Skocz do zawartości

Co Szanownego Pana/Panią wkurza?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
146 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gosc_mjolnir_*

Gosc_mjolnir_*
  • Gość

Napisano 31 marzec 2009 - 05:07

BTW. jeżeli już tak oficjalnie i "oh ah" to najpierw wymieniamy kobiety, panie i panowie, ale wiem, czepiam się...

Tak właśnie miałem dylemat, ale pomyślałem, że skoro dominują tu faceci to dziwnie im się będzie czytało "Szanowną Panią" na początku :-P

#22 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 31 marzec 2009 - 07:15

Wkurza mnie mentalność naszego narodu.
Czuję się tutaj jak intruz.

#23 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 31 marzec 2009 - 11:27

Krótka pamięc naszych krajan...niektórym wystarczą 3 miesiące żeby zupełnie zapomniec o tym co mówili i uważali, w skrajnych przypadkach w ciągu tygodni zmieniają zdanie o 180 stopni. A tak poza tym to co wyżej.

ps.mam takie pytanie...jak już się wszyscy tu wyżalimy to zrobisz z tego petycjie do rządu/Boga w celu poprawy obecnego stanu rzeczy? :D

#24 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 31 marzec 2009 - 12:37

Powiem ogólnie, ale w tym jednym stwierdzeniu, zawiera się milion innych sytuacji.
Po prostu - brak szaucnku dla drugiego człowieka.

#25 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 31 marzec 2009 - 13:13

Mnie najbardziej denerwuje w kolarstwie,usterkowosc sprzetu(chyba ze ja jestem dewastator).Co za tym idzie ceny nowych gratow.
Kierowcy mnie rowniez bardzo draznia,wyprzedzanie na milimetry,na trzeciego tak ze musze zjezdzac na pobocze,trabienie itp zachowanie.Dziury w drogach,zwlaszcza w miescie.NO i nasz klimat kochany ze przez ponad 4 mies jest zima.

#26 Gosc_mjolnir_*

Gosc_mjolnir_*
  • Gość

Napisano 31 marzec 2009 - 13:32

Malik, to już jest nas dwóch. Z tym że mnie już to przestało wkurzać, teraz mnie przeraża. Nastawienie znaczącej części Polaków to: "kiedyś było lepiej", "po co w ogóle coś zmieniać?", "teraz to już będzie coraz gorzej", "to wszystko to jakaś ściema", "kolega kolegi mówił, że jakiś Niemiec się na niego źle spojrzał. Wszyscy Niemcy to chamy!", "a ja zarabiam *tyle i tyle* i możecie mi nadymać", "nie ma to jak w Polsce, tutaj to ludzie serdeczni są". Takie moje obserwacje...
Oczywiście spotyka się normalnych ludzi, z tym że niestety giną gdzieś w motłochu i trzeba ich 'wyławiać' :-P

#27 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 31 marzec 2009 - 14:37

1 . Piraci drogowi
2 . Drogi osprzet rowerowy
3 . Dziury w drogach (stare ale zenujace w PL)
4. Usterki w sprzecie jak nie naprawic to kupic nowe ;-)

To chyba na tyle ....

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#28 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 31 marzec 2009 - 16:44

Pytanie za 100 pkt.

W jakim miejscu na drodze powienien stać znak drogowy inforumujący o dziurawej nawierzchni? :mrgreen:

#29 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 31 marzec 2009 - 17:01

W naszych realiach ? co 50m

#30 Oliwier

Oliwier
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 31 marzec 2009 - 17:24

A mnie strasznie wkurzył koleś który wyjechał z podporządkowanej uliczki mi i mojemu kumplowi prosto pod koła, jechałem za kolegą i dokładnie nie widziałem, że koleś ma zamiar wyjechać pod rower, no i wyjechał... kumpel zaczął hamować ja też ale nie zdążyłem i wpadłem prosto w jego rower i lot przez kierownice. Bylem tak wkurzony, że jeszcze z ziemi dałem mu do zrozumienia, że jest lekko niepoważny -uniesionym palcem na wysokość czoła, a ten wyszedł z samochodu, który stał w połowie na głównej ulicy a drugą połową na "parkingu" i do mnie - " Zaje*** Ci?!". Po prostu szczyt... Powtórzył to jeszcze chyba z dwa razy. Odpowiedziałem mu tylko, że jest na prawdę niepoważny, wyjeżdżając komuś prosto pod koła i "olałem" chama, wsiadł do samochodu i odjechał....

Nasza prędkość - ok. 35 km/h, wyjechał gdy byliśmy tak ok. 15m od niego. Oczywiście w połowie manewru zrezygnował i stanął w połowie ulicy.... Ze szkód to zdarte i spuchnięte kolano i przednia lampka.
(jechałem mtb, nie szosówką bo jej jeszcze nie mam :oops: )

Strasznie mnie to zdenerwowało, szczególnie jego zachowanie po wyjściu z samochodu... :evil: wrrr...

#31 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 31 marzec 2009 - 18:03

i do mnie - " Zaje*** Ci?!"

dlatego warto nosic przy sobie pałę teleskopową... podziwiam twoje opanowanie ;) mi tak raz gościu na rowerze wyjechał. Nawet się nie przewróciłem a i tak tubę dostał.

Denerwuje mnie golenie nóg :P

#32 Oliwier

Oliwier
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 31 marzec 2009 - 18:15

Po pierwszych jego słowach stwierdziłem, że nie ma sensu z nim dyskutować w ogóle. Kto normalny powodując kraksę rowerową, wylatuje na człowieka z ryjem tylko dla tego, że ten pokazał mu, że to co zrobił było bardzo głupie...

//
Denerwuje mnie, gdy pod koniec marca zamiast słońca, pada śnieg i temperatura wynosi 0` lub mniej...

