Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#241 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 20 August 2010 - 10:35

Cześć,

Panowie! WoooW! Ależ mi się japa cieszy jak widzę tutaj TAKI ruch w "interesie". :)

UWAGA! UWAGA!

Grupa Wrocławska jutro czyli w sobotę 21 sierpnia organizuje grupowy, zorganizowany wyjazd w góry.

Jest to klasyczny wyjazd samochodami w góry, dojeżdżamy na miejsce i przesiadamy się na nasze szosówki i cały dzień kręcimy w tamtym tereni. Tomek "Platon" zaproponował dwie traski do wyboru:

1. "Po Polsce" - Z Jeleniej przez Kowary uderzamy na Karpacz. Następnie jedziemy do Szklarskiej i do czeskiej granicy. Potem robimy zjazd przez Świeradów do Leśnej. Tam nad jeziorem będzie piękny Zamek Czocha na który bedzie można rzucić okiem. Dalej przez Gryfów uderzamy na Wleń (koło Wlenia jest Elektrownia Wodna Pilchowice - do zobaczenia), bardzo ładne okolice, teren pagórkowaty. Z Wlenia kierujemy się na Jeżów Sudecki i Jelenią. W Jeżowie jest Góra Szybowcowa, na którą można podjechać jeśli byłby czas i chęci. Trasa około 170km powinna zająć nam cały dzień, także powrót autem byłby po 20/21.

2. "Po Czechach" - Start z Głuchołaz. Objeżdżam sobie spokojnie czeskie pagórki po czym zaczynamy podjazd pod Pradziada. Z Pradziada kierujemy się na Jesenik, będą tam dwa podjazdy. Po nich już praktycznie zjazd do Głuchołaz. Trasa krótsza, ma jakieś 140km, ale za to jakieś 200m więcej w pionie. Podobnie trasa do zrobienia na cały dzień.

3. Ewentualnie - Kotlina Kłodzka choć jest tam dobry dojazd pociągiem i można zrobić ją za tydzień. :)

Warianty, które zaproponował Tomek, można zmienić jeśli ktoś z Was zna jakieś ciekawsze rejony bądź też obiekty do zobaczenia to proszę pisać. :)

Ekipa (osoby telefonicznie już potwierdziły swój udział):

1. Tomek "Platon"
2. Krzysiek "Chris1990Accent"
3. Paweł "Pabloszelesto"
4. Czarek "Bagno"
5. Ja czyli Artur "Castor Troy"

Zbiórka, o godzinie 7:00 na stacji BP na ulicy Karkonoskiej tuż obok McDonald'sa (skrzyżowanie ul. Karkonoskiej i ul. Zwycieskiej tam gdzie jest obok salon samochodowy BMW).

Są jeszcze wolne 2 miejsca jeżeli ktoś z Was ma ochotę na dołaczenie do nas. Zapraszamy.

W związku, że to duża akcja, a dziś jest już piątek podam telefon do siebie dla osób, które chcą dołączyć i się wypytać, o szczegóły: 609 832 033. Dzwońcie i rezerwujcie miejsca. :)

Ale będzie jutro czad! :)

#242 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 August 2010 - 11:48

Ja dodam od siebie 2 kwestie. Primo jeżeli ktoś chce się dołączyć to niech koniecznie da znać dzisiaj, bo jeżeli ekipa zamknie się na 5 osobach, to ja pojadę inną trasą samochodem, a jeżeli ktoś chce, to nie ma problemu, widzimy się na BP, ew. gdzieś po drodze wzdłuż krajówki 8.
A druga sprawa, ktoś mi ukradł kask i jeżeli ma ktoś jakiś zapas na średnią czachę i mógłby użyczyć :->
Pozdrawiam i do jutra!

P.S.
Co do samej trasy, moim zdaniem wariant jazdy po Czechach jest lepszy - jakość nawierzchni i kultura kierowców wobec rowerzystów na prawdę sprawia jazdę jeszcze przyjemniejszą.

#243 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 August 2010 - 12:39

Witam,
z chęcią wybiorę się z Wami w górki :). Namawiam jeszcze znajomego, ale on określi się na 100% dopiero koło 18stej.
pozdrawiam

#244 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 20 August 2010 - 13:44

Hej,

Do Pawła do auta dołączył Darek więc lista jest zamknięta. Więcej miejsc nie ma, no chyba, że będzie kolejne auto. :)

Ekipa (osoby telefonicznie już potwierdziły swój udział):

1. Tomek "Platon"
2. Krzysiek "Chris1990Accent"
3. Paweł "Pabloszelesto"
4. Czarek "Bagno"
5. Darek - kolega Tomka "Platona"
6. Artur "p.o.s.t"
7. Ja czyli Artur "Castor Troy"

Przypominam: Zbiórka, o godzinie 7:00 na stacji BP na ulicy Karkonoskiej tuż obok McDonald'sa (skrzyżowanie ul. Karkonoskiej i ul. Zwycieskiej tam gdzie jest obok salon samochodowy BMW).

W razie pytań czy coś dzwońcie na mój numer komórkowy.

Do zobaczenia jutro rano! :)

#245 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 August 2010 - 14:51

Kumpel musi odpuścić ten weekend :(. No nic, więc jedziemy w 7? Z kim jadę ;)? Wypadałoby się rozmówić co i jak :).
pozdrawiam
ps. Chyba, że jak Castor napisał znajdzię się samochód i chętni to zapraszamy :).

#246 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 August 2010 - 18:18

Wygląda na to, że ze mną :) Myślę, że dogadamy się na miejscu. Ew. jeżeli mieszkasz gdzieś w śródmieściu to mogę Cie zgarnąć po drodze (jadę od strony Psiego Pola), to samo się tyczy Darka. Jak coś to dzwońcie: 606836982

#247 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 August 2010 - 20:18

Ale wstyd dzisiaj xD. Panika i brak wiedzy o własnym rowerze :P. Jak mnie jutro ujedziecie to się obrażę śmiertelnie :x. Ide reperować :).

#248 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 20 August 2010 - 20:50

Czesc wszystkim

Chciałbym podziekowac wszystkim, którzy brali udział we wspólnym, dzisiejszym treningu.
Było super !!! Cieszę sie,ze uzbierała się az 6-tka. Mam nadzieję ,ze jeszcze nie raz spotkamy sie u mnie, aby pózniej smigac po Wzgórzach Trzebnickich i zachwycac sie widokami.
Jeszcze raz wielkie dzięki.

Pozdrowery.

#249 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 August 2010 - 21:16

chris1990accent, siódemka jeden duchem z wami był :-P :-P
Od kwietnia ruszam z wami chłopaki tym czasem powodzenia i miłej jazdy ;-)

#250 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 20 August 2010 - 21:17

Rowniez wszystkim dziekuje. Pod koniec, jak Platon pojechal w swoim kierunku mialem juz zoladek do krzyza doklejony, wiec musialem tankowac hot-doga na stacji, ale poza tym super sie jechalo. Jak znajde kabel, (pewnie jutro) to wrzuce fote ze 'szczytu' :mrgreen:

>p.o.s.t
ta przerzutka Ci znow padla?

#251 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 21 August 2010 - 16:25

Zdjecie tak jak obiecalem, jakosc niestety komorkowa ;-)

Dołączona grafika

#252 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 August 2010 - 21:48

Dzisiejszy wypad się udała, jechaliśmy w 6 osób. Zrobiliśmy około 150km i 2203m w pionie. Poza Karpaczem i Szklarską zwiedziliśmy Zamek Czocha oraz zaporę i elektrownię w Pilchowicach. Nie udało się zrealizować wszystkiego, ale nadrobi się następnym razem ;)

Ekipa już po.
Dołączona grafika

Trasa i profil.
Dołączona grafika

#253 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 22 August 2010 - 10:43

Witam :) Szukam kogoś kto jest z Milicza/Oleśnicy/Sycowa do wspólnych jazd. Mam 16 lat i jeżdżę dopiero o 3 tyg, ale niestety sam bo nikogo nie udaje mi się namówić na długie trasy.. Sprzętu też nie mam zbyt szalonego ale zawsze to coś ;) Jeżdżę 28-35 km/h. Jeśli jest ktoś z tych okolic i ma chęci na jazdy lub zna dobre trasy to niech da znać na priv albo gg: 2476671 :) Pozdrawiam ;)

#254 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 22 August 2010 - 10:53

Hej,

Nie mogę opisac tego w dwóch słowach, jak jestem wdzięczny WAM chłopaki za "wycieczkę" po Górach Izerskich. Jednym słowem było BOMBOWO. Tak stromych podjazdów jeszcze w życiu nie widziałem, ale dało się na szczęście pokonac je wszystkie (nawet ze "scianą płaczu": 18-20% na 39x23). Jestem pełen podziwu dla wszystkich, a w szczególności dla Czarka, który walczył dzielnie i nie poddawał się na stromych podjazdach.
Mam nadzieję, ze Góry Izerskie odwiedzimy jeszcze wieeeelokrotnie, bo - co tu ukrywac-
najbardziej mi się podobają ze wszystkich pasm górskich w Sudetach.

Jeszcze raz wielkie dzięki chłopaki.

#255 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 August 2010 - 11:21

Ja również dziękuję za esktra wypad. Świetna ekipa! Dostałem od was wczoraj równo :mrgreen: Ale o dziwo rano tragedii nie ma, także jestem podwójnie zadowolony. Czekam na kolejne propozycje takich wypadów. No i podziękowania dla Tomka za sprawną nawigację i super relację z wycieczki vel treningu siłowego :-D
Pozdrawiam!

#256 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 23 August 2010 - 11:15

Cześć,

Dopiero dziś mam możliwość skorzystania z komputera i od razu chciałem podziękować WSZYSTKIM :-D bez wyjątku za udział w sobotniej wyprawie do Jeleniej Góry. Wyjazd udał się znakomicie. Dopisała i pogoda i frekfencja. Trasa była bardzo ciekawa, urozmaicona i wymagająca. Cieszę się bardzo, że udało nam się zorganizować ten wyjaz tak naprawdę "na szybko" w ciągu niecałych dwóch dni i że mimo to wszystko było super, extra, miód i orzeszki. :mrgreen:

Teraz garść podziękowań:

- Tomkowi (Platon) za udział, za "zmobilizowanie" Darka, że się pojawił i za prowadzenie grupy swoim GPS-em. :-D
- Krzyśkowi (Chris1990Accent) za udział, za nadawanie tempa na podjazdach ;) i za... mój strach w oczach na zjeździe... ;-)
- Darkowi za udział i miłą atmosferę.
- Pawłowi (Pabloszelesto) za to, że się pojawił po raz pierwszy i za pomoc przy przewózce rowerów. Dzięki wielkie bo bez Ciebie było by ciężko się zabrać. :-D
- Czarkowi (Bagno) za udział mimo, że to były jego pierwsze górki w tym roku na szosie i za miło spędzony czas w oczekiwaniu na peleton... ;-)

Mam nadzieję i chciałbym aby ten wyjazd zmonilizował nas do następnych takich przedsięwzięć. Ja jestem MEGA zadowolony i już w nadchodzcą sobotę na 100% jadę znów gdzieś w góry. Jeżeli ktoś z Was jest chętny to extra! Ma już jakieś pomysły i dam znać za niedługo. :)

Przy okazji dziękuję wszytkim obecnym w piątek na treningu u Krzyśka w Pasikurowicach. Mimo tego, że to był piątek, późna pora i start z po za Wrocławia to jednak było nas 6 osób i było BARDZO sympatycznie. Dziękuję, że mogłem z Wami być na tym treningu. :-)

P.S. Chciałem jeszcze tylko dodać, że na zdjęciu zamieszczonym przez AmAdeuza (zrobione na piątkowym treningu na wzgórzach trzebnickich) od lewej stoją: Platon, Chris1990Accent, Castor Troy, AmAdeuz i Kamil (brat Chrisa1990Accent).

