Kto wygra tegoroczny TdF ... ?
Gosc_Tompoz_*
Napisano 04 czerwiec 2009 - 08:17
Indurain tez był 10 czy 11 by rok pózniej wygrac Tour. Kto wie.
Np. Roman Kreuziger piszę na swojje stronie że warzy tyle co w zeszłym roku ważył podczas drugiej cześci Touru a wiec mało gdyby jeszcze generował trochę więcej mocy przy mniejszej wadze kto wie.
Czas da odpowiedź
Tompoz
Napisano 09 czerwiec 2009 - 12:45
Choć Contador wydaje się byc silny [douphine liebere] :-)
No i na pewno Evans się bedzie liczyć i po cichu licze na Sastre'go :-)
Napisano 09 czerwiec 2009 - 20:19
PZDR :-)
Napisano 09 czerwiec 2009 - 22:05
Cytat
Jak pojadą Tour jak Giro, to będzie katastrofa, bo właśnie przez taki styl jazdy Levi L. stracił miejsce na podium, a być może zwycięstwo. Nie rozumiem LA, pcha się tam, gdzie nie jego miejsce. Jest za stary na taki wysiłek, a trasa TdF jest znacznie trudniejsza niż jej włoskiego odpowiednika. Na Giro było bardzo mało prawdziwych gór, tegoroczna edycja była prosta.
Levi stracił miejsce na podium nie przez brak pomocy ze strony drużyny, tylko przez to że nie był w najwyższej formie. Po prostu nie dał rady jechać z najlepszymi pod górę i nawet cała drużyna by mu nie pomogła.
A jeśli chodzi o trase to jakoś nie widzę żeby TdF było w tym roku trudniejsze od Giro, są fajne góry, ale niestety w większości w środku etapów, a górskich finiszy jest trochę mało :-? . Być może wszystko się roztrzygnie na przedostatnim etapie.
Napisano 04 lipiec 2009 - 21:39
Pozdrawiam.
Napisano 04 lipiec 2009 - 22:38
Cytat
Cytat
Contador i Lance to moi faworyci do końcowego zwycięstwa.
I mam nadzieję że walka o zwycięstwo będzie toczyła się do końca
Juz przestan ciagle to samo , ja stawiam na jakiegos czarnego konia ktory wygra wielka petle. :mrgreen:
Może nasz Marcin Sapa ?

Pozdrawiam.
Napisano 04 lipiec 2009 - 23:33
Cytat
Cytat
Cytat
Contador i Lance to moi faworyci do końcowego zwycięstwa.
I mam nadzieję że walka o zwycięstwo będzie toczyła się do końca
Juz przestan ciagle to samo , ja stawiam na jakiegos czarnego konia ktory wygra wielka petle. :mrgreen:
Może nasz Marcin Sapa ?
Pozdrawiam.
ja bym postawił na martwego konia

a tak na serio to Contador widać jest dobrze przygotowany. Ale TdF to ponad 3k km i 21 etapów, wiec moga dzieć sie jeszcze cuda

Gosc_Pegos_*
Napisano 05 lipiec 2009 - 06:52
Napisano 05 lipiec 2009 - 09:19
Napisano 05 lipiec 2009 - 19:03
Cytat
Witam. Faworyta upatruję w Contadorze, mało stracił na czasówce, jest mocny.
Taki drobiazg mi się rzucił w oczy, gdy pokazywano jazdę Contadora na czasówce - otóż regularnie zsuwał się na nos siodełka po czym szybkim ruchem cofał ciało w tył. Albo tak lubi (wielu by rzuciło chyba rowerem), albo ustawiono mu siodełko za bardzo nosem do dołu.
Napisano 05 lipiec 2009 - 19:14
Cytat
Góry, góry mili bracia.
IMHO górali nie ma wielu, Contador ma największe szanse, ma taką ekipę, że hej. Sastre nigdy nie był przekonujący. Armstrong to chyba dla idei tam jedzie. Schlecki trochę poszaleją, po czym polegną w czasówkach.
Jeśli wygra ktoś spoza tego grona, to będzie sensacja.
A tak na marginesie - ogląda ktoś niemiecki Eurosport na Astrze 12226MHz? U mnie strasznie siadł sygnał, co jest dziwne bo reszta programów z Astry chodzi bez problemów. Szczęscie że niekodowane transmisje na żywo są na Rai Duo (Hot-Bird 11766MHz o ile pamiętam), bo niczego bym nie oglądał.
Po niemiecku co któreś słowo zrozumiem, ale ten włoski język, masakra... ;)
Napisano 05 lipiec 2009 - 21:03
Cytat
Taki drobiazg mi się rzucił w oczy, gdy pokazywano jazdę Contadora na czasówce - otóż regularnie zsuwał się na nos siodełka po czym szybkim ruchem cofał ciało w tył. Albo tak lubi (wielu by rzuciło chyba rowerem), albo ustawiono mu siodełko za bardzo nosem do dołu.
Sporo zawodników tak ma na czasówkach, chyba tak po prostu wynika z pozycji. Inny drobiazd to sposób siedzenia Evansa na samym czubie ;-) .
A jeśli chodzi o Contadora, to nie tyle że nie stracił, tylko nadrobił, bo Cancellara się w generalce liczył raczej nie będzie. A czasówek w sumie w tym roku nie ma za dużo i szanse np. A. Schlecka rosną.
Napisano 05 lipiec 2009 - 23:14
Nie zapomnę też komentarza Jarońskiego lub Wyrzykowskiego chyba z ubiegłorocznego TdF, mowiąc o rodzinie Schecków i czynnym uprawianiu sportu przez człownków owej rodziny którys z nich powiedział coś w stylu "mama Schleck, tata Schleck , babcia Schleck (...)" - tak mnie to rozbawiło że przez chwilę czekałem aż powie "synek Schleck, córka Schleck, piesek Schleck, kotek Schleck" ;o)
Napisano 05 lipiec 2009 - 23:24
Cytat
Inny drobiazd to sposób siedzenia Evansa na samym czubie ;-)
O właśnie - rok czy dwa lata temu na TdF, któryś z dwójki naszych komentatorów J&W na Eurosporcie (jeszcze piracko odbierałem ;-)) opowiadał jaki to niesamowity patent ma Evans w swoim rowerze, chodziło o coś co ma sprawiac, że może czy musi kręcić z jednakowym obciążeniem czy coś takiego - tak to niesamowicie i pokrętnie opisał, że do tej pory zachodzę w głowę co to było i zawsze mi się to przypomina gdy widzę Evansa. Podejrzewam, że po prostu chodziło o jakieś jajowate koronki korby, ale może sie mylę?
Dodaj odpowiedź