Nie wszędzie były a jak już to często kilka par na krzyż.
Napisano 30 maj 2014 - 15:03
buty wyglądaja jak z ceraty, sory użytkownicy tych butów- bez urazy.
Co do stojaka mam już kolejny sezon i korzystam do swoich rowerków. Jest ok, ale trzeba uważać na mocowanie uchwytu do poziomej rurki, tam jest taka słaba śruba która raz jakoś przez użytkowanie puściła i rower z mocowanie chiał spaść w czasie gdy rower wisiał. zdążyłem złapać i poprawiłęm tam śrubę dałem dłuższą i na podkładki. Ogólnie 100% ułatwia życie przy obsłudze rowerków.
Napisano 30 maj 2014 - 17:27
Spodenki ? Kupiłem dzisiaj dwie pary. Największe czyli XL. Masakra. Krój jest totalnie spieprzony. Po chwili już są przy jajkach
Pampers może i wygodny ale gruby. Człowiek się czuje jakby miał wszyte dosłownie dwa. Jutro zawijam z paragonem po zwrot kasy. Szkoda bo kolorystyka mi odpowiada...
Skarpety są OK. Już nawet nie na rower ale także jako typowo sportowe. Wykonanie pierwsza klasa.
Rękawiczki ? Porażka. Ciężko było znaleźć bez feleru, tam nitka tu nitka, tu niedoszyte tam niedoszyte...
Napisano 30 maj 2014 - 18:32
...mówi ze materiał bardzo cienki
Zgadza się. Chociaż dla mnie to na plus, ciekawe jak po praniu ![]()
kiepskie wykończenie zakończenia nogawki
Kiepskie jak kiepskie - stanowczo za delikatne !!!
Napisano 31 maj 2014 - 09:55
Spodenki ? ........... Masakra. Krój jest totalnie spieprzony..............................
Trudno się nie zgodzić ;-) Mnie także nie przypasowały.
szkoda bo ....... za 55 zeta byłyby niezłe :roll:
Dobrze, że Lidl "wrócił" do możliwości zwrotu towaru :-P
ZORBA pozdrawia !!
Napisano 31 maj 2014 - 10:42
Ten stojak do ram carbonowych będzie ok ?
Jedynie musisz dopasować siłę uchwytu żeby nie robić tego ze zbyt dużym naciskiem. Jest śruba do regulacji więc nie ma problemu.
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Napisano 31 maj 2014 - 11:45
Pooglądałem sobie cały asortyment rowerowy w lidlu i przekonały mnie do siebie tylko skarpetki. Wyglądają solidnie, są wygodne, stopa oddycha. Spodenki oglądałem dość dokładnie i co do wykonania to trzeba przyznać, że są najlepiej wykonane ze wszystkich poprzednich edycji ale... No właśnie wkładka, na sam dotyk spieły mi się pośladki a to oznacza, że przy dłuższej trasie będzie gorąco, wilgotno i mało komfortowo. Materiał samych spodenek bardzo cienki ale nie wygląda na super przewiewny. Jak dla kolarzy którzy wyciągają swojego baranka w weekend by spokojnie pokręcić powinny być dobre. Wyglądają profesjonalnie, kosztują mało i jak ktoś jeździ spokojnie komfort powinien być ok. Koszulka całkiem spoko. Rękawiczki jak kolega wcześniej pisał...jak by szyli na siłę, od niechcenia.
Napisano 31 maj 2014 - 17:39
- KAEM lubi to
Napisano 02 czerwiec 2014 - 08:16
W "promocyjny" czwartek specjalnie podjechałem do najbliższego lidla (jakieś 40 km z hakiem) specjalnie po stojak, byłem na pół h przed zamknięciem (tak, aby jeszcze na wieczorny seans godzilli do kina zdążyć, a co
) jeszcze tego towaru trochę było. Stojaków chyba 4 sztuki, jak widać w Gorzowie nie schodziły tak jak gdzie indziej...
Nie wiem czy to leżak magazynowy z za granicy czy co, ale wszystkie kartony stojaków w sklepie posklejane taśmą po rogach, tak jakby ktoś się wcześniej z tym nie pieścił. Przy okazji kartony brudne, zakurzone czy też zglebione, urąbałem kurtkę... Dobrze, że w środku stojak w należytym stanie technicznym, za tą cenę raczej warto było.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 czerwiec 2014 - 09:07
Ludzie w Lidlu potrafią rozerwać każde pudło, które nie jest zabezpieczone taśmą i jeszcze zgrzewanymi plastikowymi opaskami
Takie zabezpieczenie to standard w Lidlu.
Z tego co pamiętam z czwartku, kiedy stojak rozpakowywałem w domu, pudło ma dziwną konstrukcję i bez taśmy nie da się go zamknąć.
"MAMIL"
Napisano 02 czerwiec 2014 - 11:15
Refleksja
Mam spodenki z jednej z pierwszych dostaw lidlowych (dobrych parę lat temu, początki Lidla) teraz w nich nie jeżdżę(podarłem na glebie), ale po zakupie przejechałem w nich ponad 3 może 4 tys km i wszystkie szwy trzymały, lycra się nie przetarła tylko była wyślizgana, byłem pod wrażeniem ich wytrzymałości. Lycra była gruba
Wtedy w kategorii jakość/cena dawałem im prawie 10 na 10, wkładka dobrze wszyta - te spodenki były nie do zajechania, jedyny minus słaby pampers, ale za tą cenę. ![]()
I tak na przestrzeni lat czasem coś kupowałem w Lidlu i muszę stwierdzić, że jakość ciuchów jest coraz gorsza, a puszczające szwy już po kilku treningach to norma, zły krój i źle wszyte pampersy to już prawie norma.
Z przedostatniej serii rowerowej lidla, kupiłem spodenki 3/4 i po kilku jazdach szwy puszczają, lycra cienka, pampers wszyty za bardzo do przodu - nie oczekuję cudów za tą ceną, ale na początku serii rowerowych lidla gatki były nie do zajechania, a teraz ledwo wystarczą na sezon - i pytanie czy nie lepiej kupić coś lepszego, które wystarczy na dłużej i będzie miało prawidłowo wszyty pampers, dobry krój - tanie mięso psy jedzą.
Chciałem kupić ten ostatni strój, który kolorystycznie mi pasował, ale z lycrą trochę przesadzili.
Nie neguję Lidla - kaski za tę cenę są ok, rękawiczki za 19 zł też są w miarę, pompki jak się trafi, okularki też w miarę, chociaż te ostatnie trochę wysoko wycenili, skarpetki tez ok.
Napisano 10 czerwiec 2014 - 11:23
Witam
Wczoraj w Tomaszowie Mazowieckim w Lidlu można powiedzieć, że była jeszcze cała oferta rowerowa (stojaki, ciuchy, kaski, zestawy do czyszczenia). Więc jak ktoś ma blisko to śmiało można podskoczyć. Naprawdę dużo tego tam jeszcze było.