Skocz do zawartości

Zdjęcie

�ódź, Pabianice i okolice- chętni do jazdy.

235 odpowiedzi w tym temacie

#141 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 02 wrzesień 2011 - 20:07

szymas Gostków-Poddębice ruch wahadłowy w kilku miejscach, na jak długo nie wiem. Po weekendzie się tam wybiorę i zobaczymy.
Ogólnie to tragedii nie ma...narzekam to fakt, ale trenuję, jeżdżę, szukam po prostu najlepszych opcji i tyle.

Najbardziej żałuję tych dróg w stronę Strykowa, fajne zmarszczki tam są.

Ja jestem w nieco gorszej sytuacji niż Wy Łodziacy. Mógłbym w innych kierunkach próbować, ale jechać przez Łódź ?NIE !!! bez przesady.

Jest jeszcze jedna opcja i chyba będzie najlepsza. Bokami do Łęczycy i dalej Kłodawa/Dąbie/Licheń...te kierunki.
Dajcie mi "chwilę", muszę też przypomnieć sobie co nie co i tyle. Tras nie brakuje, na chwilę obecną robię selekcje :-P

Fajnie, że w okolicy wyścigi niebawem (Tuszyn i Głowno).

EDIT: pogrzebałem trochę na Bikemap.net. i faktycznie dostanę się bokami w okolice Strykowa i Zgierza omijając roboty drogowe, muszę obczaić dokładnie co i jak w ten weekend (nie ukrywam, że te rejony mi pasują najbardziej).

#142 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 02 wrzesień 2011 - 20:15

Cytat

szymas Gostków-Poddębice ruch wahadłowy w kilku miejscach, na jak długo nie wiem. Po weekendzie się tam wybiorę i zobaczymy.
Ogólnie to tragedii nie ma...narzekam to fakt, ale trenuję, jeżdżę, szukam po prostu najlepszych opcji i tyle.

Najbardziej żałuję tych dróg w stronę Strykowa, fajne zmarszczki tam są.

Ja jestem w nieco gorszej sytuacji niż Wy Łodziacy. Mógłbym w innych kierunkach próbować, ale jechać przez Łódź ?NIE !!! bez przesady.

Jest jeszcze jedna opcja i chyba będzie najlepsza. Bokami do Łęczycy i dalej Kłodawa/Dąbie/Licheń...te kierunki.
Dajcie mi "chwilę", muszę też przypomnieć sobie co nie co i tyle. Tras nie brakuje, na chwilę obecną robię selekcje :-P

Fajnie, że w okolicy wyścigi niebawem (Tuszyn i Głowno).

kolego wyścig mas zjuż jutro Kasztany julianowska /zgierska

Tompoz

#143 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 02 wrzesień 2011 - 21:31

wicklowman, j bym próbował parzęczew-uniejów-dąbie-kłodawa-topola królewska-łęczyca- parzęczew-ozorków

u2250y2014v3.gif

#144 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 wrzesień 2011 - 22:05

Cytat

EDIT: pogrzebałem trochę na Bikemap.net. i faktycznie dostanę się bokami w okolice Strykowa i Zgierza omijając roboty drogowe, muszę obczaić dokładnie co i jak w ten weekend (nie ukrywam, że te rejony mi pasują najbardziej).

W ten weekend (sobota, start 10.15) są Mistrzostwa Kasztanów (start przy Pojezierskiej, jedziemy na Dobieszków, Stryków, Lipka, na Brzeziny odbijamy w lewo na Syberię, bocznymi drogami aż do Kołacina, Brzeziny, Stróża, odbicie na Dobieszków i finisz na Kalonce). Impreza ma charakter jak najbardziej nieoficjalny, nie jest to żaden formalny wyścig ! Zbierają się łódzcy Maniacy i walczą do upadłego, bez żadnych podziałów na kategorie. Można to nazwać "wolną amerykanką". Poziom jest co najmniej wysoki.

#145 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 08 wrzesień 2011 - 08:15

Cytat

Cytat

W ten weekend (sobota, start 10.15) są Mistrzostwa Kasztanów (start przy Pojezierskiej, jedziemy na Dobieszków, Stryków, Lipka, na Brzeziny odbijamy w lewo na Syberię, bocznymi drogami aż do Kołacina, Brzeziny, Stróża, odbicie na Dobieszków i finisz na Kalonce). Impreza ma charakter jak najbardziej nieoficjalny, nie jest to żaden formalny wyścig ! Zbierają się łódzcy Maniacy i walczą do upadłego, bez żadnych podziałów na kategorie. Można to nazwać "wolną amerykanką". Poziom jest co najmniej wysoki.

Gdzie dokładnie jest zbiórka ? Jaki dystans (dla mnie to ważne bo muszę się zorganizować czasowo) ?
@tornado dałbyś radę wrzucić jakiegoś tracka ? Nie znam trasy, poznałbym chociaż dokładnie na mapie.
Postaram się przyjechać.
Rozumiem, że kaski obowiązkowe tak ?

