Skocz do zawartości

Zdjęcie

Akcesoria Rowerowe Lidl

warto ?

385 odpowiedzi w tym temacie

#221 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 marzec 2015 - 21:41

Maks nabiłem na mojej 9 ( tyle opona pozwala). Mowie no ok , ciężko ale szło chociaż "koksem" nie jestem. Pojechałem na serwis rowerowy niech sprawdzą ile jest. I o dziwo było tyle ile dałem. Do 8 bar idzie u mnie bez problemu. Także chyba trafiłem z tą lepszą wersją

#222 kaido2

kaido2
  • Użytkownik
  • 837 postów

Napisano 16 marzec 2015 - 22:02

Ja już wyrosłem z Lidlowych akcesoriów. O ile dla zwykłego rowerzysty, bo tu domyślam się, że do tej kategorii odbiorców jest kierowana oferta są zadawlające, to dla szosowca  z mej perspektywy raczej nie za bardzo.

1)Co dla mnie nie jest akceptowalne sposród ich ciuchów:

a) rozmiarówka

B) krój - ciuchy są zbyt luźne, tył po przyjeciu  pozycji na rowerze szosowym nieraz się odsłania.

c) problem pampersa wynikający nie tyle ze złego wszycia, ale całe spodnie są źle uszyte. O ile w szelkowych dłuższy czas jazdy  da się wytrzymać, choć i tak wqrza złażący pampers na jaja i naciągające się  dość mocno szele na plecach, to w wiązanych  bywa że  wylezie d..a w połaczeniu z ich koszulką, kolega, czy koleżanka na kole może mieć niezłe nie zawsze przyjemne widoki. Jedyna zaleta to długie zimą są wystarczające bez podkładu(znaczy ciepłe). IMO w przypadku długich lepiej zakupić nawet takie za70 pln w Deca szelkowe - dla mnie nie ma porównania.

Na MTB te ciuchy zdają egzamin.

Softshel jak wielu się wypowiedziało = cerata.

Buty SPD  z edycji 2014 po dziś dzień używam - dla mnie OK, tegoroczne wygladają jak nieporozumienie przy zastosowaniu szosowym, ale co kto lubi.

Pompa - duża do 6Bar ujdzie, choć niekiedy są jaja z głowicą na zawór( szczególnie presta), przy wyciaganiu potrafi ujść nawet 1 bar, mała na rurę bodajże z marca 2014 ciśnie do 8-miu i tu jest OK, wieszać się na niej nie muszę, nic nie uchodzi przy zdejmowaniu z zaworu, jednak tu i tak  najczęściej korzystam z długopisowego SKS-a.

Skarpety = OK, podobnie  kaski - jeżeli nie ciśnie, dobrze leży to polecam - w jednym zaliczyłem dzwona przy 40km/h i pękła zaledwie część  nie objęta skorupą poliwęglanową, siatka na robale działa - zdarzało się z niej zbierać różnorakich klientów.

Rękawice:

- pełne - jeżdża juz ze mną  2-gą zimę, wolę je od Decathlonowych.

-  bezpalcowe - edycja z przed 3-ch lat po dzis dzien ze mna jeździ naprzemian z edycja z przed 2-ch lat, obydwie serie dla mnie wygodne, tłumią dobrze pomimo, że wygladają jakby miały się  rozpruć to nic jeszcze nie puściło, co jedyne wyblakły,.

To na tyle z moich doświadczeń z ich asortymentem rowerowym.

Pozdro!

CykloOpole !!! :)

#223 Coriner

Coriner
  • Użytkownik
  • 165 postów
  • SkądSwinoujscie

Napisano 16 marzec 2015 - 22:27

"Buty SPD  z edycji 2014 po dziś dzień używam - dla mnie OK, tegoroczne wygladają jak nieporozumienie przy zastosowaniu szosowym, ale co kto lubi."

Potwierdzam, że buty z wiosny 2015 to jakaś porażka, liczyłem, że będą te z 2014 - ale niestety lipa.

#224 drm

drm
  • Użytkownik
  • 359 postów

Napisano 17 marzec 2015 - 13:43

Kupił może ktoś z Was zestaw oświetlenia w Lidlu? Ciekawi mnie jak świeci przód.

Zastanawiam się nad tym dla żony. Nie jeździ zbyt często po zmroku i porusza się ze średnią prędkością 13-14km/h?

Może dla niej by wystarczył?

#225 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1143 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 17 marzec 2015 - 14:18

Wystarczy, świeci na prawdę dobrze. Tyle, że jest wielkie.
Kupiłem swojej żonie ale wersję na baterie, w zeszłym roku. Oprócz sposobu zasilania to są te same produkty.

Trzepak 

"MAMIL"

#226 drm

drm
  • Użytkownik
  • 359 postów

Napisano 17 marzec 2015 - 14:21

Ta też jest na baterie (AA) z tego co kojarzę. 

Dołączone do zestawu są akumulatorki. Pytanie jakiej jakości, ale jakby coś to mam spory zapas w domu. 

#227 Dr0zda

Dr0zda
  • Użytkownik
  • 269 postów

Napisano 11 maj 2015 - 17:32

Od 23.05 oferta dla szosowców :)
Spodenki na szelki za 55, koszulki za 39 no i tego jeszcze nie grali: buty pod bloki spd-sl za 99 pln (do rowerów "spiningowych" wedle gazetki - może to była oferta wędkarska ?) niestety rozmiarówka 42-45 :(

#228 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 11 maj 2015 - 17:47

Rzucisz jakimś linkiem, bo nigdzie tego nie widzę?

