Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#221 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 18 August 2010 - 08:32

Cześć,

Ja ze swojej strony też chciałem podziękować za wczorajszy wspólny wypad na trening. Było trochę wietrznie, trochę deszczowo momentami ale sympatycznie, choć założenie treningowe duuuużo odbiegło od założonego. :-D

Dzięki Panowie za jazdę. Bardzo mi się podobało choć szkoda, że byłem głównym hamulcowym dla Was... Leszczu jestem słaby i tyle. Dzięki Artur za wsparcie.

Nie ma problemu Czarek. Jak kogoś zapraszam, a ktoś nie daje rady to zawsze zostaję żeby pomóc. Takie mam zasady. Potrenujesz trochę i będzie dobrze. Jak solidnie przepracujesz zimę to na wiosnę będziesz śmigał 35km/h jak nic. :-D

Trochę różne cele mieliśmy na dzisiaj :). W czwartek chętnie pojadę jakiś trening w pierwszym zakresie, więc moglibyśmy spokojnie się wybrać wspólnie w trasę.

Ja miałem cele takie ja Ty czyli ostro przez 70km ale czasami trzeba komuś pomóc. ;-) Przepraszam Cię ale nie miałem sumienia zostawiać Czarka na pastwę losu... ;-) No, nic w czwartek i w niedzielę sobie odbijemy. Pojedziemy razem do Trzebnicy na trening, a tam nie ma lekko. :->

o czyżby szykowało się jakieś tempo w czasie którego nie umrę?

Nie przesadzaj, wczoraj świetnie dawałeś sobie radę. Nie wiem ile kręciliście później z Arturem ale pewnie szybko... ;-)

#222 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 18 August 2010 - 12:43

Cześć,

Zapraszam na wspólny trening na jutro czyli na czwartek 19 sierpnia na godzinę 17:00.

Spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej, na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, biały dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie. Na spóźnialskich czekamy do 17:15 i ruszamy.

Ekipa: Kuba + Chris1990Accent + ja. Trasa około 70/80km. Tempo do ustalenia. :-D

Zapraszamy wszystkich chętnych. :-D

Dodatkowo przypominam, o propozycji Chrisa1990Accent na piątek 20 sierpnia: :-D

Witajcie
Juz dzis zapraszam wszystkich chetnych na wspólny trening w ten PIĄTEK 20 sierpnia na godz. 17.30 do Pasikurowic, z których to startujemy (spotykamy sie u mnie - ul.Wrocławska 51- przy głównej drodze w srodku wioski).
Naszym celem będą malownicze Wzgórza Trzebnickie, po których zrobimy ok.80-90km (skonczymy przed 20.30). Pojezdzimy po najbardziej stromych podjazdach .
Uczestnicy: Ja (chris1990accent) oraz Castor Troy i mam nadzieje, ze ktos jeszcze wpadnie pokrecic .
Tempo do ustalenia, ale bedzie spokojnie: 30-32km/h

Kto ma ochotę proszę, o zgłoszenia. Do zobaczenia. :-D

I TRZECIA propozycja, tym razem na najbliższą niedzielę 22 sierpnia:

1. Propozycja od Chrisa1990Accent: Ja ze swojej strony proponuje w tą niedziele zrobic ponad 200km. Pojechalibysmy z Wrocławia rowerami przez Dzierzoniow na południe do Srebrnej Góry i stamtąd powrót tez na rowerach. Trening po górach (Gorach Sowich) jak znalazł.

Proszę, o Wasze sugestie, zgłoszenia chętnych do wspólnego wyjazdu lub inne propozycje. :-D

#223 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 18 August 2010 - 20:49

O kurde, moze bym sie z Wami wybral jak bym sie zerwal z roboty, kilka razy w tyg. przejezdzam przez Pasikurowice :-) Jutro sie dowiem i dam znac czy sie zglosze.

chris1990accent>
A jak planujesz? Jakies petle na Bolescin>Skotniki>Tarnowiec>Cieletniki>Miłonowice>Wegrow..?
Faktycznie mozna tam troszke popodjezdzac, raz w jedna, raz w druga. Nie liczac tragicznej nawierchni na odcinku Godzieszowa to bardzo przyjemna trasa.

#224 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 18 August 2010 - 22:18

Czesc

AmAdeuz>
Planowana trasa: ciagle podjazdy i zjazdy, ok.67km. Jedziemy najpierw do Trzebnicy, dalej na Oborniki Sląskie, tam zjezdzamy do ronda i robimy nawrót, wracamy tą samą drogą do Trzebnicy, potem jedziemy na Zawonie przez Cerekwicę i w Zawonii wracamy do Pasikurowic przez Tarnowiec, Skotniki, Boleścin i Skarszyn.
Trasę starałem sie dobrac tak, aby był w miare dobry asfalt, fajne podjazdy oraz zebysmy wrócili najpózniej na 20.15 do Pasikurowic zakładając, ze przejedziemy 67km ze srednia 30km/h spokojnie ( ja na swoich indywidualnych treningach wykręcam srednie 33-34km/h ). Takze trasa bedzie malownicza.
W związku z czym zapraszamy. Imi wiecej nas bedzie, tym lepiej.