#146 KRYSTIAN

KRYSTIAN
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądPabianice

Napisano 08 wrzesień 2011 - 10:14

cześć, zaczynamy na skrzyżowaniu Pojezierska - Zgierska (zbiórka pod kasztanami) 10.15. Trasa ok 80km
Kaski lepiej miec dla swojego bezpieczeństwa.

W niedzielę są mistrzostwa Rzgowskiej. Początek róg Rzgowskiej i Bankowej ok 10.15 też ok 80 km, więcej info pod linkiem;))

http://toskania2008.tiddlyspot.com/

#147 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 wrzesień 2011 - 14:29

Link do trasy Kasztanów

http://www.bikemap.n...&zoom=11&type=2

#148 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 wrzesień 2011 - 18:00

Przesyłam link do najbliższego wyścigu mastersów mającego odbyć się w okolicach Łodzi. Dzień później wyścig w Głownie.

http://www.memorialslawka.pl/

#149 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 13 wrzesień 2011 - 18:18

To jeszcze informacja, że strzałki na trasie już są więc można trasę sobie spokojnie objechać bez zapamiętywania mapy.

#150 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 wrzesień 2011 - 19:52

Cytat

To jeszcze informacja, że strzałki na trasie już są więc można trasę sobie spokojnie objechać bez zapamiętywania mapy

Dokładnie tak. Bez problemu można zapoznać się z trasą.

#151 mynioga1

mynioga1
  • Użytkownik
  • 38 postów
  • Skądlodz

Napisano 15 wrzesień 2011 - 09:18

Cześć,

A propos Memoriału, to czy wyścig Elity nastawiony jest raczej na bardziej zaawansowanych (I Dywizja). Pytam bo wiem jak trudno utrzymać koło w peletonie, a nie chciałbym psuć wyścigu faktem, że się gdzieś się tam ciągnę. Zwłaszcza, że to są rundy i fajnie jak grupa jedzie razem.

Pozdrawiam,

Mynioga.

#152 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 15 wrzesień 2011 - 09:28

mynioga1 o jakiej elicie piszesz ? To wyścig tylko dla mastersów jest (z licencją lub bez)...

#153 mynioga1

mynioga1
  • Użytkownik
  • 38 postów
  • Skądlodz

Napisano 15 wrzesień 2011 - 10:12

tak zgadza się jest to wyścig Masters, przepraszam chyba źle się wyraziłem , chodziło mi o kat. M2 i M 3, które mają startować razem i przejechać dystans 100 km.

#154 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 wrzesień 2011 - 10:33

Trudno jest przewidzieć jaki będzie poziom sportowy, ponieważ wyścig rozgrywany będzie pierwszy raz. Jest on wpisany do challange'u masters, a więc ma charakter ogólnopolski. Runda moim zdaniem jest wymagająca. Liczne hopki, zakręty, kilka odkrytych fragmentów, mogą mocno dać w kość.

#155 KRYSTIAN

KRYSTIAN
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądPabianice

Napisano 15 wrzesień 2011 - 16:25

Należy się spodziewać ostrego tempa od początku. Licznych skoków, rantów. Średnia wyjdzie koło 40km/h. Pewnie pójdzie jakiś odjazd albo dwa.

#156 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 15 wrzesień 2011 - 17:22

Cytat

Należy się spodziewać ostrego tempa od początku. Licznych skoków, rantów. Średnia wyjdzie koło 40km/h. Pewnie pójdzie jakiś odjazd albo dwa.

Żadna nowość :-P. Można rzecz: taki standard dla wyścigów masters.

#157 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 wrzesień 2011 - 19:09

Wstępne wyniki z dzisiejszego wyścigu w Tuszynie

http://www.memorials...php/aktualnosci

#158 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 18 wrzesień 2011 - 12:45

Ja wczoraj przejechałem się w ramach trenigu obejrzeć ten memoriał ale nie bylem na całości i chyba wicklowmana widziałem jeśli był w koszulce czerwonej drużyny szpiku.
Trochę tam cisnęli niektórzy na finiszu :mrgreen: ale finisz ostatniej grupy był dość niebezpieczny przez nieprzemyślany manewr pilota wyścigu gdzie mało co nie doszło do małej masakry ... No i sprzęty tam można było pooglądać też konkretne :mrgreen:

#159 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 wrzesień 2011 - 19:46

Cytat

ale finisz ostatniej grupy był dość niebezpieczny przez nieprzemyślany manewr pilota wyścigu gdzie mało co nie doszło do małej masakry ...

Niestety, ale tak było. Pozostaje mi wszystkich gorąco przeprosić.

#160 KRYSTIAN

KRYSTIAN
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądPabianice

Napisano 18 wrzesień 2011 - 20:49

Najlepsza impreza w roku, gratulacje dla Sebastiana. Do zobaczenia 25go na Strykowskiej.
pa.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy