Giant Tcr Composite 2 (2014)
Napisano 16 czerwiec 2014 - 23:09
Napisano 17 czerwiec 2014 - 07:37
Petri, dnia 16 Cze 2014 - 20:18, napisał:
To ty jestes dziwny. Serio.
Dla mnie dziwna była reakcja "Sprzedam ten rower z dużą stratą, bo się obraziłem na firmę" wynikająca z niewątpliwego rozgorycznia. Ja jednak zanim bym coś takiego napisał, to ochłonąłbym. Myślę, że jednak z autorem postu się zrozumieliśmy, tylko ty jak zwykle się wp... między wódkę i zakąskę, w dodatku nie na temat.
Napisano 17 czerwiec 2014 - 07:48
A ja wiem gdzie jest Góra i Miedźna Ja mam w opisie Trzzebinia, a też faktycznie mieszkam koło.
Ze sprzedażą myślałem poważnie, taki mam charakter. Na zegarkach więcej tracę niż na ewentualnej sprzedaży tego roweru.
Napisano 17 czerwiec 2014 - 08:47
Ha! No to prawie ziomy jesteście! Często przejeżdżam przez Górę lub obok, bo mam tam kilka wyznaczonych tras. Oświęcim, Brzeszcze, Pszczyna, Harmęże, Góra, Gilowice, Międzyrzecze, Wola, Bieruń i te okolice. To kierunek południowy. Tylko drogę macie kiepską, od Głównej 933, na Wolę. Łaty asfaltu, wyboje - jedzie się jak po tralce. A i sama 933 nie lepsza. Dopiero gdzieś od skrzyżowania na Miedźną, do Pszczyny, da się jako tako jechać. Powinniście swojego wójta do pierdla wsadzić, za to co robi z waszymi podatkami, hehe
Drm. Po Trzebini też śmigam. Jaworzno, Chrzanów, Trzebinia, Bukowno, aż pod Olkusz. To z kolei mój północny kierunek. Lubię te rejony, bo jest więcej pagórków. Szczególnie Płaza, koło Chrzanowa, Babice, Alwernia. Cały Garb Tenczyński jest fajny.
Napisano 17 czerwiec 2014 - 09:21
Ultek - ja właśnie w tych regionach śmigam o których piszesz na końcu.
Ja właśnie nie lubię tych pagórków i marzy mi się trasa po płaskim
Dzisiaj wieczór jadę w moim północnym kierunku czyli Paczóltowice, Przeginia, Ojców, Olkusz Trzebinia i do domu. Wychodzi mi jakieś 85 km.
Gosc_tobo_*
Napisano 17 czerwiec 2014 - 09:28
Nie lubisz wyzwań?
Gosc_tobo_*
Napisano 17 czerwiec 2014 - 09:32
bans, dnia 16 Cze 2014 - 13:12, napisał:
Jesteś dziwny. Serio.
Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego. Zaufanie do marki to jeden z najważniejszych powodów dlaczego ludzie korzystają z danego produktu, dlaczego wybierają go kolejny raz i dlaczego czują się dobrze/bezpiecznie korzystając z niego.
Czasami "wierność" wymuszona jest koniecznością - zamiana na inny produkt byłaby kosztowna, być może nawet nie byłoby kogoś na to stać. Ale gdyby taka zamiana nie stanowiła problemu - niby dlaczego nie?
Gosc_tobo_*
Napisano 17 czerwiec 2014 - 09:44
Tylko one zrobią z Ciebie Mężczyznę
Napisano 17 czerwiec 2014 - 09:46
Tym się pocieszam
Jak będę jeździł po górkach to na płaskim zostanę mistrzem
Aha- wczoraj po 50 km zaczęło mi skrzypieć siodełko. Po 100 km skrzypiało jeszcze bardziej. Chyba mam jakąś nieforemną pupę, która niszczy siodełka Gianta.
Napisano 17 czerwiec 2014 - 14:19
drm: wal średnią. Ciesz się jazdą. No i pamiętaj, że każdy podjazd wynagradzają potem widoczki i zjazd.
Cieszę się, że cała sprawa zakończyła się szczęśliwie.
Napisano 17 czerwiec 2014 - 14:21
Mas rację, średnią się nie będę przejmował.
Zawsze szedłem na ilość (dystans) niż na jakość (średnia)
Napisano 17 czerwiec 2014 - 21:39
kredziu - odszkodowanie jak rozumiem za straty moralne zwiazane z utrata estetyki ( uszkodzeniu ulegla tylko powloka lakiernicza ) ???
czy jakies inne miales na mysli dokladajac "wypadek" , ktorego nie bylo ???
@ bans - naprawde dziwny jestes. nie dosc , ze nie rozumiesz czytanego tekstu ( moj post ) - to silisz sie na jego komentowanie... O reszcie twojego "byskotliwego" postu - swiadczacej wyraznie o frustracji i silnych kompleksach - nie wspomne.
psy szczekaja, a karawana jedzie dalej.
porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos.
Napisano 18 czerwiec 2014 - 04:32
@drm nasmaruj pręty siodełka w miejscu ich wpustu do korpusu.
Napisano 18 czerwiec 2014 - 06:13
@Petri - ja Cię rozumiem. Dla mnie też ważne jest jak firma podchodzi do klienta już po tym jak wyda kasę. A Giant stracił w moich oczach. Twój przypadek dokumentuje, że jak się chce to można.
@Kredziu - boję się, że to nic nie da. Wg. mnie skrzypi w całkiem innym miejscu Albo to zaakceptuję albo zainwestuję w inne, lekkie siodełko.
Napisano 28 czerwiec 2014 - 15:49
Przy okazji dyskusji o rowerach na innym forum wyniknął temat skrzypiącego siodełka w moim Giancie.
Jako, że mam medialną żonę, bo sam nie umiałbym tego zrobić, wrzuciła filmik na YT.
Uważacie, że przesadzam narzekając na nie?
To już drugie siodło, pierwsze zostało wymienione przez Gianta.
Napisano 28 czerwiec 2014 - 16:23

Napisano 28 czerwiec 2014 - 16:25
Tak, wszystko jest podokręcane.
Tylko problem jest taki, że jak oddam do kolejnej reklamacji to pewnie znowu stracę rower na 3 tygodnie.
Odżałuję parę stów PLN i kupie jakieś firmowe, lekkie siodło.
A Gianta już nie kupię na pewno. Teraz szukam nowego MTB 29er i skłaniam się ku Scottowi.
Napisano 28 czerwiec 2014 - 16:40
To jakaś masakra !