Zmiany w analizie interwałów zapowiadają się bardzo atrakcyjnie:https://vimeo.com/130530369
Golden Cheetah - komputerowy dzienniczek treningowy
Napisano 15 czerwiec 2015 - 07:04
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 22 czerwiec 2015 - 18:45
Napisano 03 lipiec 2015 - 12:59
Wiki dla 3.2: Table of Contents
No i jedna z ważniejszych funkcji - filtry i wyszukiwanie: https://github.com/G...s_SearchFilter - ładnie wyjaśnione co jak i w jaki sposób.
Napisano 21 lipiec 2015 - 12:44
Obsługa segmentów w GC. Segmentem może być każdy LAP, interwał, czy też ręcznie zaznaczony odcinek itd. Wystarczy w oknie interwałów kliknąć na niego prawym klawiszem, wybrać "utwórz segment", program wyszuka wszystkie segmenty w dotychczasowej historii aktywności, tak więc trochę procek pomęczy się (widać pasek postępu na górze).
Żeby nie było segmentów typu "Lap 5" itd. należy nadać mu odpowiednią nazwę PRZED utworzeniem segmentu.
Później użyć w porównaniach, program będzie pytał się z jakiego sezonu chcemy porównać segmenty.
Można dodać segmenty Stravy, ale trzeba najpierw wyeksportować ze stravy kurs gpx, np. z raceshape.com - najlepiej za pomocą wtyczki chrome stravistix (opis w wątku: #2817 ), zaimportować do GC z dzisiejszą datą, utworzyć interwał o całej długości trwania aktywności, zmienić mu nazwę na żądaną nazwę segmentu i na jego podstawie utworzyć segment. Można wykasować zaimportowaną aktywność po zaindeksowaniu bazy, segment powinien zostać (sprawdzę).
Minus? Z tego co widzę przy utworzeniu segmentu GC obcina początek i koniec o jakieś 2s (każde). Czyli może to być 4 - 5s, na długich segmentach to mały problem, na krótkich segmentach jest nieco gorzej...
Napisano 05 listopad 2015 - 09:18
mam pytanie - zaczynam się trochę bawić GC - chyba czas najwyższy
1. czy można ustawić automat do importu aktywności z garmin connect ?
2. jak przestawić strefy standardowe mocy aby podpowiadał przy dodawaniu FTP
strefę 6 - 120 do 200 %
a 7 pow 200 % FTP ?
OK - już wiem
Golden Cheetah\SLAWEK\config > plik "power.zones" - edycja tekstowa
3. Czy można planować TS Balance ?
czyli np. planuję, że 15 grudnia chce mieć TSB na poziomie 20 i teraz znając wynik tak wpisuję zadania do kalendarza, żeby ten wynik osiągnąć. Czy muszę ręcznie dodawać aktywności a potem po imporcie faktycznie wykonanego treningu je kasować czy może jest jakiś sposób bardziej cywilizowany ?
Napisano 05 listopad 2015 - 12:26
1. NIE
2. Tools -> Options -> Power Zones i zmieniasz w zakładce Default procenty CP.
3. Pojęcia nie mam czy w ogóle jest planowanie...
Napisano 02 styczeń 2016 - 12:14
Napisano 03 styczeń 2016 - 15:48
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Napisano 03 styczeń 2016 - 17:57
Co do zapisu to zupełnie nie ma problemu. Jak już zauważyłeś jest przy zapisie "Save as .mrc file" To jest właśnie ten sam format z którego korzysta GC i PP i TR. Tyle że jeszcze nie obsłużone bo format FIT był dla mnie priorytetem ze względu na liczniki garmina.
Uruchamiałem GC z tym edytorem i to jest jeszcze w powijakach ale Mark daje rady i pewnie niedługo będzie można korzystać.
Tak przy okazji dryf mocy nie jest za mały przy eksporcie? Zrobiłem +/- od 0 do 5%
Chodzi mi to po głowie że może zbyt mało.
Napisano 04 styczeń 2016 - 02:06
Właśnie z uwagi na W'bal, oraz na sterowanie trenażerem zaczynam myśleć nad użyciem gc w treningu :-)
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Napisano 04 styczeń 2016 - 20:20
W'bal w czasie rzeczywistym? Pięknie by było
Proponowany edytor GC podoba mi się: