Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)
Posted 28 June 2021 - 10:05
Na portalu aukcyjnym jest do kupienia assioma favero duo, w ciekawej cenie. To lombard, sprzęt używany, bez pudełka i innych gratów. Nie zniknęły komuś ostatnio?
Jest możliwość ustalenia, czy przypadkiem ktoś nich nie szuka? Nie znam dokładnie produktu, ale może jest gdzieś jakiś indywidualny nr.?
Sam przymierzam się do zakupu, co prawda w wersji UNO, ale cena jest na tyle ciekawa, że zastanawiam się i nad tą ofertą. Pytanie tylko, co o tym sądzicie i czy warto bawić się w zakup tego rodzaju sprzętu z tak niepewnego pochodzenia. Dostałem jedynie informację, że pedały są sprawne, łączność działa, ale reszty lombard sprawdzić raczej nie będzie mógł.
Jak z ładowarkami i kabelkami do ładowania, są gdzieś dostępne oddzielnie?
Pozdrawiam,
Tomek
Posted 28 June 2021 - 10:44
Jak z ładowarkami i kabelkami do ładowania, są gdzieś dostępne oddzielnie?
W sprzedaży są, np. tu https://alesport.pl/...ka-baterii.html, trzeba by tylko dopytać, czy przewody są w komplecie, ale jakoś nie wydaje mi się, aby sprzedawali samą wtyczkę . Co do samej oferty to tak 50/50, ja bym się zastanowił.
Posted 28 June 2021 - 11:04
Sama ładowarka to zwykła ładowarka USB 2x1A. Najważniejszy jest raczej kabel do podłączenia pedałów do ładowarki.
Do lombardu trafiają same pedały bez kabli ładujących? To już podejrzane. Żaden właściciel tak nie będzie sprzedawał. Może bez pudełka, ewentualnie może się gdzieś zawieruszyć itp. Ale bez okablowania? Nigdy. Kupno to wspieranie złodziejstwa...
- tomaszzzz likes this
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 28 June 2021 - 11:20
Poproście o numer seryjny i pogooglajcie go. Na przestrzeni ostatniego roku widziałem przynajmniej jedno ogłoszenie o skradzionym rowerze z Faverosami.
Tak też zrobiłem. Później zobaczyłem, że na forum jest też temat kolegi uysy, który zidentyfikował chyba w podobny sposób kradzione assiomy. Jak będę coś wiedział to podzielę się informacjami. Swoją drogą warto rozpuścić info wśród znajomych, może ktoś szuka zguby...
Posted 03 July 2021 - 10:38
Posted 03 July 2021 - 11:59
Jak już zrobisz raz kalibrację, to już później tego nie robisz. Po którymś update wprowadzono autokalibrację.
G090 How does automatic calibration work?Automatic calibration is a sophisticated algorithm considering many aspects over time. It's been implemented so that you don't have to calibrate (almost - see FAQ G100) anymore: Assioma will take care of it.
The only suggested precaution is to store the bike upright (not tilted), with no load applied to the pedals. The position of the crank arms is irrelevant.
You can still perform manual calibration before your rides if you wish to, but it's not necessary at all.
If you do, the values recorded by the last automatic calibration will be simply overwritten.
- tomaszzzz likes this
Posted 03 July 2021 - 20:03
Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka
- tomaszzzz likes this
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 03 July 2021 - 21:24
Dzięki za odpowiedź czyli, nie przejmować się teraz tym wskazniem na -1.
Ps. Jestem na początku drogi, którą i Ty przechodzisz, śledzę dziennik kolarski na sfd, ale pamiętam dobrze wcześniejsze kulturystyczne i tam, i na bf:) pozdrawiam, Tomek
Jaki świat jest mały
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- tomaszzzz likes this
Posted 15 July 2021 - 20:33
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Reply to this topic
Also tagged with one or more of these keywords: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Started by dmxzor , 01 Jan 2020 pomiar mocy, powerbox, stages and 3 more... |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Started by @ndrew , 07 Jan 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryStarted by Lason , 03 Dec 2016 Power2max, pomiar mocy and 3 more... |
|