trzaski przy mocniejszym depnieciu
Gosc_Vivi_*
Napisano 29 listopad 2009 - 17:20
Vivi
Napisano 29 listopad 2009 - 21:13
Jeśli korbowód na moletce jest suchy to trzaskać będzie
I choćby pisano setki razy co posmarować i jak to widze te same pytania wkółko.
Moze tak poczytajcie posty powyżej czym przesmarować i jak.
Do każdych połaczeń służy określony typ smaru.
Suche rurki alu i połączenia albo sie zapieką z czasem albo bedą trzaskać jak woda się dostanie albo kurz.
Przesmarować trzeba nawet ( oczywiście bez przesady ) nawet obejmke podsiodłową,, można zwilzyć podkładki pod stery, pręty w siodełku i wiele innych szpejów.
Aby zlokalizowac jakiś trzask należałoby się zaopatrzeć w olej w sprayu i kontrolnie psiknąć punkty podejrzane aż do wykrycia żródła.
Może być jeszcze jedna możliwość z którą sie spotkałem w trakcie procesu produkcji ramy niby jest pospawana, ale trzeszczy bo coś wewnątrz ramy na połaczeniach pracuje i tego się nie da usunąć, no może napsikać smaru w sprayu ( taki biały smar w sprayu ).
Poza tym pojęcie - skręciłem suport mocno może byc pojęciem względnym, wiele ludzi uważa że mocno skręca do momentu sprawdzenia przez mechanika ile to siły w łapkach mieli

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 30 listopad 2009 - 11:57
Cytat
Stukanie pukanie z Meridy 903
To do listy rzeczy które należy w takich przypadkach sprawdzić, dodam przednią przerzutkę, sposób prowadzenia linki do tejże (czasem może iść pod takim kątem, że ociera przy depnięciu), śruby w blatach, koszyki na bidon i nyple - i nie daj sobie pod żadnym pozorem wmówić, że to może być normalne - i że zależy do wagi - 82 kilo to pikuś. Ewentualnie "pan" pikuś.
Napisano 14 lipiec 2010 - 16:02
jak pedałuje mocno i szybko to nic nie słychać niepożądanego, a jak zwolnię to wtedy słychać trzaski,jeśli wjadę np na nierówny asfalt to wtedy słychać dość wyraźnie.
podejrzewam tylną piastę niestety jest to dość nowa piasta i chyba będzie problem Ją naprawić :oops:
ale nie jestem pewny czy jest to wina tylnej piasty.
czy ktoś spotkał się kiedyś z Takim problemem??
Napisano 03 sierpień 2010 - 19:15
Dodam, że jakiś czas temu odkręcałem suport, wyczyściłem wszystko do sucha i przy montażu nawaliłem smaru do łożysk na gwinty i inne elementy styku. Po zamontowaniu i przejechaniu kilku km sćiągłem nadmiar. Dziś znów wszystko przeczyściłem lecz nie odkręcałem suportu.
Jakie propozycje?
Napisano 03 sierpień 2010 - 19:19
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Dodaj odpowiedź