Skocz do zawartości

Co Szanownego Pana/Panią wkurza?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
146 odpowiedzi w tym temacie

#41 emixnt

emixnt
  • Użytkownik
  • 28 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 31 marzec 2009 - 20:07

Jazda po mieście! Tragedia...

szczególnie:
kierowcy parkujący i otwierający bez zerknięcia w lusterko drzwi...
absolutna nieznajomość obsługi kierunkowskazu u kierowców, którzy zazwyczaj go nie włączają, lub robią to 3 zakręŧy wczesniej...
ludzie łażący całą szerokością ścieżki rowerowej + Ci wchodzący na światła na czerwonym, który zamiast sie rozejrzeć nasłuchują chyba i wskakują pod koło...

Na szczęście nauczyłem się już nie trzymać w sobie frustracji podczas jazdy, tylko szybko ją wyładowywać :evil:

#42 pingpongista2

pingpongista2
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądPołudnie

Napisano 31 marzec 2009 - 20:09

Co do burakow w rozlatujacych sie golfach i bmw serii 3 z 1990r. to zauwazylem ze z reguly burkaja jak jedzie ich co najmniej 3 w samochodzie. Raz mialem sytuacje ze jechali we 2 w golfie II i cos pasazer szczekal na mnie a kierowca sie smial hehe. Podbilem na swiatlach, ale niestety nie wydobyli z siebie glosu jak zaprosilem ich na pogawedke w jedna z bocznych uliczek. Byly to jakies ciapki, wiec troche przykozaczylem ;-)
Johndoe studiuje we Wro, cos malo kolarzy sie pokazuje :-P

#43 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 kwiecień 2009 - 11:27

Jazda po mieście! Tragedia...

szczególnie:
kierowcy parkujący i otwierający bez zerknięcia w lusterko drzwi...
absolutna nieznajomość obsługi kierunkowskazu u kierowców, którzy zazwyczaj go nie włączają, lub robią to 3 zakręŧy wczesniej...
ludzie łażący całą szerokością ścieżki rowerowej + Ci wchodzący na światła na czerwonym, który zamiast sie rozejrzeć nasłuchują chyba i wskakują pod koło...

Na szczęście nauczyłem się już nie trzymać w sobie frustracji podczas jazdy, tylko szybko ją wyładowywać :evil:

Lepiej trzy zakręty wcześniej niż wcale:) osobiście włączam kierunkowskaz zanim zacznę hamować...

#44 Basler

Basler
  • Użytkownik
  • 52 postów
  • SkądGrójec

Napisano 01 kwiecień 2009 - 12:04

ja łapie nerwa jak kierowca jedzie, z przeciwka ma czysto i nie zjedzie na przeciwny pas tylko wyprzedza jakies powiedzmy 20-30cm od kierownicy i jeszcze bezczelnie włącza kierunkowskaz tak jak by mial po co . przeciez jedzie cały czas tym samym torem ; / no i chciałbym żeby napęd w moim mtb chodził tak jak w szosówce : )))))

#45 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 01 kwiecień 2009 - 12:10

a mnie nie wkurza, ale wkurwia po prostu to, że człowiek jadący za mną samochodem - widzący mnie na rowerze - jadącego 10cm od boku jezdni (nie osi tylko boku) - trąbi jak pojeb*** bo 'on kur** jedzie' ......

albo jeszcze gorsze - gdzie na drodze bez pobocza lub z wysokim chodnikiem gdzie samochody mijają się na styk idiota z naprzeciwka wyprzedza.... a ja za każdym razem widzę śmierć w swoich oczach...

raz kiedyś na 6km odcinku prostej płaskiej w terenie zabudowanym dwa razy jeden pojeb na trzeciego wyprzedzał prosto na mnie... jakież było jego zdziwienie kiedy dostał odemnie liścia w twarz kiedy go spotkałem następnego dnia oko w oko... potem nie śmiał nawet spojrzeć na mnie.. ale też sie nie rzucał po tym jak go poniżyłem przy jego kumplach... po prostu dostał to na co zasłużył... mam nadzieję że wyciągnął lekcję

#46 Gosc_Stas_*

Gosc_Stas_*
  • Gość

Napisano 01 kwiecień 2009 - 12:40

Ludzka głupota...
...

Dosłownie ... ale prócz głupoty, także ...
zamiłowanie do kiczu i megalomania, ale one zawierają się przecież w ludzkiej głupocie.

Stas

#47 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 01 kwiecień 2009 - 14:54

albo jeszcze gorsze - gdzie na drodze bez pobocza lub z wysokim chodnikiem gdzie samochody mijają się na styk idiota z naprzeciwka wyprzedza.... a ja za każdym razem widzę śmierć w swoich oczach...

