Dieta- jem normalnie, staram się nie najadać i nie jem po 18 od mniej więcej tygodnia; poprawnie czy powinienem obrać jakąś charakterystyczną i ścisłą dietę?
Żeby efektywnie zrzucać tłuszcz potrzebna jest dieta.
Pozdro
Napisano 08 luty 2012 - 16:52
dam ci rade w temacie biegania naucz sie powolutku biegac zdarza mi sie biec w tepie 8 min/km i byl to bieg. i\Witajcie!
Chcę zrzucić trochę sadełka ćwicząc mój ulubiony sport. Zacząłem ćwiczyć na trenażerze 4 dni codziennie wsiadam i ćwiczę po godzinie, dzisiaj nie ćwiczyłem wyszedłem na rower ok.1h jazdy zrobiłem ok.15km w taką porę nie ma szarży. Moja sytuacja wygląda tak- wychodziłem kilka razy w tygodniu przez całą zimę na rower, nie na trening na przejażdżkę tylko, ale przez ostatnie mrozy nie wychodziłem w ogóle.
Dieta- jem normalnie, staram się nie najadać i nie jem po 18 od mniej więcej tygodnia; poprawnie czy powinienem obrać jakąś charakterystyczną i ścisłą dietę?
Waga i wzrost, wiek-mam 18lat ważę teraz w okolicach 95kg, mam 184cm wzrostu, jestem dosyć masywnej budowy, nogi wyćwiczyłem przez sezon, ale bieganie sprawia mi nie lada problem. Na coopera miałem 2,2km, ale myślę że to kres moich możliwości w obecnym stanie :-/ . Myślę, że jak bym zszedł do 80kg to bym poprawił swoje wyniki zarówno na rowerze, jak i w biegu, ale potrzebuje jakiś wskazówek jak do tego dojść, wiem że to nie będzie trwało krótko, ale chciałbym w lato ważyć tak ok. 80kg.
Trening na trenażerze-
-trenażer Elite novo mag
-ćwiczę na przełożeniu przód: średnie; mam 3 blaty ten którego używam ma tylko oznaczenie 42/30; tył: 7 lub 8/10;
-obciążenie trenażera 2/5
Ćwiczę zazwyczaj godzinę; po 15 min-20min jestem spocony; po treningu muszę wziąć prysznic, bo jestem cały spotniały, więc ćwiczenie produkuje jakiś wysiłek, ale nie wiem czy będą po tym jakieś widoczne efekty; kadencja: nie jestem w stanie zmierzyć, ale pedałuje szybko, coś na pewno >70
Proszę o jakąś fachową radę ;-)
Napisano 08 luty 2012 - 18:51
Napisano 08 luty 2012 - 20:15
Napisano 08 luty 2012 - 20:19
Napisano 10 luty 2012 - 18:13
Napisano 10 luty 2012 - 18:33
Napisano 12 luty 2012 - 21:31
Napisano 13 luty 2012 - 16:56
Napisano 25 luty 2012 - 15:19
Napisano 26 luty 2012 - 12:50
Jedzenie obiadu na pół godziny przed jazdą nie jest dobrym pomysłem (zakładając, że obiad ma "tradycyjny" skład). Ale można coś przekąsić, tak jak jeden z przedmówców pisał, coś co ma dużo węglowodanów i jak najmniej tłuszczu. No i nie można się nażreć tak, żeby nie dało się ruszać.Ja mam takie pytanie. Do tej pory było tak, że po pracy ok 15:30 jadłem obiad i zaraz po 16 wyjeżdzałem w trase, a wiadomo obiad troche mnie zamulał :-?
i w związku z tym pytam co moge zjeść w godzinach 13.00 - 15.00 ? Jakieś batoniki, kanapki mogą być ?
Napisano 26 luty 2012 - 13:00
- Maniok
http://allegro.pl/ma...2160432878.html
8-)
Napisano 26 luty 2012 - 19:31
ja tam diety nie mam i pali sie aż skwierczy,można też samym solidnym treningiem bez kłopotu zjarać , od stycznia do połowy lutego 4 kg,brak do startowej 1 kgDieta- jem normalnie, staram się nie najadać i nie jem po 18 od mniej więcej tygodnia; poprawnie czy powinienem obrać jakąś charakterystyczną i ścisłą dietę?
Żeby efektywnie zrzucać tłuszcz potrzebna jest dieta.
Pozdro