Enzo: "Rafał Majka zasłużył sobie na zwycięstwo. Wygląda bardzo dobrze. Piękne zwycięstwo, cieszę się razem z nim. Nie zgadzam się z tymi, co mówią, że go puściłem. Nie wiem w ogóle, czy byłbym w stanie go złapać. Kiedy przyspieszyłem, miał przewagę 50 sekund"

Tdf 2014
Napisano 19 lipiec 2014 - 19:38
Napisano 19 lipiec 2014 - 21:50
Uuuuuffffffff, no nareszcie, wykorzystał szansę.
W połowie transmisji chciałem wyjść (na rower), ale jednak obejrzałem do końca.
Po zwycięstwie Majki pomyślałem, że trzeba to oblać, ale przypomniałem sobie, że nie piję, więc poszedłem pojeździć - po pagórkach - dla uczczenia drugiego w historii etapowego zwycięstwa Polaka na TdF.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 19 lipiec 2014 - 23:38
Rafał wyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyygrał !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (sorki, że dopiero teraz, a dopiero teraz obejrzałem wyścig, przedtem specjalnie nigdzie nie zaglądałem !! Liczyłem bardzo na Rafała i jest !!!!! ).
Idę zaraz na trening - rozładować energię.
Jak to jest Rafał wygrał, a z Kwiatka zeszło powietrze, prawie 11 minut straty i miejsce w 4 dziesiątce, Tony Martin tylko 3 minuty za nim.
Rafał po Giro, daje radę na TDF - i to jak, jedzie z najlepszymi !!
Szkoda, że Conti nie wystartował w Giro, a Rafał w TDF - przy takiej obsadzie walczyłby być może o zwycięstwo w TDF !!
Ale co by, było gdyby....
Ale też co się odwlecze to nie uciecze !!!
Napisano 20 lipiec 2014 - 06:57
Jedno etapowe zwycięstwo Rafała Majki napawa mnie tysiąckrotnie większą dumą niż siedmiokrotny "tryumf" lensa sinorękiego z teksasu w Wielkiej Pętli.
Oj, raduje się serducho, BARDZO się raduje!
Piszę to jako osoba o podwójnym, polskim i amerykańskim, obywatelstwie.
Gosc_Bullet_*
Napisano 20 lipiec 2014 - 15:18
ojcie_c, dnia 20 Lip 2014 - 05:57, napisał:
Jedno etapowe zwycięstwo Rafała Majki napawa mnie tysiąckrotnie większą dumą niż siedmiokrotny "tryumf" lensa sinorękiego z teksasu w Wielkiej Pętli.
Po pierwsze nie mogło Cię ucieszyć Cię coś, co według UCI nigdy się nie zdarzyło. Zwycięstwa Armstronga oficjalnie nigdy nie było.
Po drugie poczekaj na wyniki kontroli dopingowej tegorocznego TDF. Obyś nie cieszył się na darmo.
Napisano 20 lipiec 2014 - 16:24
Dziś gościem w Lemond on Tour jest Kwiatek :-D
Gosc_solid_crank_*
Napisano 20 lipiec 2014 - 18:51
Kwiato i Majka są obecnie niewątpliwie najbardziej rozpoznawalnymi polskimi szosowcami. Myślę zatem - nie dopuśćmy na naszym forum do stawiania ich w opozycji do siebie. Zaraz rozpętać możemy nasze "polskie piekiełko". Obaj są młodzi, obaj w fazie definiowania się w wielkim, światowym kolarstwie. Obaj są znakomici, chociaż każdy ma nieco inne najwyższe walory. Pięknie, że się wzajemnie szanują, że nie robią jeden drugiemu "wbrew", zwłaszcza w mediach. Odnoszę wrażenie, że aktualnie obaj są wyżej cenieni przez specjalistów i media światowe, niż u nas(bo u nas lansuje się "byle-kopaną", czy speedway'a). Osobiście cenię sobie postawę Panów Jarońskiego, Probosza i Wyrzykowskiego, którzy zachowują zdrowy, pozytywny stosunek do wzrastającej pozycji polskiego kolarstwa szosowego, i to bez płytkich szowinizmów, fanatyzmów. Postarajmy się i my... Nie ferujmy takich łatwych ocen, na podstawie incydentalnych postaw, porażek i sukcesów - też! Jeżeli ktoś nie wyczuwa co mam na mysli, wystarczy prześledzić ten wątek do początku.
- Zawrom, B25CX i mikroos lubią to
Napisano 22 lipiec 2014 - 17:46
- B25CX lubi to
Napisano 23 lipiec 2014 - 17:44
krzysztof1985, dnia 23 Lip 2014 - 15:31, napisał:
.............................. świetnie, rozegrany etap przez drużynę saxo ......................................
..... raczej Tinkoff Saxo ;-)
............................................
Rafał pokazał moc i charakter :-D
Ciekawe co mogą mu zrobić za wspomaganie się motocyklem ;-)
ZORBA pozdrawia !!
Napisano 23 lipiec 2014 - 17:58
Ogladałem te dwa zwycięstwa. Nie spodziewałem się ze to stanie się w tym roku, że ktoś z naszych wygra etap na tourze. A tu proszę
Jutro znów emocje. Nie wiem czy wygrana jest mozliwa, ale mam nadzieję że koszulka w kropki bedzie Rafała na mecie w Paryżu
Dodaj odpowiedź