Skocz do zawartości

Zdjęcie

�ódź, Pabianice i okolice- chętni do jazdy.

235 odpowiedzi w tym temacie

#121 Widzewiak

Widzewiak
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 sierpień 2011 - 08:07

Swoją drogą uwielbiam wracać krajową jedynką z Łęczycy do Łodzi - niby wielki ruch, ale duże pobocze.

#122 orłoś

orłoś
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądŁódź/Miechów

Napisano 10 sierpień 2011 - 13:57

Widzewiak, to możemy jakoś się umówić na wypady. Ja najczęściej jeżdżę przez Julianów w stronę ul. Strykowskiej i Wzniesień Łódzkich oraz w okolicę Aleksandrowa. Najczęściej śmigam po południu oraz robię dłuższe trasy w weekend.

#123 Widzewiak

Widzewiak
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 sierpień 2011 - 14:14

ołoś - jeżdżę o tych samych porach co Ty (wiadomo, obaj pracujemy), a jak jedziesz przez Julianów Pojezierską i przez Zgierską to praktycznie jeździsz mi pod oknami :). Chętnie się przejadę z Tobą (ale mam nadzieję, że nie jeździsz z prędkością finiszującego Cavendisha) ;)

#124 orłoś

orłoś
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądŁódź/Miechów

Napisano 10 sierpień 2011 - 16:33

Widzewiak, do optymalnej formy jeszcze mi daleko. Wyślę Ci na priva namiar do mnie to możemy się umówić na jakiś wypad.

#125 Widzewiak

Widzewiak
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 sierpień 2011 - 17:31

Dzięki za namiary - jak wrócisz to się skontaktuję i wyskoczymy gdzieś na dalszą traskę :)

#126 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 sierpień 2011 - 22:46

Jeden z forowiczów zapytywał o wyścig w Tuszynie. Otóż termin jest przeniesiony z 13 sierpnia na 17 WRZEŚNIA (sobota). Kategoria A 20 (od ukończonych 18 lat do 29 lat) startuje razem z M30 (30-39 lat) o godzinie 11.00 (zapisy do 10.30). Do przejechania jest 7 rund po 14,3 km, co daje łączny dystans 100 km. Przewyższenie na jednej rundzie 100 metrów. Do startu NIE JEST wymagana licencja PZKOL.
Pełny regulamin można znaleźć tu

http://komisjamaster...rial_rubina.pdf

#127 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 12 sierpień 2011 - 04:36

Nie będę ukrywał, że zmiana terminu mi pasuje ;-)
Powinienem być w tych dniach w Ozorkowie także start będzie możliwy.

#128 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 15 sierpień 2011 - 20:54

w łodzi i okolicach jest wiecej ustawek niź dobry serwisów rowerowych

Maniakowo Kasztany Wycieczkowa Aleksandów ł. Rektinia
Andrespol itd. itd.

Tompoz

#129 Widzewiak

Widzewiak
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 sierpień 2011 - 07:02

odnośnie serwisów, to ufam całkowicie i jestem więcej niż zadowolony z serwisu Państwa Pacholec na ul. Kilińskiego 5.

#130 Gosc_Dziegiel_*

Gosc_Dziegiel_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2011 - 18:11

ktoś ma ochotę jutro pokręcić po strykowskich wsiach? tempo ~29km/h, dystans 70km mniej więcej
start powiedzmy w dobrej, ew. gdzieś na mieście, godzina dowolna, bo cały dzień wolny mam, ale najlepiej z rana :D

#131 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 01 wrzesień 2011 - 20:42

Czy ktoś się może orientuje czy odcinek drogi nr 708 (od ronda na Piątek/Zgierz/Ozorków w kierunku Strykowa) jest już otwarty dla ruchu ? Ostatni raz jak się tam wybrałem to trwał remont na całego i był zakaz wjazdu...Chciałem się wybrać na trening w kierunku Strykowa i Brzezin...
Z góry dzięki za wszelkie info.

