Jump to content

Co Szanownego Pana/Panią wkurza?

• This topic is locked This topic is locked
146 replies to this topic

#81 Bizon77

Bizon77
  • Użytkownik
  • 75 posts
  • SkądŻory

Posted 07 June 2009 - 09:29

A mnie wkurza chyba to co większość Was czyli ignorowanie nas rowerzystow przez kierowców no i stan dróg.Co prawda wiatr ,który tak od 2-3 lat jakoś mocno wieje tez może wkurzać ,ale niech mu tam kij w oko+niech se podmucha ja czuje taka potrzebę

#82 fan911

fan911
  • Użytkownik
  • 280 posts
  • SkądŁódź / Łowicz

Posted 07 June 2009 - 09:46

A mnie najbardziej wkurza, że nic nie mogę na forum napisać, bo prawie nie chodzi!!! Nawet nie jestem pewny czy mój post, który właśnie piszę wyśle się na forum. Panowie, zróbcie coś, żeby forum chodziło normalnie...

#83 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 posts
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Posted 07 June 2009 - 10:05

Mika, Ja ma taką zasadę że jak jadę w dwóch to nie robię na siłę peletonu co cały pas zajmuje lub tyle że nie da się go wyprzedzić. Jak się jedzie w 4 to już można bo nikt ci nie wyskoczy z taką akcją :roll: . Niech ci kupi te ultegry idiota :evil:

#84 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 posts
  • SkądPabianice

Posted 07 June 2009 - 10:14

kubano, Mika napisała że

jedziemy koło siebie, z prawej i ciasno

czyli całego pasu na pewno nie zajmowały

#85 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 07 June 2009 - 10:30

A mnie wkurza to ,że przez ostatni tydzien mialem wiecej pecha niż przez ostatnie pół roku

-na maratonie 2 gumy i do czasu doszło +1h [na flace za szybko nie szlo pojechać]
-wczoraj zachodze do garażu a tu znowu flaka ,wymieniam dętke ,a tu patrze dziurawa opona
-koło tylne scentrowane jak cholera ,lata na boki, chyba jakas ósema ,więc wizyta w serwisie nieunikniona
-baba z matmy chce mi wystawić "dop'ka" na koniec nie wiem jakim prawem jak z dwa razy gorszych ocen dała koledze 3 :-?
-pada od dobrych dwóch tygodni

jedyne co mnie cieszy to to ,że ojciec fundnął mi wywołanie dwóch fotek L.Armstronga + antyramy i ładnie sobie wiszą w pokoju :-)

#86 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Posted 09 June 2009 - 10:40

Mnie ostatnio tak już wkurzało dosłownie wszystko. I tak sobie myślę jeżeli wkurza cię wiatr w nos, stan dróg, goniące psy, blachosmrodziarze i nawet srające celnie ptaki to poprostu sprzedaj rower i idź na piwo. To, że chętnie piwa sie napiję ale po rowerowej wyprawie to postanowiłem, że zaakceptuję to wszystko co mnie wkurza i zobaczymy co się stanie. I wiecie co ?... Nadal to wszystko mnie wkurza.

#87 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 09 June 2009 - 11:05

...
-koło tylne scentrowane jak cholera ,lata na boki, chyba jakas ósema ,więc wizyta w serwisie nieunikniona
...

Lata na boki w sensie luzu gdzy się nie keręci czy poprostu ma bicie boczne zauwazalne w czasie kręcenia?
Bo jak to pierwsze to wystarczy dokręcić konusy na oście piasty - może się poluzowały z lekka i koło lata ...
A jak ósemka spowodowana rozcentrowaniem to zabawa z kluczykiem :) Sprawdź czy nie masz luźnych szprych.

#88 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 09 June 2009 - 12:41

travisb, szprychy się mocno trzymają.. jak jade to czuje jak tylne koło skacze.. no nie wiem jak to opisac, po prostu czuć..

#89 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 June 2009 - 16:45

Mnie wczoraj wkurzyło, to że jadę sobie przez miasto, ulica po dwa pasy w każdą stronę. W tym kierunku w którym ja jadę nie jedzie żaden samochód. Z lewej strony wyjeżdża starszy pan Polonezem, oczywiście od razu na prawy pas... zjeżdżając na chodnik najechałem na szkło i rozciąłem przednią oponę. Jak rozejrzałem się za Polonezem to był już dość daleko.... Efekt... opona do śmieci....

#90 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1,682 posts
  • SkądWLKP

Posted 13 June 2009 - 16:56

To, że chętnie piwa sie napiję ale po rowerowej wyprawie to postanowiłem, że zaakceptuję to wszystko co mnie wkurza i zobaczymy co się stanie. I wiecie co ?... Nadal to wszystko mnie wkurza.

