Skocz do zawartości

Zdjęcie

�ódź, Pabianice i okolice- chętni do jazdy.

235 odpowiedzi w tym temacie

#141 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 02 wrzesień 2011 - 20:07

szymas Gostków-Poddębice ruch wahadłowy w kilku miejscach, na jak długo nie wiem. Po weekendzie się tam wybiorę i zobaczymy.
Ogólnie to tragedii nie ma...narzekam to fakt, ale trenuję, jeżdżę, szukam po prostu najlepszych opcji i tyle.

Najbardziej żałuję tych dróg w stronę Strykowa, fajne zmarszczki tam są.

Ja jestem w nieco gorszej sytuacji niż Wy Łodziacy. Mógłbym w innych kierunkach próbować, ale jechać przez Łódź ?NIE !!! bez przesady.

Jest jeszcze jedna opcja i chyba będzie najlepsza. Bokami do Łęczycy i dalej Kłodawa/Dąbie/Licheń...te kierunki.
Dajcie mi "chwilę", muszę też przypomnieć sobie co nie co i tyle. Tras nie brakuje, na chwilę obecną robię selekcje :-P

Fajnie, że w okolicy wyścigi niebawem (Tuszyn i Głowno).

EDIT: pogrzebałem trochę na Bikemap.net. i faktycznie dostanę się bokami w okolice Strykowa i Zgierza omijając roboty drogowe, muszę obczaić dokładnie co i jak w ten weekend (nie ukrywam, że te rejony mi pasują najbardziej).

#142 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 02 wrzesień 2011 - 20:15

szymas Gostków-Poddębice ruch wahadłowy w kilku miejscach, na jak długo nie wiem. Po weekendzie się tam wybiorę i zobaczymy.
Ogólnie to tragedii nie ma...narzekam to fakt, ale trenuję, jeżdżę, szukam po prostu najlepszych opcji i tyle.

Najbardziej żałuję tych dróg w stronę Strykowa, fajne zmarszczki tam są.

Ja jestem w nieco gorszej sytuacji niż Wy Łodziacy. Mógłbym w innych kierunkach próbować, ale jechać przez Łódź ?NIE !!! bez przesady.

Jest jeszcze jedna opcja i chyba będzie najlepsza. Bokami do Łęczycy i dalej Kłodawa/Dąbie/Licheń...te kierunki.
Dajcie mi "chwilę", muszę też przypomnieć sobie co nie co i tyle. Tras nie brakuje, na chwilę obecną robię selekcje :-P

Fajnie, że w okolicy wyścigi niebawem (Tuszyn i Głowno).

kolego wyścig mas zjuż jutro Kasztany julianowska /zgierska

Tompoz

#143 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 02 wrzesień 2011 - 21:31

wicklowman, j bym próbował parzęczew-uniejów-dąbie-kłodawa-topola królewska-łęczyca- parzęczew-ozorków

u2250y2014v3.gif

#144 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 wrzesień 2011 - 22:05

EDIT: pogrzebałem trochę na Bikemap.net. i faktycznie dostanę się bokami w okolice Strykowa i Zgierza omijając roboty drogowe, muszę obczaić dokładnie co i jak w ten weekend (nie ukrywam, że te rejony mi pasują najbardziej).

W ten weekend (sobota, start 10.15) są Mistrzostwa Kasztanów (start przy Pojezierskiej, jedziemy na Dobieszków, Stryków, Lipka, na Brzeziny odbijamy w lewo na Syberię, bocznymi drogami aż do Kołacina, Brzeziny, Stróża, odbicie na Dobieszków i finisz na Kalonce). Impreza ma charakter jak najbardziej nieoficjalny, nie jest to żaden formalny wyścig ! Zbierają się łódzcy Maniacy i walczą do upadłego, bez żadnych podziałów na kategorie. Można to nazwać "wolną amerykanką". Poziom jest co najmniej wysoki.

#145 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 08 wrzesień 2011 - 08:15

W ten weekend (sobota, start 10.15) są Mistrzostwa Kasztanów (start przy Pojezierskiej, jedziemy na Dobieszków, Stryków, Lipka, na Brzeziny odbijamy w lewo na Syberię, bocznymi drogami aż do Kołacina, Brzeziny, Stróża, odbicie na Dobieszków i finisz na Kalonce). Impreza ma charakter jak najbardziej nieoficjalny, nie jest to żaden formalny wyścig ! Zbierają się łódzcy Maniacy i walczą do upadłego, bez żadnych podziałów na kategorie. Można to nazwać "wolną amerykanką". Poziom jest co najmniej wysoki.

Gdzie dokładnie jest zbiórka ? Jaki dystans (dla mnie to ważne bo muszę się zorganizować czasowo) ?
@tornado dałbyś radę wrzucić jakiegoś tracka ? Nie znam trasy, poznałbym chociaż dokładnie na mapie.
Postaram się przyjechać.
Rozumiem, że kaski obowiązkowe tak ?

