Niestety sam pająk Quarq do "nowego" Shimano ,czyli na 4 śruby widzę za 3700 zł
Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)
Napisano 05 maj 2017 - 20:49
Rozmawiałem z mechanikiem i jednak oś 30mm w bb386evo odpada - ten support dla bsa68 nie wydaje się najlepszym rozwiazaniem, może dla ram od początku pod 30mm jest ok. Wybór pada na p2m - potwierdzone info, że podpasuje pod obecny support shimano i przekładka koronek z obecnego rs500. Do tego nikt tego prawie nie odsyła na gwarancji w przeciwieństwie do quarqa.
Napisano 06 maj 2017 - 05:39
beskidbike, pewnie info zdecydowanie nie. Aczkolwiek przy takim zakupie dość intensywnie przeszukuje inne fora czy recenzje i moje spostrzeżenia są dwa:
a) obsługa sram/quarq jest wyśmienita i każdy ją chwali
fakt, że tyle osób z niej korzysta jest niepokojący biorąc pod uwagę, że pewność poprawnego działania w długim okresie czasu jest dla mnie priorytetowa
Rozpatrywanie gwarancji quarq polega na odesłaniu do sprzedawcy, a on do sram/quarq. W p2m kontaktujesz się bezpośrednio.
https://www.dcrainma...omment-2125898
oraz nieco powyżej ktoś już miał z nim problem - wiem, zdarza się, ale mimo wszystko nie jest to produkt do dostania od ręki w sklepie PL żeby zabawa w odsyłanie była błahostką
https://www.dcrainma...comment-2117355
Napisano 06 maj 2017 - 10:04
(Rozmawiałem z mechanikiem i jednak oś 30mm w bb386evo odpada - ten support dla bsa68 nie wydaje się najlepszym rozwiazaniem, może dla ram od początku pod 30mm jest ok. ..)
Na czym ma polegać problematyczność supportu BSA na oś 30 [mm]? Chodzi o trwałość łożysk, czy jest jeszcze inny problem?
Napisano 06 maj 2017 - 10:35
Quarq miał problemy z jakością przed 2012 rokiem. Przede wszystkim z wodoszczelnością. Mieli też jakąś partię z wadliwymi lutami. Od tego czasu poprawili kontrole jakości i opracowali nowy system uszczelnienia przedziału baterii. Ilość uszkodzonych jednostek spadła od tamtego czasu diametralnie.
Duża ilość tematów o problemach z Quarq'ami bierze się stąd, że jest to jeden z najpopularniejszych mierników mocy (w USA prawdopodobnie najpopularniejszy), działa więc efekt skali. Czytałem sporo przed zakupem miernika i praktycznie na temat każdego znalazłem liczne tematy z problemami i posty niezadowolonych użytkowników (o power2max również).
Jeśli ważna jest dla ciepie łatwa i szybka dostępność serwisu to rzeczywiście power2max będzie dobrym wyborem. Zwróć jednak uwagę że Sram/Quarq również ma serwis w Niemczech (podobnie jak np. Stages).
Napisano 07 maj 2017 - 16:55
Na czym ma polegać problematyczność supportu BSA na oś 30 [mm]? Chodzi o trwałość łożysk, czy jest jeszcze inny problem?
Trwałość takiego rozwiązania to raz. Dwa to, że może być ciasno. No i mniej sprawdzone - odpuściłem dla świętego spokoju. Kwestia samego bb386evo to jeszcze gdyby w przyszłości się ktoś decydował na Treka to tamtejszy bb90 nie będzie współgrał.
Napisano 10 maj 2017 - 19:51
Warto wiedzieć przed zakupem, że Favero niedługo wprowadzi do sprzedaży w miejsce Bepro nową wersję swojego miernika o nazwie Assioma. Ze strzępów informacji i wizualizacji można wywnioskować, że:
- instalacja będzie prostsza, prawdopodobnie bez dodatkowych narzędzi,
- profil modułu z elektroniką będzie mieć mniejszą średnicę,
- port ładowania zostanie zmieniony z micro usb na coś nie wymagającego zaślepki,
- dodana zostanie komunikacja poprzez Bluetooth.
- mucher i Kolunio lubią to
Napisano 15 maj 2017 - 20:17
Ceny są różne i nie chciał bym kupić jakiegoś chińczyka który mi się wyleje i popsuje P2M.
@Prozor chyba coś polecałeś.
UP: dobra mam http://szosa.org/top...ndpost&p=319865
Napisano 27 maj 2017 - 20:15
Mam dwa rowery i czasem chcialbym przed jazdą przełożyć.
Napisano 31 maj 2017 - 10:19
Napisano 31 maj 2017 - 15:47
Więcej informacji na temat Favero Assioma:
https://cycling.favero.com/assioma
Wygląda na to, że będzie można przekładać pedały między rowerami bez żadnych zbędnych ceregieli i kluczy dynamometrycznych (jak Powertap P1). Brzmi nieźle tym bardziej, że wersja obunożna ma kosztować ok. 3400zł.
@Lukasio
Stages transmituje kadencję. Nie wiem jak to wygląda w Rox 11. Spróbuj usunąć wszystkie sparowane czujniki i sparować od nowa. Stages paruj tylko jako pomiar mocy (nie szukaj go jako czujnik kadencji).
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 pomiar mocy, powerbox, stages i 3 więcej |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 Power2max, pomiar mocy i 3 więcej |
|