kupiłem gatki z zacnymi czerwonymi paskami, zrobiłem dzisiaj rundkę 112km i dają radę. Mam nadzieję, że szybko się nie rozlecą.

Napisano 28 czerwiec 2014 - 19:13
a mi żona licznik kupila do rowerka na miasto
za 30 to nawet jak sie pozypie po sezonie to nie ebdzie szkoda
ale skubaniec nawet ma podswietlenie
i wykonany nawet całkiem całkiem
wszystko sie trzymalo kupy
Gosc_kamaj_*
Napisano 29 czerwiec 2014 - 18:46
co-driver, dnia 28 Cze 2014 - 15:51, napisał:
Również nabyłem spodenki z czerwonymi akcentami w Lidlu dziś i po przejechaniu 80 km w górach są OK. Wkładka leży u mnie idealnie. Jedynie nogawka ciut za krótka jest, ale ogólnie nie żałuję wydania tych 30 zł.
A jaki producent?
Napisano 30 czerwiec 2014 - 06:57
Po raz pierwszy poszedłem na polowanie na spodenki rano, ponieważ zawsze kiedy trafiałem zostawały już tylko rozmiary L i większe. W takich też jeździłem przez ostatnie 2 lata.
Tym razem wziąłem L i M do przymierzenia w domu i już wiem: muszę brać mniejszy rozmiar czyli M, gdzie wkładka idealnie się układa. Za zwrot L Lidl pieniądze wrócił a ja pojechałem. Po 80 km jest ok. Właściwie tak samo jak przy wystających z przodu i tyłu Lkach, ale lepiej to wygląda
Za to wczoraj popsułem już drugą parę okularów Crivita, w obu przypadkach modele bez pełnej oprawki na dole. W pierwszym przypadku ułamałem zausznik na zawiasie. Wczoraj oprawkę na górze, przy wymianie "szkła".
Natomiast okulary Crivita z pełną oprawą, możliwością założenia gumki i ściąganą gąbką, czyli jak te z oferty sobotniej, są o wiele bardziej niezniszczalne. Używam ich już 1,5 roku i jest nadal wszystko jak należy. Tylko za oprawką potrafi się schować pułk piechoty i 4 samochody, kiedy patrzy się tylko kątem oka, dlatego trzeba bardziej głowę odwracać. Za to trening szyi jest gratis i to akurat jest pożyteczne.
"MAMIL"
Napisano 30 czerwiec 2014 - 09:14
Powoli zamieniam się w Lidl-ridera a'la Typowy Janusz. Do tej pory:
Kask z lampką - nie testowałem zderzeniowo, ale powodów do narzekania brak.
Spodnie na szelkach - XL na 190 cm wzrostu ciut krótkie do stania, ale jak się człowiek złoży to nie piją
Koszulka z obecnej serii, niebiesko - biała - na 190 cm rozmiar L pasuje w sam raz. Całkiem praktyczny zamek, materiał ok.
Licznik bezprzewodowy - obwód do opony w necie, cateye daje więcej rozmiarów niż instrukcja. Poza tym - na razie działa bez zarzutu.
Rękawiczki - na 3 pary 2 podarłem na 1 jeździe, więc tak średnio.
Spodnie bez szelek, niebieskie wstawki (poprzedni rzut)- pampesa najwięcej czuję na brzuchu, średnio.
Podsiodłowa na zatrzask - trochę wielgachna i odstaje w dół, ale za 30 z multitoolem nie widzę powodów do narzekań. Można powiększyć otwierając dodatkowy zamek, jakby trzeba było spakować żarcie czy co na dłuższe trasy.
Okulary z pełną oprawką - działają
Zimowa kurtka softshell - dość słaba wentylacja (albo pocę się jak prosię, to też możliwe).
Pewnie coś jeszcze o czym zapomniałem. Jak ktoś chce real foto czy jakieś pytania to pisać.
Napisano 30 czerwiec 2014 - 09:56
danek, dnia 28 Cze 2014 - 18:13, napisał:
a mi żona licznik kupila
do rowerka na miasto
za 30 to nawet jak sie pozypie po sezonie to nie ebdzie szkoda
ale skubaniec nawet ma podswietlenie
i wykonany nawet całkiem całkiem
wszystko sie trzymalo kupy
też oglądałem ten licznik i z tych marketowych/bazarowych sprzętow wyróżniał się na plus. Sprawiał pozytywne wrażenie, wydawał się solidny poza tym na blistrze (tej plastikowej folii opakowaniowej) było napisane "3 year warranty" także trzymaj paragon. Mi za nadpsute rękawiczki zwrócili kase odrazu bez mrugnięcia
a okularki mam te bez oprawki na dole. 2 kpl. Za 35-40zł polecam! Za 80-100 można już coś lepszego kupić.
Napisano 31 sierpień 2014 - 14:12
Napisano 12 luty 2015 - 12:53
W Lidlu Warszawa Bródno na Matki Teresy z Kalkuty są w wyprzedaży kaski Crivit za 39 PLN, takie jak z testu poniżej:
http://wrower.pl/spr...rivit,5864.html
Trzeba sprawdzić czy mają wszystkie elementy z wyściółki w środku - ja musiałem dobierać z innego rozmiaru
Napisano 02 marzec 2015 - 10:52
12 marca (czwartek) w Lidlu pierwszy wypust rowerowej oferty na 2015 rok
http://gazetka.lidl....bffd613458/#/26
Kaski, pompki, buty SPD, bielizna funkcyjna, stojak serwisowy itd.
"MAMIL"
Napisano 02 marzec 2015 - 11:55
Ja pewnie wybiorę się po koszulki. Mam już:
-rękawiczki - (nie polecam- bardzo słaba jakość materiałów i wykonania),
-spodenki krótkie i 3/4 (za tą cenę ok - problem z dopasowaniem rozmiaru),
-softshell (ODRADZAM! - nie przepuszcza pary wodnej = po każdej jeździe jestem mokry pod kurtką),
- koszulkę - jest ok
- kask - nie jest super wygodny, kuleje z wentylacją i system dopasowania kiepski. Ale za tą cenę 49 zł jest do godne polecenia. W poprzednich latach był droższy.
Napisano 02 marzec 2015 - 12:30
Od roku mam ten stojak serwisowy, jest w porządku. Na tyle stabilny aby dało się zmienić owijkę na kierownicy, nie raz.
Odnośnie rozmiarów koszulek, no nie każdy jeżdżący na rowerze to kolarski PRO kolarz z posturą takiego, który musi dwa razy przejść zanim go raz zobaczą Tacy muszą za połowę mniej materiału płacić 4 razy więcej pieniędzy.
Pompka za 29,99 działa u mnie już bodaj 3 rok (a może zaledwie drugi, kto by spamiętał?), do 9 bar dobija, na więcej nie pozwala opona.
Nie polecę tak jak DamianBronowice softhella. Odradzam również okulary, chyba, że komuś nie zależy na 13 zł i nie wkurzy się po ich połamaniu w przeciągu półrocza.
W tym roku przyglądnę się środkom do konserwacji, bo z nimi jeszcze nie miałem okazji się zaznajomić a słyszałem coś pozytywnego o nich.
"MAMIL"
Napisano 02 marzec 2015 - 13:10