#33 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 31 marzec 2009 - 19:10

Szlag mnie trafia gdy jest sytuacja taka jak dzisiaj. Jadę sobie spokojnie (40km/h) przez miasto i młode małżeństwo z 2 małych dzieci wychodzi mi 20m przed kołami. Oczywiście musiałem wykonać slalom między nimi bo bym nie wyhamował. Jaki przykład dają dzieciom? Że należy rowerzystów olewać i wychodzić im wprost przed koła??

#34 johndoe

johndoe
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądWrocław

Napisano 31 marzec 2009 - 19:19

Denerwuje mnie wiele rzeczy i ludzi.

1. Wrocławska kostka brukowa. To jest wróg numer jeden.
2. Dziury w drogach też, ale bardziej to, że jak jadę środkiem pasa by je ominąć kierowcy na mnie trąbią. Za to dostają zawsze indywidualne fakacze jak na światłach stoją.
3. Denerwują mnie ludzie parkujący samochody na ścieżkach - tym pluje na przednią szybę, na ludzi spacerujących po ścieżkach bluzgam i zajeżdżam im drogę.
4. Ścieżki rowerowe z kostki przecinane co 10m wyjazdami, zmieniające co chwilę stronę.
5. Kierowcy którzy bluzgają, że mam po ścieżkach jeździć, gdy nie mam na to ochoty - tym najczęściej zajeżdzam drogę i wlokę się 10km/h blokując ruch jak długo się da, gdy droga jest jednopasmowa.
6. Politycy którzy twierdzą, że bankructwa tych którzy powini zbankrutować są defektem wolnego rynku.
7. Ludzie którzy uważają, że obecny rząd jest liberalny i lepszy od poprzedniego(który też był do dupy, jak i wszystkie poprzednie).
8. Ci którzy mówią o PiS jak o prawicy.
9. Ci którzy mówią o Po jako o liberałach.
10. Ludzi wpatrzonych w unijny socjalizm jak polscy komuniści w rosję radziecką za czasów lenina/stalina.
11. Feministki za to, że z uporem stalinowskich nkwd-zistów chcą Polkom wpoić to, na co one ochoty nie mają.
12. Dzieci i dorosłych "interesujących" się polityką i historią, którzy powielają medialną papkę.
13. Ludzie oglądający odmóżdżającą telewizję, obojętnie czy to tvn czy trwam.
14. Gdy 2 dętki i jedna opona zostają zniszczone w ciągu 2 dni, po 1h jazdy.
15. Gdy stery odkręcają się, bo tak na kostce cały czas telepie.
16. Gdy mi łańcuch spada na ostrym kole i przez środek rynku bez hamulców jadę ponad 20km/h.
17. Gdy pada deszcz i muszę rower myć.
18. Jak jakiś palant na środku skrzyżowania postanawia włączyć kierunkowskaz co oznacza nieuniknioną glebę.
19. To, że coś skrzypi w napędzie.
20. To że skrzypi mi lewy pedał.
21. To, że ktoś mi podkupił 8 ram orłowskiego w promocyjnej cenie. ;]
22. ...
itd itp

Jestem bardzo nietolerancyjny i łatwo mnie wkurzyć, więc nie ma co listy wydłużać. ;]

#35 Gosc_cigane_*

Gosc_cigane_*
  • Gość

Napisano 31 marzec 2009 - 19:19

radek ja to mam taka sytuację niemal codziennie...a co powiesz na takiego debila...też lecę ponad 40 za miastem i nagle kilkanaście metrów przede mną wyskakuje ,,L'' za kierownicą młoda kobieta, a instruktor po kiego tam siedzi ? Dobrze że w porę odbiłem, bo zawsze jeżdżę w myśl zasady.. ,,oczy dookoła głowy'' dlatego zrezygnowałem z mp3 podczas jazdy... :-)

#36 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Napisano 31 marzec 2009 - 19:48

rzadko robię takie desperackie kroki )

Desperacja ?? heh... :-P :lol:

#37 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 31 marzec 2009 - 19:48

johndoe, 19 mam cały czas i jutro biorę się za smarowanie (dzisiaj za późno lekcje skończyłem)
cigane, ja takich sytuacji nie mam (może dlatego, że jeżdżę około 75cm od pobocza)

irytujące jest też to jak ktoś cię wyprzedza tylko po to by za 100m zahamować (oczywiście ty również musisz hamować by w niego nie przy******lić) i skręcić w prawo

#38 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Napisano 31 marzec 2009 - 19:54

Pytanie za 100 pkt.

W jakim miejscu na drodze powienien stać znak drogowy inforumujący o dziurawej nawierzchni? :mrgreen:

Na drodze nie może stać :-P :mrgreen:

#39 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 31 marzec 2009 - 19:57

Pytanie za 100 pkt.

Na drodze nie może stać :-P :mrgreen:

W Polsce wszystko jest możliwe. :mrgreen:

#40 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Napisano 31 marzec 2009 - 19:59

Strasznie mnie to zdenerwowało, szczególnie jego zachowanie po wyjściu z samochodu... :evil: wrrr...

Ja miałem przez takiego pod koniec sezonu wypadek... skręcił mi tuż przed kołem...ja po hamulcach i całe szczęście że trochę przychamowałem i lekko skręciłem kierownicą...więc mi tylko zgieło kierownice i rozpieprzyło stery...nie licząc drobnych urazów ciała...ale gość troche przestraszony spokojnie spytał jak się czuje i unikając policji...itp...zapłacił za szkody i tyle...rozjechaliśmy siew swoje strony.(mnie było trudniej) :-|

[ Dodano: 2009-03-31, 21:00 ]

W Polsce wszystko jest możliwe.

heh...faktycznie..tu sie zgodzę :-)