Pozdrowery.

#225 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 19 August 2010 - 12:54

Cześć,

O, widzę nową "twarz" w naszym wątku. Witamy AmAdeuz! :-D

O kurde, moze bym sie z Wami wybral jak bym sie zerwal z roboty, kilka razy w tyg. przejezdzam przez Pasikurowice Jutro sie dowiem i dam znac czy sie zglosze

Serdecznie zapraszamy. Ruszamy z miejscowości Pasikurowice z pod domu Chrisa1990Accent około 17:45. Zapytaj Krzycha na priv, o dokładny nr domu to Ci poda. Mieszka przy głównej drodze. Nie można nie znaleźć. ;-) )

Fajnie, że się odezwałeś. Zawsze to 'świeża" krew w naszej grupie. Miło będzie Cię poznać i już teraz zapraszamy do dołączenia do wyjazdów w najbliższy weekend. Planujemy coś i na sobotę i na niedzielę. Będziemy zamieszczać info na forum w tym wątku.

Jeżeli ktoś ma ochote dołączyć to zapraszamy. :-D

#226 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 505 posts
  • SkądWroclaw

Posted 19 August 2010 - 13:40

Mam pytanie :)

Czy jutro 17:30 nie jest za późną godziną? Wpadłbym, akurat muszę być przed 20 w Urazie, czyli musiałbym urwać się po drodze, ale skoro mowa o najciekawszych podjazdach i około 90km i tak kiedyś znajdziemy się w okolicach Obornik Śląskich, czyli tam skąd urwać się najwygodniej :D Wtedy jednak wy nie zdążycie przed zmrokiem do Wrocka, więc też lipa :)

Pytam, ponieważ i tak będę w tych okolicach robił jutro dłuższy trening (z tym, że moja meta w Urazie) tyle że z godzinę wcześniej pojadę...

#227 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 19 August 2010 - 13:48

Castor Troy>

Juz napisalem do chrisa. Na dluzsze dystanse jak np. weekendowe 200km na razie sie nie pisze, przewiezc sie dla samego przewiezienia nie chce, by w razie czego nie spowalniac. Jak sam taki dystans na nowo przerobie (po latach pożogi) to sie odezwe w odpowiednim momencie ;-) Na razie chce sie z Wami przejechac by w ogole wiedziec na czym stoje - ostatni raz z kims jezdzilem sporo lat temu :mrgreen:

#228 Bagno

Bagno
  • Użytkownik
  • 42 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 August 2010 - 13:56

AmAdeuz -> powiem Ci tak, ja praktycznie dopiero zaczynam, zrobiłem na szosie 200km i ostatnio chłopaki mi zniknęli z oczu po paru kilometrach :oops: :roll:
Jeśli nie jesteś kilerem jak inni, to proponuję wspólną pogoń za czołówką, będzie nam raźniej i szybciej w dwójkę ;-).

#229 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 19 August 2010 - 14:44

Bagno>

Ja robilem i po 600-700km tygodniowo, ale jak mialem 18 lat, a teraz... moge pomarzyc.
Wiec bez obaw wpadaj, wszyscy sie jakos spasujemy i bedzie git. Nie jezdze by sztywno nabijac km i czasy, wiec jak cos to spokojnie znajdziemy odpowiednie tempo - godne owej grupy poscigowej :mrgreen: (chwile pozniej uciekajacej oczywiscie) ;-)

#230 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 August 2010 - 15:06

AmAdeuz -> powiem Ci tak, ja praktycznie dopiero zaczynam, zrobiłem na szosie 200km i ostatnio chłopaki mi zniknęli z oczu po paru kilometrach :oops: :roll:
Jeśli nie jesteś kilerem jak inni, to proponuję wspólną pogoń za czołówką, będzie nam raźniej i szybciej w dwójkę ;-).

Witaj! Mnie kolega Castor namawia już od dłuższego czasu. Niestety do tej pory nie udało nam się zgrać, a ja mam trochę problem zdrowotny. Jednym słowem czuję się równie początkujący, jak nie bardziej :-) Więc myślę, że moglibyśmy spasować się jeżeli chodzi o tempo.

#231 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 August 2010 - 18:17

Byłem, posiedziałem i pojechałem samemu :(. To jutro 17:30 czy 17:45? Chyba im wcześniej tym lepiej?
zdr.

