Skocz do zawartości

Zdjęcie

TOUR DE POLOGNE AMATORÓW 2013

143 odpowiedzi w tym temacie

#41 berski

berski
  • Użytkownik
  • 590 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 07 czerwiec 2013 - 09:56

wpisowe na TDPA w Trento ok. 60zł

Ale tylko za 13 km :) mnożąc x3 to wyjdzie nawet drożej niż u nas.

#42 asedio

asedio
  • Użytkownik
  • 260 postów
  • SkądTczew

Napisano 07 czerwiec 2013 - 10:01

Chyba nie łapię...
Po co wam start w takim wyścigu?
Przecież to festyn a nie wyścig.
Ściganie na wysokim poziomie jest w mastersach.
Na festynach jedzie się dla zabawy i ani cena ani dystans nie ma żadnego znaczenia.

#43 Gosc_1dynatek1_*

Gosc_1dynatek1_*
  • Gość

Napisano 07 czerwiec 2013 - 10:47

Panowie, Rzysko podsunął dobry pomysł ale ja mam, myślę, że lepszy.Spotkajmy się na początku podjazdu pod Ząb oczywiście bez wpisowego i bez numerów.Pierwszy startuje sektor Vipów 2 minuty przerwy do następnego sektora i wtedy ruszamy my- po 15 osób wolno i spokojnie zgodnie z przepisami ruchu drogowego, trasa nie jest zamknięta więc nikt nie zabroni nam jechać. Po minięciu kościoła w Bukowinie zbliżamy się do siebie i dużą grupą wjeżdżamy na metę, można do tego dołożyć dwa transparenty z odpowiednim napisem i takie rozwiązanie powinno poskutkować na przyszłość.Wyścig zaliczony, trasa przejechana i 140 zł w kieszeni a oprawa wyścigu taka sama.Co Wy na to?

#44 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 07 czerwiec 2013 - 11:17

↑↑↑↑↑JESTEM ZA!!!↑↑↑↑↑↑
Droga publiczna jest droga publiczną [kropka] :mrgreen:

#45 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 07 czerwiec 2013 - 11:25

140zł ładne jaja . W sumie za 20 jakby było tam bym nie pojechał ale 140 to juz przegięcie

u2250y2014v3.gif

#46 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 07 czerwiec 2013 - 11:43

@asedio i @travisb, żeby nie było, ja napisałem kilka postów wcześniej, że to piknik ;-)

BTW: w Trento wpisowe 60 zł ? Toż to 15 ojro jest. Przelicznik 1:1 stosowałem kiedy mieszkałem i pracowałem w IE...czyli 15 zł. Więc dla Włochów to normalna kwota, do zaakceptowania.

#47 howard

howard
  • Użytkownik
  • 135 postów
  • SkądKatosy

Napisano 07 czerwiec 2013 - 12:15

@asedio i @travisb, żeby nie było, ja napisałem kilka postów wcześniej, że to piknik ;-)

BTW: w Trento wpisowe 60 zł ? Toż to 15 ojro jest. Przelicznik 1:1 stosowałem kiedy mieszkałem i pracowałem w IE...czyli 15 zł. Więc dla Włochów to normalna kwota, do zaakceptowania.

Za więcej jak 15 euro olali by to... mają sporo lepszych imprez dla amatorów.

#48 alcotronic

alcotronic
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądMalbork

Napisano 29 czerwiec 2013 - 07:29

Orientuje się ktoś czy można przenieść wniesioną juz opłate na inna zapisaną osobe? Z regulaminu wynika ze nie zwracaja wpisowego wiec moze tak mozna odzyskac kase?

#49 joovie

joovie
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądKatowice

Napisano 02 lipiec 2013 - 13:36

Orientuje się ktoś czy można przenieść wniesioną juz opłate na inna zapisaną osobe? Z regulaminu wynika ze nie zwracaja wpisowego wiec moze tak mozna odzyskac kase?

można, sam stałem się beneficjentem takiego przeniesienia 2 dni temu.

#50 dysko

dysko
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 18 lipiec 2013 - 11:49

Widzę że dyskusja na temat TDPA 2013 ostra, ja w każdym razie startuje 120 zeta to wpi.....du i do tego w piątek gdzie większość musi wziąć urlop :( Fakt jeden nie ścigałem się w zawodach prawie 12 lat, a tu może się sprawdzę, ciekawi mnie ile czasu zajmie przejechanie tej trasy. Ja osobiście byłem wczoraj dwa razy na niej i powiem że jak liczyć tylko od Poronina to około 1godz 20 mi zajmie to zapewne słabawy czas na tym dystansie ale po kontuzji z jeszcze małym bólem kolanka to chyba ok.
Mam pytanie jak oni średnią będą liczyć, od Bukowiny czy od Poronina? Bo jak od Bukowiny to średnia wyższa wyjdzie tylko trzeba się z zatrzymanki ruszyć z Poronina to podjazd pod Zęba. Trochę to na mieszane, ale jak tak chcą. Szkoda ze nie ma dwóch przejazdów i wówczas MINI i MEGA to by było dobre rozwiązanie. Zwłaszcza że trasa od Poronina jest ok, bo po Zębie nie ma za raz zjazdu tylko znowu pagórek.
Uważajcie na zjazdach sam szuter ostre kamyczki jak to po łataniu dziur i spękany asfalt.

