Skocz do zawartości

Zdjęcie

Giant Tcr Composite 2 (2014)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
145 odpowiedzi w tym temacie

#141 Robert_Wi2

Robert_Wi2
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 lipiec 2014 - 14:48

zobaczę jak wrócę do domu, ale wydaje mi się że nie dotykają się ścianki. Co prawda nie jest to 5 mm, ale ok 1 mm chyba jest. Myślisz, że wystarczy coś "podłożyć"? Na rurze podsiodłowej mam trzy przecięcia. Czy ta między obejmo-ramo-podkładka może te przecięcia "zasłaniać"?

#142 drm

drm
  • Użytkownik
  • 359 postów

Napisano 08 lipiec 2014 - 14:52

Jeżeli masz luz to nie ma sensu nic dokładać bo to raczej nic nie zmieni.

Spróbuj mocniej dokręcić i powinno być dobrze. Ja myślałem o podkładce bo fizycznie nie dało się mocniej zacisnąć.

#143 Robert_Wi2

Robert_Wi2
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 lipiec 2014 - 14:56

Czyli rozumiem, że problem wynikał wyłacznie ze "schodzącej się" obejmy podsiodłowej?

#144 drm

drm
  • Użytkownik
  • 359 postów

Napisano 08 lipiec 2014 - 15:11

U mnie tak. Z tego powodu nie dało się odpowiednio mocno dokręcić sztycy.

A powodem było to, jak już pisałem na poprzednich stronach, że "rura" do której wchodzi sztyca miała za cienkie ścianki.

#145 s2power

s2power
  • Użytkownik
  • 285 postów
  • SkądSilesia

Napisano 09 lipiec 2014 - 06:12

Rbrt...przeczytaj sobie dokladnie to, co napisalem i odnosnik na poprzedniej stronie. To w pelni wyczerpuje temat obejmy.

Giant TCR Advanced 0 Modified
V max 102 km/h Dst max 297 km

#146 Robert_Wi2

Robert_Wi2
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 lipiec 2014 - 07:59

No tak, ale ty pisałeś o obcieraniu obejmy o sztycę. Rozumiem, że między sztycą a obejmą nie powinno być styku, bo zaciskanie odbywa się jedynie poprzez ramę (rurę podsiodłową)? Uważasz, że usunięcie takiej ewentualnej usterki, spowoduje lepsze zaciskanie się rury podsiodłowej? To nawet byłoby logiczne. Ingerencja konieczna tylko w zakresie obejmy? Rury podsiodłowej, a tym bardziej sztycy nie dotykamy? Pilnikiem (fleksą) zwłaszcza :)