#146 KRYSTIAN

KRYSTIAN
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądPabianice

Napisano 08 wrzesień 2011 - 10:14

cześć, zaczynamy na skrzyżowaniu Pojezierska - Zgierska (zbiórka pod kasztanami) 10.15. Trasa ok 80km
Kaski lepiej miec dla swojego bezpieczeństwa.

W niedzielę są mistrzostwa Rzgowskiej. Początek róg Rzgowskiej i Bankowej ok 10.15 też ok 80 km, więcej info pod linkiem;))

http://toskania2008.tiddlyspot.com/

#147 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 wrzesień 2011 - 14:29

Link do trasy Kasztanów

http://www.bikemap.n...&zoom=11&type=2

#148 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 wrzesień 2011 - 18:00

Przesyłam link do najbliższego wyścigu mastersów mającego odbyć się w okolicach Łodzi. Dzień później wyścig w Głownie.

http://www.memorialslawka.pl/

#149 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 13 wrzesień 2011 - 18:18

To jeszcze informacja, że strzałki na trasie już są więc można trasę sobie spokojnie objechać bez zapamiętywania mapy.

#150 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 wrzesień 2011 - 19:52

To jeszcze informacja, że strzałki na trasie już są więc można trasę sobie spokojnie objechać bez zapamiętywania mapy

Dokładnie tak. Bez problemu można zapoznać się z trasą.

#151 mynioga1

mynioga1
  • Użytkownik
  • 38 postów
  • Skądlodz

Napisano 15 wrzesień 2011 - 09:18

Cześć,

A propos Memoriału, to czy wyścig Elity nastawiony jest raczej na bardziej zaawansowanych (I Dywizja). Pytam bo wiem jak trudno utrzymać koło w peletonie, a nie chciałbym psuć wyścigu faktem, że się gdzieś się tam ciągnę. Zwłaszcza, że to są rundy i fajnie jak grupa jedzie razem.

Pozdrawiam,

Mynioga.

#152 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 15 wrzesień 2011 - 09:28

mynioga1 o jakiej elicie piszesz ? To wyścig tylko dla mastersów jest (z licencją lub bez)...

#153 mynioga1

mynioga1
  • Użytkownik
  • 38 postów
  • Skądlodz

Napisano 15 wrzesień 2011 - 10:12

tak zgadza się jest to wyścig Masters, przepraszam chyba źle się wyraziłem , chodziło mi o kat. M2 i M 3, które mają startować razem i przejechać dystans 100 km.

#154 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 wrzesień 2011 - 10:33

Trudno jest przewidzieć jaki będzie poziom sportowy, ponieważ wyścig rozgrywany będzie pierwszy raz. Jest on wpisany do challange'u masters, a więc ma charakter ogólnopolski. Runda moim zdaniem jest wymagająca. Liczne hopki, zakręty, kilka odkrytych fragmentów, mogą mocno dać w kość.

#155 KRYSTIAN

KRYSTIAN
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądPabianice

Napisano 15 wrzesień 2011 - 16:25

Należy się spodziewać ostrego tempa od początku. Licznych skoków, rantów. Średnia wyjdzie koło 40km/h. Pewnie pójdzie jakiś odjazd albo dwa.

#156 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 15 wrzesień 2011 - 17:22

Należy się spodziewać ostrego tempa od początku. Licznych skoków, rantów. Średnia wyjdzie koło 40km/h. Pewnie pójdzie jakiś odjazd albo dwa.

Żadna nowość :-P. Można rzecz: taki standard dla wyścigów masters.

#157 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 wrzesień 2011 - 19:09

Wstępne wyniki z dzisiejszego wyścigu w Tuszynie

http://www.memorials...php/aktualnosci

#158 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 18 wrzesień 2011 - 12:45

Ja wczoraj przejechałem się w ramach trenigu obejrzeć ten memoriał ale nie bylem na całości i chyba wicklowmana widziałem jeśli był w koszulce czerwonej drużyny szpiku.
Trochę tam cisnęli niektórzy na finiszu :mrgreen: ale finisz ostatniej grupy był dość niebezpieczny przez nieprzemyślany manewr pilota wyścigu gdzie mało co nie doszło do małej masakry ... No i sprzęty tam można było pooglądać też konkretne :mrgreen:

#159 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 wrzesień 2011 - 19:46

ale finisz ostatniej grupy był dość niebezpieczny przez nieprzemyślany manewr pilota wyścigu gdzie mało co nie doszło do małej masakry ...

Niestety, ale tak było. Pozostaje mi wszystkich gorąco przeprosić.

#160 KRYSTIAN

KRYSTIAN
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądPabianice

Napisano 18 wrzesień 2011 - 20:49

Najlepsza impreza w roku, gratulacje dla Sebastiana. Do zobaczenia 25go na Strykowskiej.
pa.

Dodaj odpowiedź