Skocz do zawartości

Zdjęcie

Akcesoria Rowerowe Lidl

warto ?

385 odpowiedzi w tym temacie

#201 wojtek_b

wojtek_b
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 12 marzec 2015 - 13:49

W tym rzucie były raczej koszulki rozpinane częściowo. Ani w gazetce ani na żywo innych tym razem nie widziałem.
Na spodenki z szelkami i koszulki rozpinane całkowicie trzeba poczekać do następnego razu.

Ta co kupiłem rozpina się całkowicie. Damskie chyba rozpinają się częściowo. 

#202 grzegosz.

grzegosz.
  • Użytkownik
  • 623 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 12 marzec 2015 - 13:49

No dobra, wreszcie i mi się udało trafić na ofertę rowerową lidla, kupiłem sobie stojak serwisowy, fajna sprawa, wydaje się wykonany dosyć dobrze, po zawieszeniu roweru jest stabilny, jarzmo trzyma dobrze. Fajna tacka z magnesem ;)
Za tą kasę myślę że warto, zwłaszcza że do tej pory wszystko robiłem na podłodze i nie było to najwygodniejsze.

#203 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 marzec 2015 - 13:55

ja właśnie kupiłem niebieską rozpinaną całkowicie :)

#204 tuandor

tuandor
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądWLKP

Napisano 13 marzec 2015 - 07:37

Panowie 2 pytania odnośnie stojaka:

Czy da się powiesić na nim rower za sztycę? Tzn fizycznie widzę, że się da, ale czy stojak jest wtedy stabilny i można coś przy rowerze konkretnego zrobić?

A jeśli chwycimy za rower za rurę poziomą to jak z linkami, przyszczypuje czy może jest jakiś patent, że chodzą luźno?

#205 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1143 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 13 marzec 2015 - 07:54

Ten stojak ma problem w utrzymywaniu roweru jeśli uchwyt znajduje się po za środkiem ciężkości sprzętu. Przy złapaniu za sztycę przód będzie opadał ku ziemi i trzeba by mocno przyłożyć się do skręcenia aby utrzymał się prosto. Ja jeszcze osiągnąłem takiego momentu obrotowego w ręce. Chodzi o ten element:

Zdjęcie z netu

http://www.dh-zone.c...php?id=9299&t=1

Odnośnie pytania nr 2 - łapa ma kształt rombu, od góry i dołu jest wolne miejsce pozwalające na puszczenie nimi linek, co widać na zdjęciu z linku powyżej.

Trzepak 

"MAMIL"

#206 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądRADOM

Napisano 13 marzec 2015 - 08:01

Panowie 2 pytania odnośnie stojaka:

Czy da się powiesić na nim rower za sztycę? Tzn fizycznie widzę, że się da, ale czy stojak jest wtedy stabilny i można coś przy rowerze konkretnego zrobić?

A jeśli chwycimy za rower za rurę poziomą to jak z linkami, przyszczypuje czy może jest jakiś patent, że chodzą luźno?

Szosę utrzyma bez problemu, zresztą szkoda sztycy, chyba że masz jakiegoś aluminiowego kabana. Oczywiście dokręcanie suportu i inne "konkretne" naprawy należy robić na podłodze.

Ile masz tych linek w szosie na górnej rurze? jeżeli tyko od hamulca to też nie będzie problemu-na uchwycie jest rowek.

#207 tuandor

tuandor
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądWLKP

Napisano 13 marzec 2015 - 08:44

Dzięki za szybkie odpowiedzi! Więc nie polecacie wieszania za sztycę..  

Chyba się jednak skuszę na ten stojak..

#208 drm

drm
  • Użytkownik
  • 359 postów

Napisano 13 marzec 2015 - 10:55

Ja wczoraj kupiłem ten stojak. Muszę powiedzieć, że jest bardzo stabilny. 

Bez problemu utrzymuje ciężkiego MTB 29er.

Kupiłem też torebkę podsiodłową z narzędziami. Będę używał samej torebki w MTB do wożenia dętki i jakiegoś drobiazgu. Sama torebka daje radę, a przy tej cenie można powiedzieć, ze multtool jaki jest taki jest, ale jest za darmo :)

• KAEM lubi to

#209 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądRADOM

Napisano 13 marzec 2015 - 11:45

Dzięki za szybkie odpowiedzi! Więc nie polecacie wieszania za sztycę..  

Chyba się jednak skuszę na ten stojak..

nie ma się nad czym zastanawiać. serwisuje na nim rowery wszyskich domowników i znajomych, (z kilkanaście sztuk) od 2 lat nic się z nim nie dzieje.

