Nie wszędzie były a jak już to często kilka par na krzyż.

Napisano 30 maj 2014 - 15:03
buty wyglądaja jak z ceraty, sory użytkownicy tych butów- bez urazy.
Co do stojaka mam już kolejny sezon i korzystam do swoich rowerków. Jest ok, ale trzeba uważać na mocowanie uchwytu do poziomej rurki, tam jest taka słaba śruba która raz jakoś przez użytkowanie puściła i rower z mocowanie chiał spaść w czasie gdy rower wisiał. zdążyłem złapać i poprawiłęm tam śrubę dałem dłuższą i na podkładki. Ogólnie 100% ułatwia życie przy obsłudze rowerków.
Napisano 30 maj 2014 - 17:27
Spodenki ? Kupiłem dzisiaj dwie pary. Największe czyli XL. Masakra. Krój jest totalnie spieprzony. Po chwili już są przy jajkach Pampers może i wygodny ale gruby. Człowiek się czuje jakby miał wszyte dosłownie dwa. Jutro zawijam z paragonem po zwrot kasy. Szkoda bo kolorystyka mi odpowiada...
Skarpety są OK. Już nawet nie na rower ale także jako typowo sportowe. Wykonanie pierwsza klasa.
Rękawiczki ? Porażka. Ciężko było znaleźć bez feleru, tam nitka tu nitka, tu niedoszyte tam niedoszyte...
Napisano 30 maj 2014 - 18:32
Cytat
...mówi ze materiał bardzo cienki
Zgadza się. Chociaż dla mnie to na plus, ciekawe jak po praniu
Cytat
kiepskie wykończenie zakończenia nogawki
Kiepskie jak kiepskie - stanowczo za delikatne !!!
Napisano 31 maj 2014 - 09:55
wiki, dnia 30 Maj 2014 - 16:27, napisał:
Spodenki ? ........... Masakra. Krój jest totalnie spieprzony..............................
Trudno się nie zgodzić ;-) Mnie także nie przypasowały.
szkoda bo ....... za 55 zeta byłyby niezłe :roll:
Dobrze, że Lidl "wrócił" do możliwości zwrotu towaru :-P
ZORBA pozdrawia !!
Napisano 31 maj 2014 - 10:42
BUBUs, dnia 31 Maj 2014 - 08:16, napisał:
Ten stojak do ram carbonowych będzie ok ?
Jedynie musisz dopasować siłę uchwytu żeby nie robić tego ze zbyt dużym naciskiem. Jest śruba do regulacji więc nie ma problemu.
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Napisano 31 maj 2014 - 11:45
Pooglądałem sobie cały asortyment rowerowy w lidlu i przekonały mnie do siebie tylko skarpetki. Wyglądają solidnie, są wygodne, stopa oddycha. Spodenki oglądałem dość dokładnie i co do wykonania to trzeba przyznać, że są najlepiej wykonane ze wszystkich poprzednich edycji ale... No właśnie wkładka, na sam dotyk spieły mi się pośladki a to oznacza, że przy dłuższej trasie będzie gorąco, wilgotno i mało komfortowo. Materiał samych spodenek bardzo cienki ale nie wygląda na super przewiewny. Jak dla kolarzy którzy wyciągają swojego baranka w weekend by spokojnie pokręcić powinny być dobre. Wyglądają profesjonalnie, kosztują mało i jak ktoś jeździ spokojnie komfort powinien być ok. Koszulka całkiem spoko. Rękawiczki jak kolega wcześniej pisał...jak by szyli na siłę, od niechcenia.
Napisano 31 maj 2014 - 17:39
- KAEM lubi to
Napisano 02 czerwiec 2014 - 08:16
W "promocyjny" czwartek specjalnie podjechałem do najbliższego lidla (jakieś 40 km z hakiem) specjalnie po stojak, byłem na pół h przed zamknięciem (tak, aby jeszcze na wieczorny seans godzilli do kina zdążyć, a co ) jeszcze tego towaru trochę było. Stojaków chyba 4 sztuki, jak widać w Gorzowie nie schodziły tak jak gdzie indziej...
Nie wiem czy to leżak magazynowy z za granicy czy co, ale wszystkie kartony stojaków w sklepie posklejane taśmą po rogach, tak jakby ktoś się wcześniej z tym nie pieścił. Przy okazji kartony brudne, zakurzone czy też zglebione, urąbałem kurtkę... Dobrze, że w środku stojak w należytym stanie technicznym, za tą cenę raczej warto było.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 czerwiec 2014 - 09:07
Ludzie w Lidlu potrafią rozerwać każde pudło, które nie jest zabezpieczone taśmą i jeszcze zgrzewanymi plastikowymi opaskami Takie zabezpieczenie to standard w Lidlu.
Z tego co pamiętam z czwartku, kiedy stojak rozpakowywałem w domu, pudło ma dziwną konstrukcję i bez taśmy nie da się go zamknąć.
"MAMIL"
Napisano 02 czerwiec 2014 - 11:15
Refleksja
Mam spodenki z jednej z pierwszych dostaw lidlowych (dobrych parę lat temu, początki Lidla) teraz w nich nie jeżdżę(podarłem na glebie), ale po zakupie przejechałem w nich ponad 3 może 4 tys km i wszystkie szwy trzymały, lycra się nie przetarła tylko była wyślizgana, byłem pod wrażeniem ich wytrzymałości. Lycra była gruba
Wtedy w kategorii jakość/cena dawałem im prawie 10 na 10, wkładka dobrze wszyta - te spodenki były nie do zajechania, jedyny minus słaby pampers, ale za tą cenę.
I tak na przestrzeni lat czasem coś kupowałem w Lidlu i muszę stwierdzić, że jakość ciuchów jest coraz gorsza, a puszczające szwy już po kilku treningach to norma, zły krój i źle wszyte pampersy to już prawie norma.
Z przedostatniej serii rowerowej lidla, kupiłem spodenki 3/4 i po kilku jazdach szwy puszczają, lycra cienka, pampers wszyty za bardzo do przodu - nie oczekuję cudów za tą ceną, ale na początku serii rowerowych lidla gatki były nie do zajechania, a teraz ledwo wystarczą na sezon - i pytanie czy nie lepiej kupić coś lepszego, które wystarczy na dłużej i będzie miało prawidłowo wszyty pampers, dobry krój - tanie mięso psy jedzą.
Chciałem kupić ten ostatni strój, który kolorystycznie mi pasował, ale z lycrą trochę przesadzili.
Nie neguję Lidla - kaski za tę cenę są ok, rękawiczki za 19 zł też są w miarę, pompki jak się trafi, okularki też w miarę, chociaż te ostatnie trochę wysoko wycenili, skarpetki tez ok.
Napisano 10 czerwiec 2014 - 11:23
Witam
Wczoraj w Tomaszowie Mazowieckim w Lidlu można powiedzieć, że była jeszcze cała oferta rowerowa (stojaki, ciuchy, kaski, zestawy do czyszczenia). Więc jak ktoś ma blisko to śmiało można podskoczyć. Naprawdę dużo tego tam jeszcze było.
Dodaj odpowiedź