Dętki
Posted 31 March 2021 - 07:38
A wczoraj zamówiłem swoje pierwsze lateksy i czekam na dostawę Vredestein.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- artho likes this
Posted 31 March 2021 - 11:26
Ja to nie widzę opcji wyjścia na trening bez sprawdzania ciśnienia.
no ja też sprawdzam skoro wiem że ucieka
Normalna sprawa, nie musisz zmieniać dętek
Chyba, że sobie założyć jakieś ultralight to będziesz dopompowywał 3
myślałem że tylko mnie problem dotyczy hehe, choć sami przyznacie że to irytujące za każdym razem sprawdzać - czasami podczas jazdy na dystansie ponad 200km da się odczuć różnicę że powietrze uszło i trzeba by było dopompować
Posted 31 March 2021 - 11:44
myślałem że tylko mnie problem dotyczy hehe, choć sami przyznacie że to irytujące za każdym razem sprawdzać - czasami podczas jazdy na dystansie ponad 200km da się odczuć różnicę że powietrze uszło i trzeba by było dopompować
No to jednak bym się zainteresował wymianą
Do tej pory jeździłem na Conti Race 28 Light, a na przodzie ostała mi się Specialized Turbo i jak zejdzie 0,5 bara przez 2 dni, to max.
Posted 31 March 2021 - 12:48
mam to: https://www.centrumr...ASABEgKHjvD_BwE
Szukałem Topeaka SmartGauge D2, ale ciężko dostać, a jak jest to w wysokiej kasie. Za to ten od Barbieri jest analogowy, czytelny, nie wymaga baterii, więc jest generalnie niezawodny z uwagi na prostotę budowy.
Posted 31 March 2021 - 13:18
No to chyba nic mniejszego od SmartGauge D2 nie kupisz. Popularny jest jeszcze ten jajowaty od Schwalbe. Oczywiście oba mają sporo dobrych opinii oraz całkiem niemało opinii, że kłamią jak pinokio.
A i dodam, że swój Barbieri porównałem z pożyczonym SmartGauge D2 i Topeak pokazywał za każdym razem drobne różnice - powinien za każdym razem pokazywać odrobinkę mniej, bo przy zakładaniu na wentyl zawsze odrobinka powietrza ucieka. Ten jednak pokazał w drugim pomiarze właśnie nieco mniej, w trzecim więcej niż w pierwszym, a w czwartym tyle, co w pierwszym. Oczywiście to były drobne różnice w rzędu 5 jednostek w PSI. Generalnie odczyty z moim Barbieri były zbieżne, ze spodziewanym błędem pomiarowym. Ale chyba nikomu nie jest potrzebna farmaceutyczna dokładność przy pomiarze ciśnienia, chociaż jak znam to forum, to zaraz mnie tu niejeden naprostuje, że jak ma o 6 PSI za mało, to ma zrujnowany trening
- EmPe and artho like this
Posted 07 April 2021 - 16:42
Prezerwatywą? 😁🤣
Nawet (stary dość) wątek na ten temat jest: https://szosa.org/to...tki-do-lateksu/aczkolwiek nic sensownego nie wnosi 🤔... Wygląda na to, że jak już dziura, to wymiana dętki na zapasową. A dziurawa do utylizacji. No chyba, że znacie sensowne sposoby na łatanie tego, to upraszam o wpisy w wątku
A serio, ten zakup to gdzie?
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750