Arnold to czas wybrac sie do psychologa na terapie :mrgreen:

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#91 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 14 June 2009 - 12:16

jakieś pare dni temu:
jade sobie rondem, jestem już na rondzie, przede mną gościu chciał akurat wjechać na rondo, ale nie udało mu sie to bo ja nadjechałem, gościu sie wkurzył, pokazł mi, że powinienem jeździć scieżką, która okala całe rondo, a ja na to pokazałem mu zeby sie stuknał w głowe i powiedziałem magiczne słowo na "S" :D

#92 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 posts
  • SkądRoztocze

Posted 14 June 2009 - 12:33

"Szerokiej drogi" ?

Fakt, że niekiedy kierowcy potrafią nieźle wkurzyć i są sytuacje, że jedyne co możemy zrobić, to tylko przekląć sobie pod nosem, bo np autobus, który zajechał nam drogę, czy mało co nie zepchnął do rowu już jest daleko. W takich momentach rozmowa z kierowcą jest nie możliwa. Natomiast w sytuacji kiedy możemy wymienić kilka słów zdecydowanie lepiej jest być do przesady miły. Zauważyłem, że to potrafi jeszcze bardziej ich nakręcać niż jakieś chamskie, czy agresywne zachowanie. Poza tym uważam, że zachowując się w taki sposób tylko pogłębiamy niechęć pomiędzy kierowcami a rowerzystami.

#93 jesion

jesion
  • Użytkownik
  • 75 posts
  • SkądKruszwica

Posted 15 June 2009 - 18:16

jakieś pare dni temu:
jade sobie rondem, jestem już na rondzie, przede mną gościu chciał akurat wjechać na rondo, ale nie udało mu sie to bo ja nadjechałem, gościu sie wkurzył, pokazł mi, że powinienem jeździć scieżką, która okala całe rondo, a ja na to pokazałem mu zeby sie stuknał w głowe i powiedziałem magiczne słowo na "S" :D

z rondem miałem podobną sprawę jednak nie chodziło o ścieżkę rowerową ... kiedyś spokojnie sobie jadę na rondzie (w mieście powiatowym bo u mnie rond nie ma :D ) z prawej strony widzę jak gościu nadjeżdża ale się ciwi bo co chwilę to zwalnia to przyspiesza. Ja jadę stałym tempem i gdy zbliża się do mnie zamiast się zatrzymać to przyspiesza i gdybym jechał szybciej to bym przeleciał przez maskę ... poleciało trochę ostrzejszych słów. Od tamtej pory w większych miastach mam oczy z tyłu głowy ... zresztą wszędzie tak trzeba ;-)

#94 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 17 June 2009 - 18:42

złamana reka + przerwa z rowerem na 2 tyg. + powolne pisanie jedna reka na klawiaturze

#95 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1,130 posts
  • SkądLeszno

Posted 17 June 2009 - 20:39

Próby wejścia na forum.....mnie troszke wkurzają......ostatnio....

#96 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 19 June 2009 - 19:58

a mnie tez wkurza to ,że nigdzie nie moge znaleźć koszulek LiveStrong :-?
na allegro są po cale 250zł co odrzuca.. zna ktos moze jakies namiary na sklep z taką koszulka ,ale taniej... :?:

#97 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1,682 posts
  • SkądWLKP

Posted 23 June 2009 - 16:06

xubix nie szalej z tymi koszulkami :D

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#98 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 posts
  • Skądelbląg

Posted 23 June 2009 - 21:36

a mnie wkurzyło to:
Jadę sobie ulicą bardzo szeroką, że na jednym pasie dwa samochody obok siebie prawie się zmieszczą. Nagle podjeżdża koleś, był młody ok. 19 lat, a obok siedzi dziewczyna. No i koleś nie wiem, czy chciał być fajny, albo może idzie do szkoły policyjnej, ale przyhamował tak, że przednie drzwi od jego samochodu były obok mnie, twarz jego widziałem. W/w koleś trąbi i pokazuje, że powinienem jeździć na ścieżce rowerowej.
A najlepsze jest to, że oglądałem program ostatnio na TVN Turbo i powiedzieli tam, że wcale nie trzeba jeździć ścieżkami rowerowymi, bo to nie są ścieżki ..., tylko ścieżki ... . A kolega złamał przepis, bo użył sygnału dźwiękowego. Co on tym udowodnił? Swoją głupotę? Na inny pomysł wpaść nie mogę. :lol:

oprócz tego ostatnio denerwowało mnie to forum, w domu byłem od 06.06-11.06 i od 19.06 do teraz i nie mogłem włączyć forum :/

#99 p9375

p9375
  • Użytkownik
  • 48 posts
  • SkądGdańsk

Posted 26 June 2009 - 13:52

Mnie wkurzają wysokie podatki przez co muszę zbierać dłużej na nowe części.

#100 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 10 July 2009 - 10:03

wkurza mnie... POGODA ...czy ma ktoś jakieś przesłanki nt. pogody w najblizszym czasie ?zbliza sie może do nas jakieś ciepełko ?bo nawet potrenować się nie da,.. bo nie wiesz cyz cie burza nie złapie i piorun cie nie pierdzielnie na ulicy :-?