych tras jest funkcjonalnością konta Premium. Tak jak napisałem wyżej - kolega musi to eksportować ze swojego konta i podesłać mailem lub w dowolny inny sposób.

#251 Garyf

Garyf
  • Użytkownik
  • 72 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 lipiec 2014 - 20:58

Aa właśnie że nie... Już wszystko wiem. Wchodzę na konto kolegi, potem interesująca nas trasa mapa się pojawia a po lewej stronie ruchome menu i tam jest na końcu klucz klikamy potem create route i przeladuje stronę, poprawek na górze jest save route. Tyle :-). Zapisujemy sobie trasę i już jest na naszym koncie... Rewelka. Jedyny problem to tako ze nie można zmieniać warstw mapy np na satelitarna, bardzo często widać drogę której w standardzie nie ma. Endomondo takie coś ma i przydaje się.

www.easyapartamenty.pl

FB/easyapartamenty

#252 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów

Napisano 01 lipiec 2014 - 21:02

O widzisz... tego sposobu nie widziałem.

Zmiana wyglądu mapy jest w ustawieniach mapy (trybik w lewym menu).

#253 Garyf

Garyf
  • Użytkownik
  • 72 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 01 lipiec 2014 - 21:05

Jest w podgladzie przejechanej trasy ale jak jedziesz prasa to chyba się nie da zmienić warstw. Albo ślepy jestem

www.easyapartamenty.pl

FB/easyapartamenty

#254 Gosc_Frank85_*

Gosc_Frank85_*
  • Gość

Napisano 05 lipiec 2014 - 20:39

Raz na jakiś czas ślad GPS znacznie odbiega od trasy segmentu. Do tej pory radziłem sobie tak, że link ze Strava wgrywałem na http://strava-tools....shape.com/snap/ . Następnie modyfikowałem ślad tak żeby pokrywał się z przebyta trasą. Niestety od jakiegoś czasu każda modyfikacja robi z trasy linie prostą. [już jest wszystko po staremu ;)]

#255 Canyon990

Canyon990
  • Użytkownik
  • 186 postów

Napisano 07 wrzesień 2014 - 19:28

Jak jest z zużywaniem transferu danych w Stravie i Endo?

#256 mucher

mucher
  • Użytkownik
  • 283 postów

Napisano 07 wrzesień 2014 - 20:15

Zobacz sobie w danych telefonu. Ale generalnie mozesz przeciez wylaczyc transfer danych na czas jazdy. Endomondo ma domslnie live tracking - wiec to dodatkowo zezre pewnie trochę danych.

A co do mapy w Stravie - polecam bookmarki gościa od Veloviewer - podmieniają mapę z Google Maps na tą z OSM /OCM (działa też z Runkeeperem, Endomondo etc.)

#257 soar

soar
  • Użytkownik
  • 219 postów

Napisano 07 wrzesień 2014 - 20:15

strava nie potrzebuje włączonego 3g, tylko gps, tzn usługi lokalizacji

#258 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 365 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 wrzesień 2014 - 07:17

Zobacz sobie w danych telefonu. Ale generalnie mozesz przeciez wylaczyc transfer danych na czas jazdy. Endomondo ma domslnie live tracking - wiec to dodatkowo zezre pewnie trochę danych.

A co do mapy w Stravie - polecam bookmarki gościa od Veloviewer - podmieniają mapę z Google Maps na tą z OSM /OCM (działa też z Runkeeperem, Endomondo etc.)

Możesz podać więcej szczegółów?

Chętnie sobie podmienie mapy na osm.

HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon 

#259 mucher

mucher
  • Użytkownik
  • 283 postów

Napisano 08 wrzesień 2014 - 10:37

Tutaj - http://veloviewer.com/mapFlipper

#260 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 15 wrzesień 2014 - 14:32

Ma ktoś może problem z zapisywaniem trasy na Stravie? 

Zapisując trasę na telefonie po treningu wyrzuca "server error 500" no i tak za każdym razem, wczoraj udało mi się po 3 godzinach zapisać, dziś wydaje się, że będzie tak samo. 

PS. Mam telefon z androidem

Strava
Instagram
Z blatu po świecie- zapraszam na mój fotoblog!

Dodaj odpowiedź