Wie ktoś może czy da się w jakiś sposób usunąć opcję "service"? Dzisiaj podczas długiej trasy przy ponad 100km wyskoczył service i usunęło mi przejechane kilometry...
licznik ATECH F438
Posted 07 June 2014 - 14:16
Nie da się wyłączyć tej opcji, ale ona nic przecież nie usuwa.
#103 Gosc_solid_crank_*
Posted 07 June 2014 - 16:13
Za długo przytrzymałeś lewy przycisk i ... sam sobie skasowałeś dystans. Jak Ci się ponownie pojawi ten "SERVICE" (nota bene ustaw go na max km, zdaje mi się, że 600), to w trakcie jazdy wystarczy kliknąć lewym przyciskiem i ten komunikat pojawi Ci się po następnych 600 km. BTW - ufam, że częściej sprawdzasz stan techniczny Twojego rumaka ;-)
Posted 07 June 2014 - 16:36
Mam na maxa ustawione Jadę w grupie, dosyć szybkie tempo patrzę na puls i kadencje i nagle ten service klikam prawy przycisk znika a potem znowu się pojawia no to kliknąłem jeszcze raz i znowu wraca no to nacisnąłem lewy i przytrzymałem no i KM'y zniknęły
Solid_crank - jasne, sprawdzam po każdym treningu
Posted 07 June 2014 - 17:05
nacisnąłem lewy i przytrzymałem no i KM'y zniknęły
Ano właśnie, a trzeba tylko raz kliknąć - wtedy przełącza na clock z tego co pamiętam, ale nic nie kasuje.
Posted 03 July 2014 - 10:56
U mnie po półtora roku użytkowania pojawił się problemy z pulsometrem. Początkowo wariował, po wymianie baterii zaczął działać prawidłowo, a obecnie wiecznie pokazuje zero... Wiecie może czy da się temu jakoś zaradzić albo nabyć sam pasek? Wszystkie pozostałe dane pokazuje bez zarzutów.
Posted 21 May 2015 - 17:24
Nie ma znaczenia czy tylny czy przedni, tylko odległość od magnesu i ewentualnie kąt
Posted 21 May 2015 - 18:24
Szczerze mówiąc to bym się nie spodziewał, że może być problem z zasięgiem. Z ciekawości sprawdzę u siebie jak by to działało, jakbym oddalił się kawałek z licznikiem.
#112 Gosc_solid_crank_*
Posted 21 May 2015 - 23:06
Nie pytam retorycznie, pytam bo nie wiem. Może ten sensor szybkości na tylnym kole pracować bez kolizji z pomiarem kadencji? Ma ktoś przećwiczone, że jedno nie zakłóca drugiego? Będą oba blisko siebie. Jeżeli pracują na różnych "falach", to ok., nie muszą. Jak to tam będzie? ;-)
Posted 11 June 2015 - 18:55
Nie pytam retorycznie, pytam bo nie wiem. Może ten sensor szybkości na tylnym kole pracować bez kolizji z pomiarem kadencji? Ma ktoś przećwiczone, że jedno nie zakłóca drugiego? Będą oba blisko siebie. Jeżeli pracują na różnych "falach", to ok., nie muszą. Jak to tam będzie? ;-)
Próbowałem montażu na tylnych widełkach i była lipa z transmisją. Może mam jakiś kijowy model.
Co się tyczy paska, to jeśli komuś zaczął podawać wartości z kosmosu i skakać z delta nawet 100 to warto posmarować opaskę żelem do usg lub innym nawilżającym:) Sprawdzone, praca mojego pulsometru powróciła do normy.
A pytanie natury estetycznej, da się zamontować w jakiejś niższej podstawce, są takowe dostępne? Może da się coś zaadoptować od innych producentów, bo obecna na mostku wygląda jak Wieża Babel. W obecnych czasach druku 3d, pewnie da się coś zdziałać.
Posted 19 June 2015 - 18:26
Jakby kogoś interesowało, to będę miał niedługo na sprzedaż ten licznik wraz z zestawem na dwa rowery (dwa pulsometry nawet).
Oczywiście działa tak samo dobrze jak na początku, tylko zmieniam na mio cyclo.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Posted 24 June 2015 - 22:47
Ktoś się orientuje ile można dostać za taki zestaw?
Posted 25 June 2015 - 08:44
@elcidx, jak widzę jak wariuje mój Atech i jego czujniki po jakimś czasie używania, to stwierdzam, że używany produkt Atecha nie jest wiele warty Tylko i wyłącznie nówka - z gwarancją, bo prawdopodobieństwo, że coś się schrzani jest duuuże :/
Posted 25 June 2015 - 09:23
Ja mam ten od dwóch lat i żadnych problemów.
Jak masz słabe baterie to potrafi dziwnie działać.
Posted 25 June 2015 - 09:47
To nie jest kwestia baterii tylko kapryśny sprzęt. Ja bym nie kupił używanego Atecha, bo w każdej chwili może mu coś odbić. Zresztą nowego też już teraz bym nie kupił. Ale coś za coś - cenowo jest nie do przebicia, ale to się odbija na jakości.
Posted 25 June 2015 - 10:04
Widocznie każdy ma inne przejścia, ja nie miałem z nim żadnego problemu przez ten czas.