To jedź 1m od chodnika. Nie będą się samochody pchały na trzeciego. :-)

#48 Hombre

Hombre
  • Użytkownik
  • 167 postów
  • SkądPolice

Napisano 01 kwiecień 2009 - 18:16

Lekceważenie , szyderczy uśmiech , cwaniactwo , narzucanie woli dla zasady, fałszywe lizusostwo :mrgreen:

[ Dodano: 2009-04-01, 19:17 ]
Co do rowerów , to przede wszystkim goście wyjeżdżający pod koła, i drący mordy z samochodu podczas mijania

#49 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Napisano 01 kwiecień 2009 - 21:03

raz kiedyś na 6km odcinku prostej płaskiej w terenie zabudowanym dwa razy jeden pojeb na trzeciego wyprzedzał prosto na mnie... jakież było jego zdziwienie kiedy dostał odemnie liścia w twarz kiedy go spotkałem następnego dnia oko w oko... potem nie śmiał nawet spojrzeć na mnie.. ale też sie nie rzucał po tym jak go poniżyłem przy jego kumplach... po prostu dostał to na co zasłużył... mam nadzieję że wyciągnął lekcję

Nikt nie zareagował ???hmmm, dziwne... w większości to by oddali, nawet jeśli ewentualnie wiedział za co.. i przy kumplach??nikt nie zareagował???hmmm

#50 Hombre

Hombre
  • Użytkownik
  • 167 postów
  • SkądPolice

Napisano 01 kwiecień 2009 - 21:58

Co by nie mówić , jednak wporządku gościu.

#51 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 01 kwiecień 2009 - 22:16

Jareq, Może tego liścia ze sztycy oberwał i jak widzieli co się stało to już nikt nie próbował :roll:

#52 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Napisano 01 kwiecień 2009 - 22:20

No w sumie racja... :mrgreen:

#53 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 01 kwiecień 2009 - 22:27

Dać takiemu sztyce, a nunchaku (to te 2 kijki połączone łańcuchem) ci zrobi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

#54 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 02 kwiecień 2009 - 10:31

Pytanie za 100 pkt.

W jakim miejscu na drodze powienien stać znak drogowy inforumujący o dziurawej nawierzchni? :mrgreen:

Na drodze nie może stać :-P :mrgreen:

na każdym przejsciu granicznym :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a mi wczoraj stare babsko wyskoczyło na jezdnie i o mały włos bym jej nie trafił... i jak tu sie nie wkurzyć? nawet nie mogłem na nią przeklnąć, bo nie wypada, ale za to wyklnąłem od ch**a kierowce na skrzyżowaniu który sie rył :D

#55 Skeletor

Skeletor
  • Użytkownik
  • 128 postów
  • SkądTarnobrzeg /Krk

Napisano 02 kwiecień 2009 - 15:48

http://moto.onet.pl/...ul.html?node=15 o drogach.... i dziurach

#56 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Napisano 02 kwiecień 2009 - 20:21

na każdym przejsciu granicznym

hehe...dobre :mrgreen: i niestety mogłoby być prawdziwe !!!

o drogach.... i dziurach

coś w tym musi być...mam nadzieje że wezmą sobie drogowcy ten tekst do serca !!!
Ale to pewnie marzenia :lol: :-P

#57 Gosc_cigane_*

Gosc_cigane_*
  • Gość

Napisano 02 kwiecień 2009 - 20:30

Jaja sobie palanty z ludzi robią...jadę , stoi ekipa drogowa i klei dziury...taki obrazek:
Jeden sypnął asfaltem [albo czymś co go przypominało], drugi nogą wyrównał,wodę co była w dziurze rozchlapał na boki i pojechali następne kleić, mimo że obok było 4-5 innych...
W 5 minut zakleili dziurę...tak że kibice nie martwcie się z takimi ekipami drogowymi, autostrady nam do maja pobudują na Euro 2012... ;-)

#58 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Napisano 02 kwiecień 2009 - 20:36

...tak że kibice nie martwcie się z takimi ekipami drogowymi, autostrady nam do maja pobudują na Euro 2012...

Hurrrra !!!!!!!!!!!! hehe :mrgreen: :lol: :-D :-P
Ale nię będzie mi napewno do śmiechu na wiosnę 2012 roku :-|

Pozdro Cigane i gratuluje zarówno sprzętu i urlopu, jak i tych kilometrów już zaliczonych ;-)

#59 Gosc_mjolnir_*

Gosc_mjolnir_*
  • Gość

Napisano 03 kwiecień 2009 - 20:43

Taka luźna refleksja pozarowerowa z dnia dzisiejszego: wkurza mnie sprowadzanie kobiety do 'dupy', a związku do 'dupczenia'; tak samo jak i nadmierne, kiczowate słodzenie sobie, wierszyki i photoshopowane zdjęcia na NK. Niestety te dwie skrajne postawy są obecnie dominujące. Brakuje normalności.

#60 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 03 kwiecień 2009 - 21:25

Mnie czasem wkurzają ludzie na motorach którzy ni z tąd ni z owąd pojawiają się i wyprzedzają czasem na styk, nie wspominając już o hałasie. Ale dzisiaj się pozytywnie rozczarowałem bo koleś na motorze wyprzedził mnie po czym zwolnił i kiwnął żebym siadał na koło troche mnie przeciągnął ;-) .