Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tdf 2014

274 odpowiedzi w tym temacie

#261 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 24 lipiec 2014 - 13:53

gibber, dnia 24 Lip 2014 - 09:46, napisał:

Widać, że chłopak jeszcze nieopierzony, patrząc np. też na minięcie linii mety z rozpiętą koszulką. Sponsor pewnie zadowolony nie był, bo nie było widać logo. To są szczegóły, ale istotne, bo to sponsor daje pieniądze na te "zabawy" w drużynę ProTour. Riis to świetnie określił w wywiadzie.

NIe miał siły ani czasu żeby za pierwszym razem zapiąc koszulkę, ile Nibali za nim, przyjechał ? 15 sekund? Przy drugim zwycięstwie przykładnie zapiął koszulkę.

Dyrektorem Saxo - Tinkoff jest zdaje sie Bjoren - Rise? Hm, Majka ma świetny sezon był 6 w Giro, i w poprzednim sezonie przeciez super pojechał we Włoszech, Więc to na pewno nie ten przypadek ,,starych mistrzów'', ale...biorąc pod uwagę dyrektora jego grupy powstrzymam się z pochwałami do zakończenia kontroli antydopingowej.

Nie wierzę jednak w doping w tym przypadku. Majka ma talent do jazdy w górach i widać tu wiele lat ciężkiej pracy. Jego jazda to coś pięknego.

#262 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 24 lipiec 2014 - 16:21

No i dzisiaj Rafał 3 miejsce i tym samym obronił tytuł najlepszego górala - brawo.

#263 hqvkamil

hqvkamil
  • Użytkownik
  • 610 postów
  • SkądBieszczady

Napisano 24 lipiec 2014 - 16:47

Teraz tylko dojechać. :)

Focus user! :-P

#264 co-driver

co-driver
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądRościszów

Napisano 24 lipiec 2014 - 16:58

Największy sukces polskiego kolarstwa stał się faktem. Oby kariera Majki potoczyła się teraz we właściwą stronę. Co więcej może okazać się, że cały sezon kolarski 2015 będzie megaciekawy dla nas dzięki Majce i Kwiatkowskiemu. 

#265 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 24 lipiec 2014 - 18:09

Chyba jesteś młody, więc możesz nie pamiętać Zenka Jaskuły, który stanął na pudle na 3 miscu w generalce, wygrywając 1 etap.

#266 co-driver

co-driver
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądRościszów

Napisano 24 lipiec 2014 - 18:34

Wiedziałem, że o czymś zapomniałem ;)

#267 Julkos

Julkos
  • Użytkownik
  • 468 postów
  • SkądBolesławiec

Napisano 24 lipiec 2014 - 23:48

Naprawdę nikt nie nagrywał z polskim komentarzem? Powtóki na Eurosporcie są gówniane z ostatnich 20km :/

#268 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3237 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 lipiec 2014 - 11:57

;)

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#269 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 27 lipiec 2014 - 12:44

Hehhehee, to nie jest nic dziwnego. Świat Amerykanina jest tak duży jak jego gazeta. Skoro nie ma zbyt wielu wzmianek o TdF w gazetach i TV to skąd oni mają o tym wiedzieć.

#270 lubelaczek

lubelaczek
  • Użytkownik
  • 481 postów

Napisano 27 lipiec 2014 - 13:35

Jak myślicie, ilu europejczyków spotkanych losowo na ulicy potrafiło by podać nazwę dowolnego wyścigu kolarskiego, który odbywa się w USA ? :)

#271 bans

bans
  • Użytkownik
  • 464 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 27 lipiec 2014 - 15:04

Durne. Wystarczy wyciąć tych odpowiadających poprawnie i choćby ich było 90% to z reszty zrobią idiotów, a oglądający na podstawie tak zmanipulowanej próbki wyciągną ogólny wniosek "Amerykanie są głupi" i będa pławić się w poczuciu własnej wyższości. Ja nie sądzę, żeby Amerykanie byli głupsi od Polaków.

• czmiel lubi to

#272 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 27 lipiec 2014 - 15:29

Jam mam wielu kolegów, znajomych, którzy wiedzą, że dużo jeżdżę, z którymi widzę się codziennie, ba, których próbuję zarazić moją pasją (kolarstwem), którym opowiadam o poszczególnych etapach na TdF, którym podpowiadam, żeby dany etap obejrzeli bo warto i ......   odzew jest minimalny. Kto nie jeździ, kto nie wie na czym kolarstwo polega, kto nie docenia wysiłku, jaki się wkłada w każdy etap na takim wyścigu, to dla takiej osoby ten sport może wydawać się nudny.

Ja np. nie rozumiem co może być fajnego w kilkusekundowych akcjach footballu amerykańskiego, przerywanych gigantycznymi przerwami. Ciekawe co by pokazali ci zawodnicy w meczu rugby.

A swoją drogą fajnie po 3 tygodniach oglądania facetów na rowerach, pooglądać wyścig pań. Szczególnie gdy kamera podjeżdża od tyłu  :-D , no i od przodu - te rozpięte koszulki  :mrgreen:

No i fajnie zobaczyć na starcie Polaka, Rafała Majkę, w jednym rzędzie z Nibalim, Saganem i Pinot, jako zdobywcę koszulki lidera klasyfikacji górskiej na TdF.

Dalej nie oglądam, trzeba się przejechać - może w powtórce zobaczę, jak rozegrał się finisz.

• Julkos lubi to

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#273 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3237 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 lipiec 2014 - 18:27

bans, dnia 27 Lip 2014 - 14:04, napisał:

Durne. Wystarczy wyciąć tych odpowiadających poprawnie i choćby ich było 90% to z reszty zrobią idiotów, a oglądający na podstawie tak zmanipulowanej próbki wyciągną ogólny wniosek "Amerykanie są głupi" i będa pławić się w poczuciu własnej wyższości. Ja nie sądzę, żeby Amerykanie byli głupsi od Polaków.

Ja tam nie uważam że są głupi, po prostu widać na ile ich to interesuje. No i najlepszy Lance :D

robo, dnia 27 Lip 2014 - 14:29, napisał:

A swoją drogą fajnie po 3 tygodniach oglądania facetów na rowerach, pooglądać wyścig pań. Szczególnie gdy kamera podjeżdża od tyłu , no i od przodu - te rozpięte koszulki 

Eeee tam wypocone na 3-tygodniowym wyścigu nie wyglądały by korzystnie. Zmień kanał i po sprawie;)

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#274 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 27 lipiec 2014 - 19:42

ROZMIAR, dnia 27 Lip 2014 - 17:27, napisał:

Eeee tam wypocone na 3-tygodniowym wyścigu nie wyglądały by korzystnie. Zmień kanał i po sprawie;)

Panie nie jechały 3 tygodniowej etapówki - rozegrały kryterium na Polach Elizejskich przed przyjazdem peletonu TdF.

Przy obiadku niedzielnym zerkałem jak jadą  :)

Kittel wygrał ?

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#275 hqvkamil

hqvkamil
  • Użytkownik
  • 610 postów
  • SkądBieszczady

Napisano 27 lipiec 2014 - 20:16

Tak i to z klasą. :P

Focus user! :-P

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy