Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)

PowerTapPower2MaxSRM Quarq Stages Polar i inne.

2471 odpowiedzi w tym temacie

#2161 JHartman

JHartman
  • Użytkownik
  • 406 postów
  • SkądWarszaw

Napisano 30 maj 2021 - 18:08

Nie, podają przedział momentu. Ale prawdę mówiąc, niezależnie jak mocno dokręcałem to odczytywały moc identycznie (z trenażerem Tacx).

8dac870fa4c6c3cae6e6445965dfaafc.jpg

Pozdrawiam
  • dywyn lubi to

#2162 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 706 postów

Napisano 30 maj 2021 - 18:10

Dzięki!

#2163 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 30 maj 2021 - 19:27

Ja dokręcam ręką na oko, ale to na pewno słabiej, niż podają. Bo potem trzeba szarpać się z odkręceniem, mimo że gwint posmarowany. 

Też pokazują chyba dobrze :D

• artho lubi to

#2164 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 30 maj 2021 - 19:46

Też dokręcam tak, abym normalnymi narzędziami, które nie mają pół metra długości był w stanie w miarę sprawnie odkręcić. Wiadomo - siedzieć musi dobrze, ale szkoda się tak siłować by sobie coś przy okazji porysować...

#2165 tadzikpl

tadzikpl
  • Użytkownik
  • 861 postów

Napisano 30 maj 2021 - 20:43

Dociskam porządnie dołączonym Allenem. Tak, by sie potem dalo nim odkrecic. Ale pomiary porownawcze robie po kilku ostrych sprintach i depnieciach i drugiej kalibracji. Obie pary zawsze wskazuja podobnie wzgledem Neo albo Powerbox

#2166 tomaszzzz

tomaszzzz
  • Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 28 czerwiec 2021 - 10:05

Na portalu aukcyjnym jest do kupienia assioma favero duo, w ciekawej cenie. To lombard, sprzęt używany, bez pudełka i innych gratów. Nie zniknęły komuś ostatnio? ;)

Jest możliwość ustalenia, czy przypadkiem ktoś nich nie szuka? Nie znam dokładnie produktu, ale może jest gdzieś jakiś indywidualny nr.?

Sam przymierzam się do zakupu, co prawda w wersji UNO, ale cena jest na tyle ciekawa, że zastanawiam się i nad tą ofertą. Pytanie tylko, co o tym sądzicie i czy warto bawić się w zakup tego rodzaju sprzętu z tak niepewnego pochodzenia. Dostałem jedynie informację, że pedały są sprawne, łączność działa, ale reszty lombard sprawdzić raczej nie będzie mógł.

Jak z ładowarkami i kabelkami do ładowania, są gdzieś dostępne oddzielnie?

Pozdrawiam,

Tomek

#2167 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1027 postów

Napisano 28 czerwiec 2021 - 10:44

Jak z ładowarkami i kabelkami do ładowania, są gdzieś dostępne oddzielnie?

W sprzedaży są, np. tu https://alesport.pl/...ka-baterii.html, trzeba by tylko dopytać, czy przewody są w komplecie, ale jakoś nie wydaje mi się, aby sprzedawali samą wtyczkę ;). Co do samej oferty to tak 50/50, ja bym się zastanowił.

#2168 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 28 czerwiec 2021 - 11:04

Sama ładowarka to zwykła ładowarka USB 2x1A. Najważniejszy jest raczej kabel do podłączenia pedałów do ładowarki.

Do lombardu trafiają same pedały bez kabli ładujących? To już podejrzane. Żaden właściciel tak nie będzie sprzedawał. Może bez pudełka, ewentualnie może się gdzieś zawieruszyć itp. Ale bez okablowania? Nigdy. Kupno to wspieranie złodziejstwa...

• tomaszzzz lubi to

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#2169 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 28 czerwiec 2021 - 11:15

Poproście o numer seryjny i pogooglajcie go. Na przestrzeni ostatniego roku widziałem przynajmniej jedno ogłoszenie o skradzionym rowerze z Faverosami.

• tomaszzzz lubi to

#2170 tomaszzzz

tomaszzzz
  • Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 28 czerwiec 2021 - 11:20

Poproście o numer seryjny i pogooglajcie go. Na przestrzeni ostatniego roku widziałem przynajmniej jedno ogłoszenie o skradzionym rowerze z Faverosami.

