Może ktoś się orientuje co to za pedały Looka i jakie bloki będą do nich pasować? http://i28.tinypic.com/2cwlpmo.jpg Nic więcej nie ma na nich napisanego. Śrubkę imbusową do regulacji mają z tyłu.
LOOK Delta.
Napisano 03 sierpień 2009 - 19:32
Może ktoś się orientuje co to za pedały Looka i jakie bloki będą do nich pasować? http://i28.tinypic.com/2cwlpmo.jpg Nic więcej nie ma na nich napisanego. Śrubkę imbusową do regulacji mają z tyłu.
Napisano 03 sierpień 2009 - 19:38
xanavi, Jeśli masz problemy z kolanami to warto Time'y. Jeśli nie to LOOK'i są też fajne i bardzo lekkie.
Napisano 03 sierpień 2009 - 21:01
Napisano 05 sierpień 2009 - 06:38
Ja nie byłem zadowolony z timeów RXE.Czyli co panowie, Time i bede zadowolony??
Napisano 05 sierpień 2009 - 06:44
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 07 sierpień 2009 - 06:31
Napisano 07 sierpień 2009 - 16:17
Ja nie byłem zadowolony z timeów RXE.Czyli co panowie, Time i bede zadowolony??
Noga latała w każdym możliwym kierunku. Wkurzało mnie to jak cholera. Na dodatek na początku użytkowania podczas wchodzenia w zakręty wewnętrzna noga po odchyleniu jej na zewnątrz wypinała się z zatrzasku. Podobnie się działo przy sięganiu po bidon. Odchylasz nogę na zew. pyk i jesteś wypięty.
Ja tych gejów nie polecam, a na pewno nie RXE.
Natomiast zdecydowanie polecam LOOK'i. Keo classic, model godny uwagi. Każdy kto jeździł wcześniej na czymś tam i przesiadł się na LOOKi powie Ci że LOOK rules ;-)
Napisano 11 sierpień 2009 - 08:17
Napisano 11 sierpień 2009 - 08:32
Absolutna racja - tylko look. Uwaga na zamienniki, nie zawsze pasują (bloki do pedałów lub pedały do bloków pedał look - zamiennik blok lub blok look - pedał zamiennik )Ja nie byłem zadowolony z timeów RXE.Czyli co panowie, Time i bede zadowolony??
.... Każdy kto jeździł wcześniej na czymś tam i przesiadł się na LOOKi powie Ci że LOOK rules ;-)
Napisano 12 sierpień 2009 - 19:50
Witam brać szosową
. Wypada się przywitać, jako że to mój pierwszy post na tym forum, jak i początek przygody z kolarstwem szosowym. W związku z tym mam problem, a raczej pytanie. Posiadam pedały Shimano PD- 1056, to jakiś stary model, mało o nim w sieci.Napisano 12 sierpień 2009 - 20:04
Napisano 12 sierpień 2009 - 22:01
Posiadam pedały Shimano PD- 1056, to jakiś stary model, mało o nim w sieci.
Co to za system (wygląda na Look) i jakie buty można w to wpiąć, czy są moze jakieś bloki pod te pedałka? No i ogólnie jak wypadają na tle obecnych modeli? Warto je zatrzymać?
dostałem buty jak na zdjęciu:
(...)
ten element poniżej to domyślam się że blok i mocuje się go tak (?):
(...)
Proszę o pomoc w doborze odpowiednich pedałów.