Edit: Znalazłem :P

#229 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1143 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 11 maj 2015 - 18:00

Spodenki pewnie z tradycyjną wkładką z gąbki, ale kupię. Od momentu kiedy przeprosiłem się w tym roku z San Marco Rolls i znalazłem odpowiednie jego ustawienie mogę jeździć i bez wspomagaczy.

A buty są i pod SPD i SPD-SL.

http://gazetka.lidl..../html5.html#/35

Trzepak 

"MAMIL"

#230 System

System
  • Użytkownik
  • 643 postów
  • Skądz netu

Napisano 22 maj 2015 - 23:57

Ten kask jest coś warty ? ?

#231 RoadBikeRider

RoadBikeRider
  • Użytkownik
  • 119 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 maj 2015 - 06:51

Ten kask jest coś warty ? ?

Lepszy kask z lidla niż jeżdżenie bez. Normy spełnia.

#232 Ratonek

Ratonek
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 maj 2015 - 07:17

Spodenki i 2 koszulki kupione :D Koszulki wyglądają nieźle, ta wkładka w spodenkach też wygląda na solidną. Napiszę coś więcej jak się spisują, zaraz jadę przetestować. ;)

#233 Dr0zda

Dr0zda
  • Użytkownik
  • 269 postów

Napisano 23 maj 2015 - 07:44

Spodenki rękawiczki i koszulka nabyte. Buty spd-sl na poziome najtańszych decathlona lub shimano - niestety rozmiarówka za krótka.
Kaski też są lepsze niż poprzednio.

#234 System

System
  • Użytkownik
  • 643 postów
  • Skądz netu

Napisano 23 maj 2015 - 08:15

Kupiłem zestaw - koszulka plus spodenki i po przymierzeniu, oddałem cały zestaw.

Koszulki zdecydowanie za długie ( jak spódniczki), a spodenki zdecydowanie za krótkie nogawki (tak krótkich nogawek jeszcze nie miałem  :)) - chyba największy niewypał, jaki był w Lidlu - w granicach połowy uda lub trochę mniej.

Zawsze pasowały na mnie koszulki w rozmiarze L, a tym razem musiałem mniejszy rozmiar wybrać, ale i tak była za długa.

Szkoda mi tego zestawu, bo był bardzo ładny, a wykonanie niezłe.

Zostały mi tylko okulary. :)

Kupiłem biały mat, 3 zestawy szkieł, zdejmowane zauszniki i możemy mieć okulary na gumce, i zdejmowana piankowa ramka chroniąca przed wiatrem  :) - za te pieniądze niezłe.

#235 RoadBikeRider

RoadBikeRider
  • Użytkownik
  • 119 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 maj 2015 - 08:56

Jak zakupiłem komplet (koszulka+spodenki) oraz rękawiczki.

Koszulki faktycznie za długie. Tak jak kolega wyżej napisał takie "spódniczki" oraz w moim przypadku za luźne. Nie zaprojektowane dla kogoś o figurze typowo kolarskiej a raczej na Hansa z brzuszkiem piwnym. To moja 3 koszulka z lidla i kupiłem w pełni świadomy rozmiarówki. za 39 zł super!

Spodenki - rozmiar M. Wzór, wkładka oraz materiały super! To jest wybitnie wersja letnia - prześwitujący boczny panel+krótka nogawka.

Najlepsze spodenki z Lidla do tej pory - a miałem już 3 i to najlepsza seria. Lidl ma coraz lepsze rzeczy rowerowe.

Rękawiczki - szału nie ma. Poprują się i kosz - tak jak poprzednie.

Kaski oglądałem (sam użytkowałem prawie 3 lata kask z Lidla i przerzuciłem się w tym sezonie na Rudy project) - jakość i wykonanie faktycznie coraz lepsze. Ciekawe jak z wentylacja i wygodą.

Stosunek: cena/jakość w lidlu coraz lepsza. Decathlon w tym zdecydowanie jest gorszy. Spodenki takiej jakości w decathlonie kosztują 2x tyle.   

#236 bynon

bynon
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądKraków, Bielsko-B.

Napisano 23 maj 2015 - 12:12

Koszulki polecam, ale rzeczywiście z rozmiarem może być cięzko, na mnie pasuje M - najmniejszy dostępny, a mam 186 wzrostu i 103 w klatce.

#237 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1143 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 23 maj 2015 - 12:24

Ubrania rowerowe crivita mają złą rozmiarówkę, trzeba brać zawsze rozmiar mniejszy niż w przypadku innych producentów.

Trzepak 

"MAMIL"

#238 System

System
  • Użytkownik
  • 643 postów
  • Skądz netu

Napisano 23 maj 2015 - 14:48

Prawie każda firma swoją rozmiarówkę, ja zawsze kupowałem Crivita rozmiar L, ale teraz góra musiała być M, ale i tak sukienką była. :)

#239 Ratonek

Ratonek
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 maj 2015 - 16:56

Macie rację, z tymi koszulkami mogliby się bardziej postarać są zdecydowanie za duże jak na swój rozmiar, mi jakoś tak dziwnie przód odstaje, ale za to na spodenki narzekać nie mogę. Wkładka daję rade. Dziś sprawdzałem.

#240 sts

sts
  • Użytkownik
  • 292 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 23 maj 2015 - 20:00

Można prosic foto wkładki?

Nie liczy się sprzęt tylko serce.

Dodaj odpowiedź