#51 dysko

dysko
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 18 lipiec 2013 - 11:59

Co do organizacji to nawet TDP mnie wkurza, trzeba sobie powiedzieć że kasa jest najważniejsza, zadano pytanie Langowi, czy musimy uciekać do Włoch by szukać Gór, przecież mamy Bieszczady? Wypowiedział się tak że tam nie ma bazy hotelów i mniejsze zaangażowanie sponsorów. Dlatego też promuje się tylko Kraków, Bukowina, Śląsk. I te wkurzające pętle to jest nie do przyjęcia !!!
Pamiętacie jak się uczepił Karpacza i Orlinka :) to mamy powtórkę z Bukowiną :) A mamy przecież Góre Żar jaki by tam był piękny finisz ponad 8 km podjazdu, mamy Kubalonke, okolice Rajczy, Bieszczady z pętlą Bieszczadzką kilkanaście kilometrów podjazdu w Otrycie, Przełęcz Krowiarki 7 km podjazdem, nie mówiąc że 20 km trzeba jechać pod górke by dojechać do początku podjazdu Krowiarek, chce górę ja mu pokaże od Jachówki na górę Makowską podjazd kładzie Gliczarów, puścić ich od Mszany na Sącz :)
No cóż tam nie płacą, ale cieszmy się że coś jest bo jest to chwalebne, zwłaszcza w sobotę zamknięcie połowy Krakowa. Pozdrawiam

#52 Tornadotwister

Tornadotwister
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 26 lipiec 2013 - 18:19

Ktoś się wybiera jeszcze, cisza przed taką imprezką , w sumie po amatorach zawodowcy jadą ogólnie fajny dzień się zapowiada. Szkoda że taki mały dystans.... Ja się zdecydowałem pojechać. Małe doświadczenie w wyścigach i trochę drogo ale zawsze trochę ludzi się spotka i zobaczy:)

BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava

#53 darekiwan9

darekiwan9
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 lipiec 2013 - 21:03

Też się wybieram. Zobaczymy jak tym razem organizacja będzie wyglądała bo dystans szkoda juz to komentowac.

#54 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 26 lipiec 2013 - 22:58

szkoda kasy na tak marną imprezę nawet ubezpieczenia nie ma w cenie "wyścigu"

u2250y2014v3.gif

#55 dysko

dysko
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 27 lipiec 2013 - 08:29

Z tego co mi wiadomo TdPA zrobione jest w celu dodatkowego marketingu a co za tym idzie zarobku, to normalne, czy dystans jest krótki powiem nawet za krotki bo są tacy co rozkręcają się po 30 km. No ale mniejsza z tym, było by wszystko dobrze gdyby go robili dzień przed zawodami głównymi, nie każdy jeździ dobrze połowa zawodników będzie się kulała na trasie z czego z nich połowa poprowadzi pod górkę i prosto mówiąc zabrakło by um czasu. Niech zostanie to w cieniu idei kolarstwa amatorskiego bo i tak większość jeździ w grupach. Szkoda tylko że te idee troche kosztują

#56 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 27 lipiec 2013 - 19:07

Kto wymyślił nazwę TDP dla amatorów dla mnie idiotyzm i tyle to jest normalny według mnie wyścig wiadomo nie wszyscy tam są tzw elita kolarstwa w Polsce jeśli chodzi o tych z licencja. Ale pojadą tam ekipy zespołów nie będę wymieniał nazw co się regularnie ścigają w mistrzostwach Polski , i taka osoba co trenuje np 3 razy w tygodniu nie ma najmniejszej szansy z takim zespołem . Takie jest moje zdanie podkreślam to tylko mój taki ogół tego co sądzę o tm wyścigu. A zapomniałbym jak ktoś mi kiedyś tu napisał ale z takimi kolarzami to sobie formę wyrobisz ;-) tak jak w cK na ustawkach dziadek 70 lat i zapierdziela przez 50 km " 40km/h i więcej" i zero zmęczenia

#57 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądKobiernice

Napisano 27 lipiec 2013 - 19:54

Tornadotwister, tyle fajnych imprez masz pod nosem a wybrałeś taki chłam :-P - tak czy inaczej powodzenia życzę...

#58 Tornadotwister

Tornadotwister
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 28 lipiec 2013 - 06:05

Dzięki przemonr1
Na większość tutaj jestem jeszcze za słaby , a tam przy okazji na zawodowców popatrzę. Więc będąc tam szkoda już nie pojechać. Poza tym ten legendarny Gliczarów ;-) zobaczymy czy uda się pokonać bez podchodzenia :-)

BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava

#59 mat777

mat777
  • Użytkownik
  • 274 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 28 lipiec 2013 - 08:03

Tornadotwister, Gliczarów możesz sobie podjechać bez płacenia 120zł :lol:

A wie/próbował ktoś, czy udałoby się wystartować na TdPa bez numeru startowego?

#60 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 28 lipiec 2013 - 13:27

Na pewno tak przecież możesz być akurat na przejażdżce ;-) a co nie wolno :-D

Dodaj odpowiedź