Czyli sparowane jest poprawnie a wprowadziłeś długość korby?
https://www8.garmin....DA726EBE64.html
Napisano 23 listopad 2020 - 16:32
Napisano 24 listopad 2020 - 18:11
Witam
Mam pewien problem, dostałem pedały używane Vector 3S.
Sam mam Edge 500, podobno się nie da a gdzie nie gdzie piszę że się da (cieżko stwierdzić)
Czy ktoś wie jak to zrobić by zadziałało ? Lub miał taki problem ?
Ogólnie komputer wyszukuje je, calibracja jest 0, ale po przekręceniu na trenażerze nic a nic nie działa.
Ewentualnie w razie "w" proszę o sugestie co najtańszego kupić co złapie te pedałki niekoniecznie z Garmina.
Pozdrawiam
A masz możliwość testu z jakimś bardziej współczesnym garminem by wykluczyć wadę samych pedałów?
Bo teoretycznie taka kombinacja powinna działać:
https://forums.garmi...t-compatibility
Napisano 25 listopad 2020 - 23:23
Spróbuj raz kupić lepszą baterię (np. DuraCell-a) i sprawdź czy pomoże. Piszę serio.
Oddałem te ramie z 4 iii do naszego ABC elektroniki , chciałem tylko żeby jako ''last chance'' wykąpali w wannie ultradźwiękowej z nadzieją że może to coś pomoże .
Dziś odebrałem - dostałem info, że kąpiel nie była konieczna ale naprawili ''luty'' .
Od razu jazda , trenażer 2,5 h , wskazania mocy są Ok .... tyle że wcześniej też było z tym ok, zobaczymy jak z błyskawicznym rozładowywaniem baterii , w sklepie usłyszałem że teraz nie będzie z tym problemu.
Od razy zapakowałem jakiegoś drogiego Energizera 2032 ( zamiast chinczyka za 50 gr) , zobaczymy.
Cena naprawy= 25 zł, jakby rzeczywiście to pomogło to będzie +1000 pln, bo już powoli się nastawiałem na Inpeaka.
Napisano 26 listopad 2020 - 06:06
A dasz namiary na tego speca bo kolega ma padniętego Stages-a. Może by rzucił okiem.Oddałem te ramie z 4 iii do naszego ABC elektroniki , chciałem tylko żeby jako ''last chance'' wykąpali w wannie ultradźwiękowej z nadzieją że może to coś pomoże .
Dziś odebrałem - dostałem info, że kąpiel nie była konieczna ale naprawili ''luty'' .
Od razu jazda , trenażer 2,5 h , wskazania mocy są Ok .... tyle że wcześniej też było z tym ok, zobaczymy jak z błyskawicznym rozładowywaniem baterii , w sklepie usłyszałem że teraz nie będzie z tym problemu.
Od razy zapakowałem jakiegoś drogiego Energizera 2032 ( zamiast chinczyka za 50 gr) , zobaczymy.
Cena naprawy= 25 zł, jakby rzeczywiście to pomogło to będzie +1000 pln, bo już powoli się nastawiałem na Inpeaka.
Napisano 01 grudzień 2020 - 09:51
Chyba rzeczywiscie te ''luty '' pomogły.
Od naprawy 4iii zrobił ca 16 h jazdy i .......ciągle działa.
Wcześniej po max 4-5h był komunikat że bateria słabe i po kolejnej ca. godzinie był koniec
(Jak sprawdzam zużycie/stan nałądowania baterii w apk. Precision to teraz jest w miarę liniowe , 99, 97, 91,......, a było 100, 98, 50 koniec.)
Napisano 01 grudzień 2020 - 11:05
Pomiar kupiony 4 Marzec 2016, jak teraz czytam Sierpień 2018 pisałem do Kanady ( 4iii) maila to zaraz gratisowo - to już po gwarancji, przysłali mi kapsel czyli battery cup , ale to średnio pomogło.
Pamiętam na początku objawy były takie: po jakimś konkretnym deszczu na Garminie widziałem tylko kadencję z miernika ,mocy nie było potem, pewnie wyschło ... moc wróciłą ale za jakiś czas problem powrócił. Bywało też że moc pokazywał sporo za wysoką....wyschło i znowu było ok..i tak w kółko.
A teraz tak od ca 2 lat to miałem expresowe wyładowywanie baterii.
( plus tego wszystkiego taki że teraz mam 2 pomiary bo w zeszłym roku kupiłem Asiome a 4iii używam/łem głównie w trenażerze , w sensie 2 kolarki)
EDIT: niestety jednak ten ''sukces'' to za szybko. Wczoraj po 0,5h na mrozie komunikat - słaba bateria. Wskazania dalej były dobre bo jechałem w sumie ca.2 h, ale jak teraz sprawdzałem Precision na komórce już wyskakuje 0%. Pozostaje wstawić baterie Jyskowe i sie okaże czy te '' aż ''15 h pracy to przez ''luty'' czy po prostu zasługa Energaizera.
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 pomiar mocy, powerbox, stages i 3 więcej |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 Power2max, pomiar mocy i 3 więcej |
|