Poratujcie starszego człowieka
Napisano 28 maj 2013 - 07:05
Cytat
Chwila rozmowy i cena szybciutko zjechała na 4 tyś. Tak, wiem to więcej niż zakładałem, ale niestety kolejny gwóźdź został wbity w moją głowę. I tak o to jestem zupełnie skołowany :roll:
http://twomark.pl/sz...-defy-1,p,23167
A ta cena to zgodnie z ofertą z kaskiem czy bez? Ten kask kosztuje ponad 400zł.
http://www.specializ...mets/propero-ii
Dla mnie fajna cena za fajny rower - i dodatkowy plus to to otwory do mocowania bagażnika w Defy, jeśli jeździsz też turystycznie to spora zaleta.
PS. Przy kupowaniu szosówki te "progi cenowe" wynosiły u mnie kolejno 2500zł, 3000zł, 3500zł i rzutem na taśmę właśnie 4000zł w Twomarku za TCR-a

Napisano 28 maj 2013 - 11:39
Cytat
Nie ma sensu pchać się na siłę w tego Gianta, skoro taniej można kupić lepsze rowery jak wymieniony przeze mnie Focus, czy Bulls Harrier.
Nie uważam, że tamte są "lepsze". Nie wiem, może i są, ale warto zrobić analize i tyle.
1. Giant jest na miejscu i przymierzony. Kupić, jechać.
2. W Giancie masz świetną ramę.
3. Nie wmawiajcie ludziom, że Tiagra to dno i miniumum trzeba mieć 105 (a różnicy korby i kasety nikt normalny nie dostrzeże)
5 ceny:
Bulls - 4500zł.
Focus - 4400...
To jest to samo co 4000? I to 4000 naciągnięte mocno z 3500?
6.opisy tamtych rowerów są co najmniej skromne. I mętne, np. w opisie Bullsa dwa razy wypisano... hamulce. Różne. Strona Pirospiortu i Activy - beznadziejne, zero informacji, trzeba dzwonić/mailować i dopytać.
Proponuje obejrzeć i zdecydować, ale nie rzucajmy może od razu opinii "to jest lepsze" tylko dlatego, że sami to kupiliśmy.
Napisano 28 maj 2013 - 12:32
Focusa za 3500 zł w sklepie Pirsport w Gliwicach - pełna specyfikacja jest dostępna bez problemu.
Wszystkie sklepy znajdują się na Śląsku blisko siebie, w ciągu 2-3 godzin można każdy objechać i sprawdzić, który model lepiej pasuje.
Czy między Tiagrą, a 105tką jest różnica - nie wiem, wielu mówi że jest, dla mnie to tylko kwestia estetyczna w postaci linek pod owijką.
Napisano 29 maj 2013 - 15:43
Napisano 30 maj 2013 - 15:29
pozdr.
Napisano 30 maj 2013 - 21:10
Napisano 30 maj 2013 - 21:38
Spróbuj pomierzyć się jeszcze raz, najlepiej z pomocą drugiej osoby. Jesli wyjdzie Ci to samo to szukaj ramy o długości górnej rury tak jak wychodzi, czyli 55-56,5 cm, ale raczej koło 55cm. Najlepiej byłoby przymierzyc się do kilku rowerów. W sklepie albo może na szosie kolegi. Zobaczyłbyś co ci pasuje. Długość można trochę regulować dłujższym lub krótszym mostkiem, ale to dotyczy rozmiaru wiekszego lub mniejszego o 1 a nie o 2 rozmiary.
Napisano 31 maj 2013 - 10:26

Zmierz się dokładnie tak, jak podają w opisie i pokazują na filmikach. 3 razy, na wszelki wypadek. Szczególnie zwróć uwagę na "arm", wydaje mi się, że 73cm to u ciebie sporo (lekko licząc 10cm) za dużo. Nie wiem, może faktycznie masz takie proporcje - ale lepiej sprawdź.
Dodaj odpowiedź