#210 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 13 marzec 2015 - 13:18

Łapię za sztycę, problemu nie ma. Na szosie zwłaszcza, ale jak serwisowałem klocka MTB z ciężkimi kołami to też problemu nie było (uchwyt za sztycę, najbezpieczniej - wolę nie ryzykować zmiażdżenia rurek karbonowych czy cieniowanych alu).

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#211 Prz

Prz
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 13 marzec 2015 - 13:28

Mam stalową przełajówkę, wszystkie linki idą górą. Da się złapać za górną rurę bez szkody dla linek?

Drugie pytanie - czy bidon termiczny jest cokolwiek wart?

#212 danek

danek
  • Użytkownik
  • 608 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 13 marzec 2015 - 14:22

Gdybys wykazal choc troche checi poszukania to doslownie kilka postów (z 5) wyzej jest napisane przez KEKACZA, ze ŁAPA ma kształt ROMBU i skoro dolem linki nie haczą i to i tych górnych nie będą.

ROSE XEON CRS 5000 Campagnolo Chorus :D http://szosa.org/top...00/#entry261183

#213 Prz

Prz
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 13 marzec 2015 - 14:23

Widziałem ten post, ale ktoś wspomniał o 1 lince, a ja mam 3, stąd pytanie.

#214 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 13 marzec 2015 - 15:40

czy bidon termiczny jest cokolwiek wart?

Miałem taki z cienką, zafoliowaną wkładką między ściankami, ale ta izolacja niewiele dawała. W upalne dni, w krótkim czasie, napój był ciepły. W końcu go zgubiłem i nie bardzo było mi go żal.

#215 nikodem

nikodem
  • Użytkownik
  • 206 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 marzec 2015 - 11:53

Mam taki stojak już chyba 2 rok. Nic sie nie popsuło. Wszystkie rowery wieszam za sztyce (czasem za podsiodłową rurę ramy, gdy sztyca jest za krótka)
Ciężarowo wysiada dopiero przy bardzo ciężkich stalowych mieszczuchach.  Zdecydowanie bardzo dobry zakup. 

#216 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1143 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 14 marzec 2015 - 20:50

Mała i trywialna modyfikacja dla tych, którym przeszkadza obracający się uchwyt lidlowego stojaka serwisowego, powodując opadanie przodu/tyłu roweru w zależności od miejsca montażu.

Przeszlifujcie sobie solidnie grubym papierem ściernym, użyłem 60, nacinaną część rury, na której skręca się plastikową obejmę. Dla jasności ponownie posłużę się zdjęciem z netu, chodzi o fragment rury w kółku
http://www.dh-zone.c...php?id=9299&t=1
Tak samo przydałoby się postąpić z wnętrzem części plastikowej, a obie powierzchnie można odtłuścić, np. benzyną ekstrakcyjną.
Po tym zabiegu zwiększającym przyczepność obu powierzchni uchwyt powinien przestać się obracać. Przetestowałem na swojej stalówce.

Jeśli ktoś nie zsuwa uchwytu ma ułatwione zadanie, wystarczy wcisnąć między rurę a uchwyt pasek drobnoziarnistego papieru ściernego. To rozwiązanie nie unieruchamia tej części na amen jak kleje, taśmy i podobne utensylia.

Niby pierdoła a skutecznie poprawia fabrykę, która pokryła śliską farbą nacięcia mające pierwotnie zwiększyć tarcie.

Trzepak 

"MAMIL"

#217 xszymonx

xszymonx
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • SkądKępno/Wrocław

Napisano 16 marzec 2015 - 16:42

Ktoś kupił teraz pompkę? Jest coś warta czy szkoda kasy?

#218 emilioni

emilioni
  • Użytkownik
  • 322 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 marzec 2015 - 16:48

Na temat pompki zdania sa podzielone. Przeczytaj bo bylo poruszane pare razy. Ja generalnie nie narzekam

#219 darekUFO

darekUFO
  • Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 16 marzec 2015 - 17:49

Jak rzadko pompujesz i nie więcej niż 7barów to polecam(choć ciężko dobija się do tych 7)

#220 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1143 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 16 marzec 2015 - 18:25

I tu jest problem. Wygląda, że są co najmniej dwie wersje tej pompki, wyglądające tak samo na pierwszy rzut oka.

Jedna pozwala wieszając się dobić do 10 BAR (taką mam od 2 lat), jest dobrze wykonana.

Druga gorsza, niby skalowana powyżej 10 BAR ale słabo współpracują i trudno osiągnąć nawet poziom 8 BAR.

Powody mogą być przynajmniej trzy:

- rzeczywiście są różne wersje wykonania,

- wszystkie pompki są takie same ale zastosowano różne wersje manometru :)

- wszystkie pompki są wykonane tak samo ale ciężsi mogą więcej ;)

Trzepak 

"MAMIL"

Dodaj odpowiedź