Tak też zrobiłem. Później zobaczyłem, że na forum jest też temat kolegi uysy, który zidentyfikował chyba w podobny sposób kradzione assiomy. Jak będę coś wiedział to podzielę się informacjami. Swoją drogą warto rozpuścić info wśród znajomych, może ktoś szuka zguby...

#2171 tomaszzzz

tomaszzzz
  • Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 28 czerwiec 2021 - 20:41

Ktoś się jednak skusił na "promocję". Odpowiedzi o id pedałów nie dostałem...

#2172 tomaszzzz

tomaszzzz
  • Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 03 lipiec 2021 - 10:38

Pewnie było już to poruszane, ale przejrzałem trochę tematu i nie odnalazłem odpowiedzi. Właśnie kupilem faveru uno. Założyłem, połaczyłem z garminem (fenix) i uruchomiłem kalibrację. Pokazał się offset 0, ale teraz jak uruchamiam aktywność rower i przechodzę z tego poziomu do kalibracji wyskakuje offset -1. Rower stoi pionowo, korby też. Co to oznacza i jakie ma znaczenie? Jazdy testowej jeszcze przez pogodę nie było. Jak często przeprowadzac kalibracje? W garminie jest opcja autokalibracji, korzystac z tego?

#2173 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 03 lipiec 2021 - 11:59

Jak już zrobisz raz kalibrację, to już później tego nie robisz. Po którymś update wprowadzono autokalibrację. 

G090 How does automatic calibration work? 

Automatic calibration is a sophisticated algorithm considering many aspects over time. It's been implemented so that you don't have to calibrate (almost - see FAQ G100) anymore: Assioma will take care of it.
The only suggested precaution is to store the bike upright (not tilted), with no load applied to the pedals. The position of the crank arms is irrelevant. 

You can still perform manual calibration before your rides if you wish to, but it's not necessary at all. 
If you do, the values recorded by the last automatic calibration will be simply overwritten. 

• tomaszzzz lubi to

#2174 tomaszzzz

tomaszzzz
  • Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 03 lipiec 2021 - 16:24

Dzięki za odpowiedź:) czyli, nie przejmować się teraz tym wskazniem na -1.
Ps. Jestem na początku drogi, którą i Ty przechodzisz, śledzę dziennik kolarski na sfd, ale pamiętam dobrze wcześniejsze kulturystyczne i tam, i na bf:) pozdrawiam, Tomek
  • Bzyk lubi to

#2175 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 03 lipiec 2021 - 20:03

-1 to normalny offset w stosunku do fabrycznej kalibracji. Plus minus kilka to normalne cyfry, nie panikuj.

Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka
  • tomaszzzz lubi to

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#2176 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 03 lipiec 2021 - 21:24

Dzięki za odpowiedź:) czyli, nie przejmować się teraz tym wskazniem na -1.
Ps. Jestem na początku drogi, którą i Ty przechodzisz, śledzę dziennik kolarski na sfd, ale pamiętam dobrze wcześniejsze kulturystyczne i tam, i na bf:) pozdrawiam, Tomek

Jaki świat jest mały

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • tomaszzzz lubi to

#2177 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1027 postów

Napisano 15 lipiec 2021 - 20:33

Pany... Pacjent Assioma Duo. Problem z ładowaniem, lewy pedał ładuje się spoko, prawy potrzebuje dwa razy tyle czasu. Wtyczki przekładane po zauważeniu problemu, nie wpływa to na szybkość ładowania. Miał ktoś podobny problem??

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

#2178 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 15 lipiec 2021 - 20:50

Nie ma żadnych oznak zieleni na którymś styku?
Kiedyś mi jeden ładował się dłużej, bateria schodziła równo na obydwu.
Psiklem sprejem kontaktowym i od tej pory ok.
Wydaje mi się, że kapał mi tam pot jak jeździłem na trenażerze (taka moja robocza teoria ;)).

#2179 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1027 postów

Napisano 15 lipiec 2021 - 21:06

Szczerze nie patrzyłem, w ogóle nie przyszło mi to do głowy... Zwrócę uwagę, dzięki za sugestie

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

#2180 tadzikpl

tadzikpl
  • Użytkownik
  • 861 postów

Napisano 15 lipiec 2021 - 21:50

Jak poziom przed ładowaniem? Był fuckup z rozładowywaniem sie jednego z pary, ale to ponoć naprawione (u mnie tak, i czytalem, że u innych problem tez ustapił). I moze podlacz je na 24h, a potem zresetuj.

Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.