Wiesz nie wiem na co liczyłeś kupując rower, na gotowych częściach to, co oni wkładają za siodełka to woła o pomstę do niebios :-D

Giant Tcr Composite 2 (2014)
Napisano 28 czerwiec 2014 - 17:02
Wiesz co, ja jestem kompletny amator. Kupiłem rower w miarę znanej firmy, nie z najniższej półki cenowej to chyba mogłem liczyć na przyzwoite wykonanie, prawda?
Podejrzewam, że w Tribanie taka sytuacja nie ma miejsca
Napisano 28 czerwiec 2014 - 17:20
W sumie miałem przez chwile identyczne siodło i nie było czegoś takiego Po prostu pech.
Napisano 28 czerwiec 2014 - 17:21
Po raz drugi? Ja to mam pecha
Będę za tydzień na przeglądzie. Jak przyjmą reklamację bez zostawiania roweru to ją zgłoszę. Jeśli każą zostawić, to tak jak napisałem kupię nowe.
severall - jakie masz teraz siodełko?
Napisano 28 czerwiec 2014 - 18:10
Mi też skrzypi siodło, nie tak mocno ale skrzypi:/ siodło to spec romin pro
Napisano 28 czerwiec 2014 - 18:34
Stosujecie smar na polaczeniach pretow i jarzma?
Napisano 28 czerwiec 2014 - 18:36
Wymieniłem siodełko i problem zniknął :-)
Napisano 28 czerwiec 2014 - 18:42
Ja nie stosuje żadnego smaru do połączenia
drm: Ja jeżdże na Fizik Arione. Dla mnie jest wygodne, dla Ciebie może być torturą. Plus że ekstra wygląda w TCRze.
https://drive.google...dit?usp=sharing
Napisano 28 czerwiec 2014 - 18:46
Ja świadomie też nie zastosowałem, a czy zrobił to Giant? Ale trzeszczenie jest z wyraźnie innego miejsca.
sewerall - dlaczego może być torturą? Twarde i wąskie?
Napisano 28 czerwiec 2014 - 19:04
Może być również bardzo wygodne też dla Ciebie. Po prostu z siodłem nie ma reguły.
Napisano 28 czerwiec 2014 - 20:01
ja niczym nie smaruje, skrzypi tak samo jak GoscNiedzielny na łączeniu "tapicerki" ze stelażem
Napisano 28 czerwiec 2014 - 20:34
Napisano 29 czerwiec 2014 - 12:52
Generalnie z rowerami gotowymi jest coraz większa padaka, jeśli chodzi o montaż i jakość komponentów. Rozebrałem swojego X-Ride'a celem wyczyszczenia sterów i naniesienia nowych smarów. Widelec oczywiście made in china, ten co na ebay chodzi po 100$. Malowanie przy łączeniu główki widelca z rurą sterową też pozostawia wiele do życzenia (łuszczy się). Ostatni raz kupuję gotowca, pod tym względem Kona Honzo to był jakiś Mercedes.
Cóż, Rychtarscy na przyszły rok zyskają kolejnego klienta na ramę.
Napisano 29 czerwiec 2014 - 13:44
Rzeczywiście, trafiłeś na egzemplarz, że nie wiadomo kogo zabić Głównego Chińczyka z fabryki, bo puścił bubla, serwis, bo się nie spisał, czy kierownika Intersportu, za to, że nie wywiązuje się z terminów napraw. Tylko współczuć.
Napisano 02 lipiec 2014 - 08:44
drm, polecam zajrzec tutaj:
http://szosa.org/top...mposite-2-2014/
Jako, ze zdjecie tam zniknelo to:
Swoja droga zastanawiaja mnie Twoje zdolnosci techniczne. Sprawa rozwiazania problemu takiej obejmy to 15 minut
Oczywiscie, mozna sie upierac, ze gwarancja itp. tylko ludzie w Giancie w Polsce to temet na inny temat tutaj. Ale nie martw sie, poczytaj w wolnej chwili jak traktuje ludzi serwis innej profesjonalnej firmy z innej branzy, Nikon. Chodzi mi oczywiscie o serwis u nas bo juz za Odra wszystko dziala od reki i bez szwanku. Ludzie wysylaja kurierem sprzet do Niemiec bo jest lepiej, szybciej i taniej. Jesli dalej cos Ci skrzypi, to upewnij sie, czy to na pewno siadelko bo moze wlasnie skrzypi polaczenie rura podsiodlowa-obejma-rama. Powodem moze byc zalinkowana tutaj ociarajaca obejma badz brak smaru do karbonu na polaczeniu. Aha, zmien to siodelko
Giant TCR Advanced 0 Modified
V max 102 km/h Dst max 297 km
Napisano 02 lipiec 2014 - 09:32
Wiem, że 15 minut, może nawet 10
Wystarczyło założyć jakąś podkładkę pod obejmę.
Jednak jak oddawałem rower do reklamacji to składały się na nią 3 rzeczy: opuszczające siodło, skrzypiące siodło i porysowana sztyca przez to opuszczanie.
Oczywiście zajrzę na wątek który podałeś w linku ale dopiero wieczorem. Teraz mam trochę pracy.
Napisano 08 lipiec 2014 - 14:25
Q... też mam ten problem w TCR SLR za okazyjną cenę
Mam pytanie do autora postu, skończyło się wymianą całego roweru? Bo chyba coś przeoczyłem? Jeśli nie to napisz co zrobili Panowie z IS? Coś ktoś wspominał o podkładce. Jakiej, z czego, dużość, grubość i w ogóle
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź
Napisano 08 lipiec 2014 - 14:29
Tak, dostałem nowy rower.
Jak wygląda u Ciebie obejma? Też po dokręceniu jej brzegi schodzą się ze sobą tak, że nie można jej mocniej zacisnąć?