Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)
Napisano 11 marzec 2018 - 23:19
W 0
P2M zostają mi moje blaty (mały kompakt), a w powertap zostanie mi korba I parę groszy na wyjazdy :-)
Minus powertapa, to kontekście wymiany blatów za około 900pln + kalibracja. Z drugiej strony, przy moich przebiegach to blaty wytrzymają kilka lat, a wtedy może pomiar mocy będzie kosztował tyle, co paczka papierosów.
Napisano 12 marzec 2018 - 07:27
No to potwierdzasz to, co na szybko udało mi się wybadać.
Bo co jest ważne: cena/jakość + wygląd, bo nie kupiłbym niczego, co mi się nie podoba i nie będzie pasowało do roweru. Dlatego np. takie rozwiązania, jak wrzucane troszkę wyżej Watteam Powerbeat, nigdy nie trafią pod moją nogę.
oczywiście to już Twoja decyzja, jednym zależy aby mieć dobry pomiar możliwie najniższym kosztem, innym aby mieć dobry i ładny pomiar
Napisano 15 marzec 2018 - 10:53
Pytanie do użytkowników P2M NGeco. Aktualizował już ktoś firmware miernika przez apkę z telefonu?
Napisano 15 marzec 2018 - 15:16
A ciekawe jak aktualizacja w przypadku zakupu tych dodatkowych funkcjonalności? Bo pod USB raczej się tego nie podepnie 😀
Wysłane z mojego Moto G (5) Plus przy użyciu Tapatalka
Tylko odeslanie na ta chwile. Moze apka na Iphone bedzie dzialac, o ile wogole bedzie
Napisano 16 marzec 2018 - 12:08
Mam pytanie co do działania p2m NGeco,
jezeli leg ballance jest za dodatkową opłatą, to znaczy, że bez tej funkcjonalności NGeco daje mniej wiecej taki sam materiał do analizy jak pomiar w lewym ramieniu korby ? (zakladając, że pracujemy 50/50 lewą i prawą nogą)
Jezeli jednak jest jakas asymetria L/P to moc zmierzona przez p2m będzie mocą całkowitą, a np Stages pokaże wynik zaniżony lub
zawyżony w zależności od tego, czy lewa noga jest mocniejsza, czy słabsza. tak ?
Szukam argumentów za dopłatą do tego upgrade'u
Napisano 16 marzec 2018 - 12:49
W NG i innych tego typu miernikach, to tez nie jest dokladny rozklad P/L noga. Opiera sie na polozeniu korby.
Żeby miec rzeczywiste wartosci rozkladu mocy trzeba miec miernik osobno mierzacy lewa i prawa noge (w pedalach, na ramionach korby).
Dla miernika na korbie nie ma znaczenia jaka moc generuje kazda noga z osobna ale juz dla jednostronnych miernikow jest to istotne. Moc albo moze byc zawyzana albo zanizana, do tego proporce lewa noga prawa moga zmieniac sie przy roznych wielkosciach generowanej mocy.
Nie spotkalem sie jeszcze z jakims powazniejszym podejsciem do tematu rozkladu mocy P/L noga. Ot taki gadzet, w sumie malo uzyteczny. Jak zaczynalem jezdzic z miernikiem, to sobie patrzylem jak to wyglada. Ale przestalem, bo taka informacja jest mi do niczego nie potrzebna.
Napisano 16 marzec 2018 - 13:54
Tylko czy to jest użyteczne w praktyce zwykłego amatora? Wątpię
Czy warto do tego dopłacać? Na to pytanie każdy sam musi sobie odpowiedzieć.
Napisano 16 marzec 2018 - 16:30
Stages zmierzy tylko X.a chyba nawet gorzej, bo jeżeli nogi sobie pomagają, to stages pokaże mniej.
Tylko to jest chyba bez większego znaczenia w treningu.
Napisano 16 marzec 2018 - 18:18
Napisano 16 marzec 2018 - 18:48
Sam posiadam miernik i im dłużej z niego korzystam tym bardziej przekonuję się, że jest to zbedny gadżet.
Taka mała dygresja.
Wracając do tematu, to pomysl Mordorr o mierniku w piaście
Napisano 16 marzec 2018 - 19:12
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
- beskidbike lubi to
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 pomiar mocy, powerbox, stages i 3 więcej |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 Power2max, pomiar mocy i 3 więcej |
|