#132 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 02 wrzesień 2011 - 13:44

Cytat

Czy ktoś się może orientuje czy odcinek drogi nr 708 (od ronda na Piątek/Zgierz/Ozorków w kierunku Strykowa) jest już otwarty dla ruchu ? Ostatni raz jak się tam wybrałem to trwał remont na całego i był zakaz wjazdu...Chciałem się wybrać na trening w kierunku Strykowa i Brzezin...
Z góry dzięki za wszelkie info.

nie jest przejzdny. ale możesz jechadz z Ozorkowa Maszkowską na Sokolniki dalej do dierżąznej Biała i już jesteś na ostatnich 10 km Wycieczkowej ustawki i pojechadz Szczawin Glinnik i do Skotnik na kreskę Wycieckzowej np. A jak chcesz trochę poznac okolice i chłopaków to na ogół Kasztany wtorek czwartek 16.00 sa spokojniejsze i jest czas pogadać poznać itd. itd. Tylko masz z Ozorkowa daleko trochę na Kasztany. Najbliżej masz na ustawkę w Aleksandrowei Ł. ale tam jest dla ciebie lekko za słaby poziom w kontekście twojego 16 miejsca ma MP kat. I

Tompoz

#133 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 02 wrzesień 2011 - 14:14

Cytat

odnośnie serwisów, to ufam całkowicie i jestem więcej niż zadowolony z serwisu Państwa Pacholec na ul. Kilińskiego 5.

dla mnie Pan Ryszard z Legionów ( kiedys Krakowska )

Tompoz

#134 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 02 wrzesień 2011 - 19:09

Dzisiaj sprawdzałem. Da się przejechać, jednak nie polecam. Od ronda w stronę Strykowa: jeden krótki odcinek bez asfaltu (drobny żwir), dwa czy trzy razy ruch wahadłowy. Od Niesułkowa w stronę Brzezin także rozgrzebane fragmenty, jedynie równoległą można sadzić ale kiepski asfalt jest niestety.
W sumie lekka załamka bo ciężko coś fajnego znaleźć, w stronę Uniejowa/Poddębic/Konina też dużo robót na drodze. Na Grotniki/Aleksandrów szkoda kół...

#135 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 02 wrzesień 2011 - 19:10

wicklowman, to może jedź do okoła jeziorska

u2250y2014v3.gif

#136 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 02 wrzesień 2011 - 19:16

Cytat

No mogę tam się wybrać tylko, że jest remont na drodze z Gostkowa do Poddębic. Ewentualnie jechać na Grotniki i Aleksandrów, później Poddębice. Tylko, że odcinek Grotniki-Aleksandrów to dziura na dziurze....

#137 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 02 wrzesień 2011 - 19:19

no ale parzęczew aleks już mniejsze dziury w aleksie chyba o 10 jest ustawka pod polo

u2250y2014v3.gif

#138 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 02 wrzesień 2011 - 19:51

Cytat

Cytat

No mogę tam się wybrać tylko, że jest remont na drodze z Gostkowa do Poddębic. Ewentualnie jechać na Grotniki i Aleksandrów, później Poddębice. Tylko, że odcinek Grotniki-Aleksandrów to dziura na dziurze....

1. Droga Grotniki-Aleksandrów aż do Jastrzebia górnego i skętu na Zgierz ma nowy asfalt od torów kolejowych
2. Ozorków-Maszkowska-Sokoliniki -Dzierżazna-Biała-Szczawin-Swędów Stryków-Stryków-Swędów-Dobra-Kiełmina-Skotniki-Glinnik-Szczawin-Kębliny-Besiekierz itd. itd.

3. chłopie jeżdzać dziś po krzokach i dziurach byłeś o 3 metry np. od kultowej prostej w Besiekierzu gdzie jest na rantach nieraz rzeź na ustawce Wycieczkowa

reasumująć jedz na którąś ustawkę

Tompoz

#139 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 02 wrzesień 2011 - 19:57

Się przyzwyczaił do równych, górskich dróg, to teraz wybrzydza :mrgreen:

No chyba, że okolice Ozorkowa, są aż tak złe. ;-)

#140 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 02 wrzesień 2011 - 20:05

Cytat

Się przyzwyczaił do równych, górskich dróg, to teraz wybrzydza :mrgreen:

No chyba, że okolice Ozorkowa, są aż tak złe. ;-)

\
mocny jest trenujac po górach zrobił 16 mijesce na MP masters w I tylko jest marudny Albo z tej kolegi Mieszaninu trudnego charakteru Ozorkowskiego i Góralskiego będzie dupa..................... albo wreszcie łódzkie będzie miało Masterska gwiazdę w Kat. I a nie ma takiej od lat. Gościu ma bardzo dobry finisz np.

Tompoz

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy