Myślę, że mam support BB90, lecz nie jestem na 100% pewny, mógłby ktoś potwierdzić lub gdzie znaleźć taką informację?
Dobrze czytam, że P2M FSA Gossamer będzie wtedy kompatybilny?
Tak samo czy FSA Powerbox będzie kompatybilny z moją ramą/supportem?
Napisano 28 grudzień 2017 - 11:43
Pomożecie?
Na ile atrakcyjna jest Waszym zdaniem oferta Powertap - mam tu na myśli szczególnie modele C1 i P1? Na papierze wyglądają bardzo dobrze, tym bardziej że mam możliwość urwać jeszcze trochę od aktualnych cen. A jak jest w praktyce?
Napisano 28 grudzień 2017 - 11:50
To zależy, o jakich cenach chcesz mówić
Polskie są absurdalne, ale da się sprowadzić ten towar taniej. Pytanie brzmi właśnie, przy jakiej cenie Waszym zdaniem te modele miałyby sens.

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 28 grudzień 2017 - 13:14
C1 za niecałe 2000 zł jest mało opłacalny, ale do zrobienia.
O P1 możemy zapomnieć - chyba, że mówimy o P1S. Za dwustronny realnie ok. 4000 zł, może troszkę mniej zależnie od kursu euro.

Napisano 28 grudzień 2017 - 13:51
Bardziej chodziło mi o opłacalność dla importera
Szczerze mówiąc, te 2000 zł jak na system niewymagający kolosalnych zmian, w dodatku dający gratis komplet tarcz, to jak dla mnie bardzo dobra cena.

Napisano 29 grudzień 2017 - 09:14
Napisano 29 grudzień 2017 - 09:20
Hej. Mam pytanie, może ktoś to już ogarniał i będzie w stanie mi pomóc. Obecnie mam rower na ultegrze 6800di2 i zastanawiam się nad pomiarem mocy. Przeleciałem temat i zastanawiam się nad Power2max ale nie ma wersji skierowanej tylko do ultegry. Jest opcja wymiany całej korby i teraz pytanie, który zestaw p2m bym mógł włożyć zamiast korby ultegry tak aby to wszystko działało? Jest wersja fsa gossamer, k-force, rotor... i co ewentualnie bym musiał dokupic? Teraz mam standardowy suport pod ultegre bodaj 24.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedź masz kilka postów wyżej.
https://www.power2ma...ssamer-megaexo/
wybierasz opcje BCD 110 - 4S, i bedzie pasowalo do Twojej korby, wizualnie bedzie troche krzxaczyc bo ultegra ma ramie korby bardziej oplywowe, ale mozesz tez dokupic ramiona FSA
Napisano 02 styczeń 2018 - 18:02
Napisano 02 styczeń 2018 - 18:38
Raczej lepiej zamówić FSA Gossamer ale w wersji Megaexo i FSA Innenlager-Adapter - PF30-24 Reeducer (EL319) - albo inny reduktor z PF30 na BSA.
Sam mam PF30, reduktor i łożyska zewnętrzne, korbę Rotora z osią 24mm. Żadnych problemów ze strzelającymi łożyskami wewnętrznymi, łatwa ewentualna wymiana łożysk.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 styczeń 2018 - 18:58
Jeszcze jedno - ten adapter to tylko reduktor do obecnie zamontowanych łożysk, czyli po prostu wkładasz reduktor po obu stronach, korbę wkładasz w reduktor. Nie zastępuje łożysk wewnętrznych, jest to najszybszy sposób użycia korby z osią 24 bez konieczności wymiany łożysk wewnętrznych. Jeśli chcesz jednak wymienić (ale już więcej roboty) łożyska wewnętrzne, na solidniejsze łożyska zewnętrzne, to po prostu usuwasz łożyska wewnętrzne, dodajesz tuleję reduktora

i wkręcasz łożyska Megaexo - wymaga to zakupu w/w tulei i łożysk zewnętrznych. Docelowo najlepsza opcja. Zwłaszcza, że zaoszczędziłeś wcześniej 50€ przy zakupie korby ![]()
Napisano 16 styczeń 2018 - 20:03
Mam taką kwestię ze Stages. Robiłem dzisiaj trening na trenażerze, całość około godziny i bardzo wiele razy zdarzało się, że pomiar na krótką chwilę przestawał działać, albo komunikować się z Edge. Objaw jest taki, że kręciłem równo, nagle kadencja spadała z 80 do 50, 30, aż do zera, a razem z nią moc. Przez kolejne 2-3 sekundy na wyświetlaczu żadnych odczytów, a po chwili wszystko wraca do normy. Żeby było śmieszniej, to się zdarzało seriami - 5-6 utrat połączenia pod rząd, potem powiedzmy 10 minut spokoju, a potem znowu utrata. Bateria jest dobra, przed treningiem aplikacja Stages pokazywała stan baterii full. Czy coś jest nie tak z miernikiem, Edge (chyba nie, bo inne sensory - tętno oraz trenażer - działały bez zarzutu i przerw), a może w sali gdzie ćwiczyłem było za dużo urządzeń Ant+ (około 10-12 trenażerów w sumie)? Ktoś miał podobne przypadłości?
pozdrawiam
Kal
Road - Pinarello Dogma 60.1 2009
Tri - S-Works Shiv 2017
Napisano 16 styczeń 2018 - 20:14
Mam taką kwestię ze Stages. Robiłem dzisiaj trening na trenażerze, całość około godziny i bardzo wiele razy zdarzało się, że pomiar na krótką chwilę przestawał działać, albo komunikować się z Edge. Objaw jest taki, że kręciłem równo, nagle kadencja spadała z 80 do 50, 30, aż do zera, a razem z nią moc. Przez kolejne 2-3 sekundy na wyświetlaczu żadnych odczytów, a po chwili wszystko wraca do normy. Żeby było śmieszniej, to się zdarzało seriami - 5-6 utrat połączenia pod rząd, potem powiedzmy 10 minut spokoju, a potem znowu utrata. Bateria jest dobra, przed treningiem aplikacja Stages pokazywała stan baterii full. Czy coś jest nie tak z miernikiem, Edge (chyba nie, bo inne sensory - tętno oraz trenażer - działały bez zarzutu i przerw), a może w sali gdzie ćwiczyłem było za dużo urządzeń Ant+ (około 10-12 trenażerów w sumie)? Ktoś miał podobne przypadłości?
pozdrawiam
Kal
Napisano 16 styczeń 2018 - 22:38
Bardzo częsty błąd powoduje wifi.
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Być może - to pewnie kwestia włączonego wifi w Garminie. Jak włączyłem, to mi rwało połączenie z telefonem przez BT.
Road - Pinarello Dogma 60.1 2009
Tri - S-Works Shiv 2017
Napisano 16 styczeń 2018 - 22:48
Fizycznie jest to po prostu niemożliwe. Podczas aktywności Edge automatycznie wyłącza WiFi. Tak więc obojętnie czy włączysz przed aktywnością, czy wyłączysz, to podczas aktywności i tak będziesz miał WiFi wyłączone ![]()
Napisano 17 styczeń 2018 - 11:57
Z jakim edge?
Ja moalem notorycznie problemy ze Stages w polaczeniu z E820. Stages zna ten problem ale jakos nic z tym nie robi. Z E1030 i 1000 nie ma tego problemu.
Stages nic z tym nie robi bo paradoksalnie sam to spowodował chcąc być konkurencyjnym.
Zmniejszyli moc anten żeby zaoszczędzić energię i zmniejszyć częstotliwość wymiany baterii.
![]() |
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 |
|