Spodenki i dwie koszulki są OK, jak na swoją cenę (droższych nie używałem). Na dystansie 100km jest OK, nie jestem mokry, nie czuję jakiegoś dyskomfortu. Jednak ma większych dystansach raczej ciężko było by mi w siodle wysiedzieć w tych spodenkach, chociaż może to jest wina mojego siodła.
Pompka "mini" jest moim zdaniem bezużyteczna, raz mi guma strzeliła, nie byłem w stanie tą pompką nic napompować i dodatkowo urwałem uchwyt, więc pompkę zostawiłem w trasie.
Okularki mam i się nie rozleciały

Rękawiczki nadal dają radę po jednym sezonie, ale co chwilę jakieś nitki z niej wyłażą. Generalnie produkt słabej jakości, ale jeszcze jakoś w nich śmigam.
Oświetlenie o którym wspomniałem, w tamtym roku kosztowało chyba 30zł. Przednia lampka jest dość mocna, to olbrzymia zaleta, jak na swoją cenę. Jednak przednia lampka jest dość dużych rozmiarów (wchodzą tam 4 baterie AA - czyli duże paluszki, moim skromnym zdaniem wystarczyły by AAA, bo czas pracy na baterii i tak jest dość długi). Duży rozmiar lampy przekłada się na wagę (mnie raczej mało to obchodzi) i słabe trzymanie się w uchwycie. Ten uchwyt ma regulację "na boki" co może jest fajne, ale lampka jest dość luźno osadzona w uchwycie. Jeszcze mi lampka nie wypadła... ale strasznie się trzęsie i raczej niepewnie się czują jadąc z tą lampą po gorszej drodze. Dla porównania w biedrze kupiłem również zestaw lampek za chyba 16zł (przednia ma 3 diody) mocowanie jest znacznie bardziej stabilne, mniejsze rozmiary (3 baterie AAA), chociaż znacznie gorzej świeci. Używałbym właśnie tej biedronkowej do codziennej jazdy, gdyby nie to, że średnica uchwytu na kierownicę jest zbyt mała do mojej szosy, więc użytkuję ją w innym rowerze "miejskim" (tzn. stara szosa dostosowana do miejskich warunków). Tylna lampka lidlowa jest OK. Fajnie się ją montuje, posiada raczej pewny uchwyt, jest małych rozmiarów, opływowa. Świeci raczej słabo, po prostu takie małe światełko pozycyjne z jednej diody. Nie posiada trybu migania Dla porównania, tylna lampka z wspomnianego zestawu z biedry świeci dużo lepiej (chyba 5 diod, ileś tam trybów migania) ma znacznie gorszy uchwyt - już 2 razy mi wypadła i musiałem się wracać by ją znaleźć.
Kupiłem także w tamtym roku w cenie 25zł torbę podsiodłową z narzędziami. Uważam, że jest to opłacalny zakup. Torba nadal mi służy, chociaż musiałem ją już zszywać bo się pruła - pewnie zbytnio ją upychałem. Na styk mieściła zestaw kluczy (dołączoną do zestawu) dętkę oraz przednią w/w lampę (jak pisałem, niezbyt pewnie się trzyma uchwytu, więc w dzień siedzi w torbie).
Dodaj odpowiedź