A widziałeś ambitnego chłopaka/dziewczynę, który kombinuje "jak być w tlenie"?a mozesz napisac dlaczego nie mozna?
Treningowe dylematy amatora i nie tylko
#542 Gosc_marekg58_*
Napisano 04 maj 2012 - 20:46
Tobie się kojarzyła; ale czy miałeś rację?
Skąd wiedziałeś, że masz zakwaszenie poniżej 2 mmol?
Skąd przekonanie, że takie zakwaszenie jest jakimkolwiek wyznacznikiem?]
Z tym zakwaszeniem maratończyków to chyba walnąłeś bez sensu; ale jeśli się mylę to proszę o linki do stron. Chyba bredzisz.
Napisano 04 maj 2012 - 21:13
Tobie się kojarzyła; ale czy miałeś rację?Dla mnie jazda w tlenie kojarzyla sie zakwaszeniem ponizej 2mmoli, czyli takim z jakim koncza najlepsi maratonczycy maratony biegowe.
Skąd wiedziałeś, że masz zakwaszenie poniżej 2 mmol?
Skąd przekonanie, że takie zakwaszenie jest jakimkolwiek wyznacznikiem?
Z tym zakwaszeniem maratończyków to chyba walnąłeś bez sensu; ale jeśli się mylę to proszę o linki do stron. Chyba bredzisz.
Bo badalem krew podczas wysilku. Dam Ci linka do zakwaszenia maratonczykow jak odpowiesz mi na moje pytanie. Narazie to kazda Twoja wypowiedz jest prowokujaca a Ty sam zaslugujesz na bana. Udowodnij, ze zbanowanie Cie, nie podniesie poziomu forum, bo na ten moment wlasnie to powinienes zrobic, a robisz cos zupelnie odwrotnego.
#544 Gosc_marekg58_*
Napisano 04 maj 2012 - 21:24
Czekam z niecierpliwością. I chętnie przeproszę jeśli wstawisz tego linka do zakwaszenia maratończyków.Bo badalem krew podczas wysilku. Dam Ci linka do zakwaszenia maratonczykow jak odpowiesz mi na moje pytanie. Narazie to kazda Twoja wypowiedz jest prowokujaca a Ty sam zaslugujesz na bana. Udowodnij, ze zbanowanie Cie, nie podniesie poziomu forum, bo na ten moment wlasnie to powinienes zrobic, a robisz cos zupelnie odwrotnego
Napisano 04 maj 2012 - 23:17
Czekam z niecierpliwością. I chętnie przeproszę jeśli wstawisz tego linka do zakwaszenia maratończyków.Bo badalem krew podczas wysilku. Dam Ci linka do zakwaszenia maratonczykow jak odpowiesz mi na moje pytanie. Narazie to kazda Twoja wypowiedz jest prowokujaca a Ty sam zaslugujesz na bana. Udowodnij, ze zbanowanie Cie, nie podniesie poziomu forum, bo na ten moment wlasnie to powinienes zrobic, a robisz cos zupelnie odwrotnego
Ja nie chce Twoich przeprosin, ja chce zebys mi odpowiedzial na moje pytanie, a jak narazie to tylko rzadasz. Łatwo jest pisac, to zle, tamto zle, itp i na tym zakonczyc. Jak mi nie odpowiesz, to uznam, ze nie jestes wart poswiecania dla Ciebie jakiegokolwiek czasu.
Napisano 10 maj 2012 - 19:47
Napisano 20 maj 2012 - 07:25
Napisano 29 maj 2012 - 21:46
Mam taki problem, że na każdym stromszym podjeździe gdy wstaję z siodełka, żeby zwiększyć lekko prędkość po kilku sekundach zaczynają mnie boleć mięśnie ud, także w domu czuję, że są słabe i wypompowane.
W okolicy mam bardzo dużo podjazdów włącznie z tymi 25%, i teraz co robić by zwiększyć ich wytrzymałość ?
Sprint pod krótką górkę czy 5km podjazd na wyższym przełożeniu ?
Może być np. tak: mam podjazd 6km, średnio 10% ale na odcinku 1.5km jest 15% a przez 200m 25-27% i pomyślałem, że mógłbym tylko tam trenować np. 1 - 2 dni w tygodniu. Wjazd, zjazd i tak np. 3 razy i potem wycieczkowym tempem pętelka i dom.
Rady proszę ! ; )
max dst:
412 km Kraków - Warszawa (2020)
Napisano 29 maj 2012 - 21:56
Może być np. tak: mam podjazd 6km, średnio 10% ale na odcinku 1.5km jest 15% a przez 200m 25-27% i pomyślałem, że mógłbym tylko tam trenować np. 1 - 2 dni w tygodniu. Wjazd, zjazd i tak np. 3 razy i potem wycieczkowym tempem pętelka i dom.
Rady proszę ! ; )
Matko Boska co za podjazd. Trenuj trenuj ale raczej od święta bo jak pojedziesz kiedyś na Teneryfę czy Gran Canarię będziesz się nudził :mrgreen:
Napisano 30 maj 2012 - 06:14
Oczywiście przeplataj to odpowiednio długimi przerwami w pierwszej/drugiej strefie.
A zimą siłka.
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 30 maj 2012 - 08:59
a co do podjazdu to był kiedyś w bazie podjazdów teraz go nie mogę znaleźć,
nachylenie max 27% było przez gościa od podjazdów udokumentowane, a odległości to tak na oko biorę , zależy odkąd liczone (podjazd jednak 3km), ze średnim trochę przesadziłem, z bikemap policzyłem, że 8,7% średnie ale tam jest kilka płaskich odcinków i w dół, sama końcówka czyli 1-5,2 km to wisienka
zresztą pozwolę sobie zacytować:
; )ja tam z wlasnej woli podjezdzac juz nie bede.
max dst:
412 km Kraków - Warszawa (2020)
Napisano 30 maj 2012 - 20:37
Napisano 26 czerwiec 2012 - 15:47