�ódź, Pabianice i okolice- chętni do jazdy.
Napisano 02 wrzesień 2011 - 20:07
Ogólnie to tragedii nie ma...narzekam to fakt, ale trenuję, jeżdżę, szukam po prostu najlepszych opcji i tyle.
Najbardziej żałuję tych dróg w stronę Strykowa, fajne zmarszczki tam są.
Ja jestem w nieco gorszej sytuacji niż Wy Łodziacy. Mógłbym w innych kierunkach próbować, ale jechać przez Łódź ?NIE !!! bez przesady.
Jest jeszcze jedna opcja i chyba będzie najlepsza. Bokami do Łęczycy i dalej Kłodawa/Dąbie/Licheń...te kierunki.
Dajcie mi "chwilę", muszę też przypomnieć sobie co nie co i tyle. Tras nie brakuje, na chwilę obecną robię selekcje :-P
Fajnie, że w okolicy wyścigi niebawem (Tuszyn i Głowno).
EDIT: pogrzebałem trochę na Bikemap.net. i faktycznie dostanę się bokami w okolice Strykowa i Zgierza omijając roboty drogowe, muszę obczaić dokładnie co i jak w ten weekend (nie ukrywam, że te rejony mi pasują najbardziej).
Gosc_szymas_*
Napisano 02 wrzesień 2011 - 20:15
Cytat
szymas Gostków-Poddębice ruch wahadłowy w kilku miejscach, na jak długo nie wiem. Po weekendzie się tam wybiorę i zobaczymy.
Ogólnie to tragedii nie ma...narzekam to fakt, ale trenuję, jeżdżę, szukam po prostu najlepszych opcji i tyle.
Najbardziej żałuję tych dróg w stronę Strykowa, fajne zmarszczki tam są.
Ja jestem w nieco gorszej sytuacji niż Wy Łodziacy. Mógłbym w innych kierunkach próbować, ale jechać przez Łódź ?NIE !!! bez przesady.
Jest jeszcze jedna opcja i chyba będzie najlepsza. Bokami do Łęczycy i dalej Kłodawa/Dąbie/Licheń...te kierunki.
Dajcie mi "chwilę", muszę też przypomnieć sobie co nie co i tyle. Tras nie brakuje, na chwilę obecną robię selekcje :-P
Fajnie, że w okolicy wyścigi niebawem (Tuszyn i Głowno).
kolego wyścig mas zjuż jutro Kasztany julianowska /zgierska
Tompoz
Napisano 07 wrzesień 2011 - 22:05
Cytat
EDIT: pogrzebałem trochę na Bikemap.net. i faktycznie dostanę się bokami w okolice Strykowa i Zgierza omijając roboty drogowe, muszę obczaić dokładnie co i jak w ten weekend (nie ukrywam, że te rejony mi pasują najbardziej).
W ten weekend (sobota, start 10.15) są Mistrzostwa Kasztanów (start przy Pojezierskiej, jedziemy na Dobieszków, Stryków, Lipka, na Brzeziny odbijamy w lewo na Syberię, bocznymi drogami aż do Kołacina, Brzeziny, Stróża, odbicie na Dobieszków i finisz na Kalonce). Impreza ma charakter jak najbardziej nieoficjalny, nie jest to żaden formalny wyścig ! Zbierają się łódzcy Maniacy i walczą do upadłego, bez żadnych podziałów na kategorie. Można to nazwać "wolną amerykanką". Poziom jest co najmniej wysoki.
Napisano 08 wrzesień 2011 - 08:15
Cytat
Cytat
W ten weekend (sobota, start 10.15) są Mistrzostwa Kasztanów (start przy Pojezierskiej, jedziemy na Dobieszków, Stryków, Lipka, na Brzeziny odbijamy w lewo na Syberię, bocznymi drogami aż do Kołacina, Brzeziny, Stróża, odbicie na Dobieszków i finisz na Kalonce). Impreza ma charakter jak najbardziej nieoficjalny, nie jest to żaden formalny wyścig ! Zbierają się łódzcy Maniacy i walczą do upadłego, bez żadnych podziałów na kategorie. Można to nazwać "wolną amerykanką". Poziom jest co najmniej wysoki.
Gdzie dokładnie jest zbiórka ? Jaki dystans (dla mnie to ważne bo muszę się zorganizować czasowo) ?
@tornado dałbyś radę wrzucić jakiegoś tracka ? Nie znam trasy, poznałbym chociaż dokładnie na mapie.
Postaram się przyjechać.
Rozumiem, że kaski obowiązkowe tak ?
Napisano 08 wrzesień 2011 - 10:14
Kaski lepiej miec dla swojego bezpieczeństwa.
W niedzielę są mistrzostwa Rzgowskiej. Początek róg Rzgowskiej i Bankowej ok 10.15 też ok 80 km, więcej info pod linkiem;))
http://toskania2008.tiddlyspot.com/
Napisano 09 wrzesień 2011 - 14:29
Napisano 13 wrzesień 2011 - 18:00
http://www.memorialslawka.pl/
Napisano 15 wrzesień 2011 - 09:18
A propos Memoriału, to czy wyścig Elity nastawiony jest raczej na bardziej zaawansowanych (I Dywizja). Pytam bo wiem jak trudno utrzymać koło w peletonie, a nie chciałbym psuć wyścigu faktem, że się gdzieś się tam ciągnę. Zwłaszcza, że to są rundy i fajnie jak grupa jedzie razem.
Pozdrawiam,
Mynioga.
Napisano 15 wrzesień 2011 - 09:28
Napisano 15 wrzesień 2011 - 10:33
Napisano 15 wrzesień 2011 - 17:22
Cytat
Należy się spodziewać ostrego tempa od początku. Licznych skoków, rantów. Średnia wyjdzie koło 40km/h. Pewnie pójdzie jakiś odjazd albo dwa.
Żadna nowość :-P. Można rzecz: taki standard dla wyścigów masters.
Napisano 17 wrzesień 2011 - 19:09
Napisano 18 wrzesień 2011 - 12:45
Trochę tam cisnęli niektórzy na finiszu :mrgreen: ale finisz ostatniej grupy był dość niebezpieczny przez nieprzemyślany manewr pilota wyścigu gdzie mało co nie doszło do małej masakry ... No i sprzęty tam można było pooglądać też konkretne :mrgreen:
Dodaj odpowiedź