licznik ATECH F438
Started By
lisek57
, 15 Jun 2013 16:37
153 replies to this topic
Posted 15 June 2013 - 16:59
Nie daje żadnego sygnału.
#3 Gosc_mathanus_*
Posted 19 June 2013 - 10:43
Cześć
A ja mam takie pytanie. Producent w instrukcji pisze że licznik może obsługiwać 2 rowery.
W jaki sposób miałbym podłączyć licznik do drugiego roweru skoro emiter na koło i emiter kadencji są tylko na 1 rower? Szukałem w necie czy można sobie kupić dodatkowy osprzęt na drugi rower ale nie ma takich. Jeżeli miałbym doposażyć rower we wszelkie potrzebne podzespoły to wychodzi na to że musiałbym kupić kolejny zestaw z licznikiem- co jest nonsensem.
Czy ktoś z Was używa tego licznika na 2 rowerach ?
A ja mam takie pytanie. Producent w instrukcji pisze że licznik może obsługiwać 2 rowery.
W jaki sposób miałbym podłączyć licznik do drugiego roweru skoro emiter na koło i emiter kadencji są tylko na 1 rower? Szukałem w necie czy można sobie kupić dodatkowy osprzęt na drugi rower ale nie ma takich. Jeżeli miałbym doposażyć rower we wszelkie potrzebne podzespoły to wychodzi na to że musiałbym kupić kolejny zestaw z licznikiem- co jest nonsensem.
Czy ktoś z Was używa tego licznika na 2 rowerach ?
- Grzesiekkry likes this
Posted 19 June 2013 - 13:32
No niestety ta funkcja na 2 rowery powoduje czasem że przez przypadek zeruję go sobie w czasie jazdy
#8 Gosc_solid_crank_*
Posted 19 June 2013 - 16:41
A ja zgodnie z sugestiami na forum - wszystkie trzy wyjąłem, obustronnie odtłuściłem (resztkę spirytusu rozcieńczyłem we właściwym celu, do właściwej proporcji ) i działają bez zarzutu już kilka miesięcy. Dobrze jest słuchać mądrych porad... Dziękuję Doradcom!
Posted 22 June 2013 - 15:39
Wczoraj ten licznik montowałem w trekingu kolegi. Wszystko gładko poszło. Jedynie kadencja potrzebuje kilku/kilkunastu obrotów korbą, żeby pokazała odczyt. Reszta bezproblemowo.
Podbij do SPIKE'go
http://velotech-pl.b...cej-modeli.html
Podbij do SPIKE'go
http://velotech-pl.b...cej-modeli.html
#19 Gosc_mathanus_*
Posted 01 July 2013 - 08:33
Ile mam ten licznik? Tydzień , 2 tygodnie. I już mi miga ikonka że bateria jest na wyczerpaniu . On tak żre prąd ? czy jakaś słaba bateria?
Kumpel ma Sigmę z pulsometrem i mówi, że wymienia baterię raz ba rok. A jego wyświetlacz jest 2 razy większy.
Dodatkowo przestał mi działaś wysokościomierz. Są 3 kreseczki i zero wskazań.
Jakaś rada?
Kumpel ma Sigmę z pulsometrem i mówi, że wymienia baterię raz ba rok. A jego wyświetlacz jest 2 razy większy.
Dodatkowo przestał mi działaś wysokościomierz. Są 3 kreseczki i zero wskazań.
Jakaś rada?