Na zdjęciu zamieszczonym przez Platona z sobotniej wyprawy do Jeleniej Góry od lewej stoją: Czarek (Bagno), Krzysiek (Chris1990Accent), Paweł (Pabloszelesto), Artur (Castor Troy) i Darek.

#257 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 23 August 2010 - 13:58

Czesc chłopaki,

W związku z tym, ze mamy nowy tydzien i ostatnio ciągle jezdzimy po 5, 6 osób, fajnie byłoby znów razem pokrecic. Dlatego proponuję:

1. W srode 25 lub w piątek 27 sierpnia o godz. powiedzmy 17.30 pojezdzic po Wzgórzach Trzebnickich, jak w zeszły piątek. Dystans: znów ok.60km po hopkach, tempo: spokojne 30-32km/h. Bez szarżowania i uciekania ;-)

2. W sobotę 28 sierpnia wypad znów w GÓRY :-D . Rozmawiałem wstępnie z Arturem (Castor Troy'em) i zastanawiamy się nad jedną z trzech opcji:

I. KŁODZKO. Wyjazd wczesnie rano pociągiem z Wrocławia do Kłodzka. Tam startujemy, przejezdzamy przez Lądek Zdrój, Puchaczówkę, jakies ponad 120km. Powrót tez pociagiem z Kłodzka.

II. GÓRY SOWIE I SREBRNA GÓRA. Start rano z Wrocławia na rowerach. Jedziemy na Sobotkę, Dzierzoniów, Bielawę , dalej na południe i pózniej na wschód do Srebrnej Góry i powrót rowerkami tą samą drogą. Wychodzi jakies 170km, licząc od miejsca spotkania we Wrocławiu.

III. CZECHY-PRADZIAD. Jedziemy raniutko pociągiem z Wrocławia do Głuchołaz. Tam startujemy i udajemy się na południe do Czech. Przejezdzamy przez Zlote Hory i wtaczamy się na Pradziada (9km 12%). Powrót rowerami do Głuchołaz, z których wracamy pociągiem do Wrocławia. Dystans: 140km.

Co do gór,to dla mnie osobiscie pasowałaby jedna z dwóch pierwszych opcji, ale to tylko moja sugestia.
A apropos Wzgórz Trzebnickich, to wypadałoby się spotkac na tym treningu, w celu wyjasnienia sobie wszystkich weekendowych szczegółów.

Proszę. o wypowiedzi na ww. temat.

Pozdrowery.

#258 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 August 2010 - 14:29

Ja mam propozycje inną. Samochodem do Marciszowa i tam jedzie się tak:
http://www.bikemap.n...&zoom=11&type=0
Trasa realnie ma 100 km. Ponadto podjeżdżając z Podgórzyna do Pasieki można tam zaatakować Przełęcz Karkonoską, co jest na prawdę mega wyzwaniem.
Krzysiek, myślę, że profil trasy by Ci odpowiadał :mrgreen: Jak się na przełęcz pojedzie to wychodzi 2 km przewyższeń.
Ogólnie rozmawiałem już z Arturem, ja jestem zdecydowanie na tak, nie wiem jak sprawa z samochodem będzie wyglądać, bo to nie ode mnie zależy ;-)
Pozdrawiam!
P.S.
Na tą trasę trzeba patrzeć "od tyłu" czyli z Marciszowa do Podgórzyna wpierw, bo ciekawiej :)

#259 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 23 August 2010 - 16:18

w tym tygodni z mila chęcią się z wami zabiorę, jak potrzeba samochodu to nie ma problemu, jak by co dawajcie znać.

#260 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 24 August 2010 - 07:52

może etap królewski ^^
http://www.mapmyride...128263152011171
zawsze można skoczyć w Wałbrzychu jakby nunie bolały :). Ew. Dzierżoniów, ale tam tylko PKS jeździ!?
W prawym górnym rogu naciskacie "show elevation" i macie profil trasy :).
zdr.

Reply to this topic