#232 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 August 2010 - 19:07

o której byleś ?? czekaliśmy do 5 po i nikt nie przyjechał, wiec w liczbie dwóch pojechaliśmy

#233 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 August 2010 - 19:33

Może uda mi się wpaść jutro. Powinienem po pracy zdążyć dojechać jakoś po 17:30. Jak coś będę dzwonić. Jeśli mnie nie będzie i nie zadzwonię to jedźcie.

#234 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 19 August 2010 - 20:03

Bagno, Pabloszelesto>

Nie wiem czy na Pasikurowice juz jezdziliscie, jesli nie, to jezdzie tam trasa na Korone-> Polar (za polarem w lewo) -> wioska Ramiszow (przetniecie obwodnice) i proosto, na rozwidleniu (gdzie byczy krzyz stoi) skrecacie w lewo i po 200-300m przecinajac tory kolejowe wypadniecie obok cmentarza w Pasikurowicach. Pisze to bo z mapy najlogiczniej dla niektorych wypadalo by skoczyc sobie przez Soltysowice->Krzyzanowice, ale przed Krzyzanowicami jest nie taki maly odcinek nadajacy sie na fulla a nie szose. Piach/luzne kamienie i rozpadajaca sie kostka z szczelinami gdzie spokojnie zaklinujesz kolo szosowe.

#235 Bagno

Bagno
  • Użytkownik
  • 42 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 August 2010 - 21:15

Mi jest trochę ciężko wyrobić się w tygodniu na 17-tą. Najszybciej by mi pasowało o 17:30 co dla większości jest za późno..

Dlatego mam propozycję na sobotę, nie było chyba jeszcze planów.
Wyjazd poza miasto, gdzie.. jestem otwarty i czekam na wszelkie propozycje. Myślę o jakiejś trasie średnio trudnej coby nikt po godzinie ducha nie wyzionął :-). Tempo tak pod 30-tke może..? Zależne od warunków.

Organizacja. Wyjazd samochodowy żeby sił i czasu nie tracić na wyjazdy z miasta itp tylko w pełni uderzyć w docelowym miejscu. Moje auto = 2 rowery + 2 bikerzy.
Rozmawiałem wstępnie z Arturem (Castor Troy) i również byłby chętny. Czyli mamy kolejne miejsca w aucie.

Znajdą się jeszcze chętni? Kolejne auto czy dwa i mamy już ładną ekipę. O zaletach takiego rozwiązania chyba nie trzeba się rozpisywać.. Wyjeżdżamy/wracamy o której chcemy, dojeżdżamy gdzie tylko chcemy, wielu rzeczy nie targamy ze sobą bo leżą w bagażnikach itp.

Proszę o opinie i dyskusję na ww temat.

#236 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 August 2010 - 22:13

@Bagno

Ja chętnie w tą sobotę. Być może będę miał samochód (miejsce na 2 rowery na dachu, ew. trzeci do bagażnika a właściciel do innego samochodu ;)). Wyjazd z Wrocławia również mi pasuje, a najlepiej z Oleśnicy :mrgreen: Jeżeli chodzi o trasy, do 100 km proponuję. Masz jakieś propozycje?

#237 Luigi

Luigi
  • Użytkownik
  • 18 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 August 2010 - 22:30

Panowie a ktoś miałby ochotę wystartować z okolic Wysokie/Karwian np. w kierunku Sobótki?

#238 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 505 posts
  • SkądWroclaw

Posted 19 August 2010 - 23:35

AmAdeuz, jeżeli chodzi o dojazd do Pasiukurowic z innego kierunku niż od psiaka polecam polecieć prosto krajówką w stronę Trzebnicy, a w Psarach odbić w prawo, wyjeżdża się w Krzyżanowicach, ale już kawałek za tą kostką. Czasami trzeba się trochę powlec za ciężarówką, ale i tak jest szybko.

Z Ramiszowa do Pasikurowic dawno nie jechałem, ale jadąc szosą tą o której piszę stoi tam jakiś znak, że droga Pasikurowice - Ramiszów jest ślepa i rysunek z objazdem do Wrocławia. Nie wiem, nie byłem :)

#239 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 20 August 2010 - 07:17

heavy_puchatek,
tak, stoi ten znak i wszyscy nie w temacie go sluchaja ;-)
Dzieki za namiary na ta inna trase, wlasnie widzialem ze stamtad kilka razy wypadali kolarze, ale przez Ramiszow tez jezdza,

p.s. to w koncu ktora godzina? Padaly juz 17.00/17.30 i 17.45...
szczerze przyznam ze 17 w moim wypadku nie wchodzi juz w gre,
i tak sie musze nagimnastykowac by na 17.30 sie wyrobic :-/

#240 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 20 August 2010 - 09:21

AmAdeuz
Wstępnie umówilismy sie u mnie na 17.30, ale jak bedziesz o 17.45 to nic sie nie stanie. Startujemy przed 18.00.

Reply to this topic