Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#881 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 August 2011 - 20:44

Pogoda rozdaje karty i miesza nastroje w związku z tym ostateczną decyzję o wyjeździe podejmiemy rano patrząc za okno. Przepraszam(y) wszystkich zainteresowanych wyjazdem za niezdecydowanie/zamieszanie ale najwyraźniej podejmowanie decyzji o sobotnim wypadzie w piątek w nocy weszło nam w krew i nawet planowanie od wtorku nie jest w stanie nic zmienić :-/

#882 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 05 August 2011 - 20:46

Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciał jechać, ale ni cholera.. Ani wolnego dnia w pracy ani dojazdu do Wrocka :/ Pytałem po znajomych czy by mnie podrzucili, ale wykręcali się jak mogli bo za wcześnie itd. Jeśli ktoś jest chętny na niedzielny rozjazd to ja zapraszam ;-) Najlepiej w Pasikurowicach bo każdy ma blisko. Oczywiście jeśli będzie dobra pogoda :-> Udanego wyjazdu :-)

#883 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1,727 posts
  • SkądDolnośląskie

Posted 05 August 2011 - 20:51

Castor Troy, daj znać rano jaka decyzja. Ten deszcz nie jest zapowiadany jako zbyt duży, tak więc może jednak pojedziemy.

#884 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 August 2011 - 10:08

Jest tu kto..? ;-) Oj coś chwilowo zamarło na forum.

Jak tam po sobotnim wypadzie... niestety nie mogłem, ale jestem ciekaw jak Wam poszło..?

Śmiem zaproponować kolejny górski wypad zdecydowanie bliżej ...w góry Sowie (opcja powrotna: z Wałbrzycha pociągiem do Wro)

Mam w głowie wiele ciekawych tras (i tych płaskich) - tj. klasyk Wrocław - Lubiąż - Wrocław (uff 140 km, tu potrzebny peletonik, co by mieć motywację ukończyć)

ps. zupełnie na pograniczu - co do Kotliny Kłodzkiej naprawdę świetny jest finisz do Rynku w Bysrtrzycy Kłodzkiej (ok. 600m ostry podjazd przez basztę, na oko 10 - 14 %) finisz prawie jak na Fleche Walonne ;D

#885 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 08 August 2011 - 11:22

Cześć,

Jest tu kto..? Oj coś chwilowo zamarło na forum.

Eee, tam gadasz. Dopiero co się na sobotę ustawialiśmy... :-P

Śmiem zaproponować kolejny górski wypad zdecydowanie bliżej ...w góry Sowie (opcja powrotna: z Wałbrzycha pociągiem do Wro)... Mam w głowie wiele ciekawych tras...

Jestem zainteresowany. Zbliża sie długi weekend, a i pogodę wczoraj w TV zapowiedzieli całkiem fajną (w okolicach soboty/niedzieli/poniedziałku ma być słonecznie i gorąco) więc ja jestem jak najbardziej ZA. :-D Dogadamy się w granicach czwartku/piątku.

#886 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 08 August 2011 - 11:41

Jak tam po sobotnim wypadzie... niestety nie mogłem, ale jestem ciekaw jak Wam poszło..?

Poszło tak: http://connect.garmi...ivity/104477409 , z takim zastrzeżeniem że ja z merxinem wróciłem pociągiem, natomiast Krzysiek, Piotrek i Artur kręcili do miejsca startu. Ponadto Krzysiek i Piotrek zaliczyli jeszcze po drodze Bukowinę Kłodzką.

Pogoda dopisała - więc kogo nie było niech żałuje :-P .

#887 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1,727 posts
  • SkądDolnośląskie

Posted 08 August 2011 - 16:24

Dobrze, że mnie nie było bo noga nie podawała jak należy. Pojechałem z kłodzka do paczkowa towarzysząc Czechowi jadącemu na Pradziada po ładnych drogach (krajowa) jak nie pod górę, to w dół i z powrotem do domu; może następnym razem uda się zgrać jak należy.
Jedziecie gdzieś w czwartek/ piątek? Co z pradziadem?

#888 Cukier

Cukier
  • Użytkownik
  • 256 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 August 2011 - 16:31

Cześć. Chętnie się przyłączę na Góry Sowie :-)

#889 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 08 August 2011 - 17:09

Cześć,

Cześć. Chętnie się przyłączę na Góry Sowie.

O, fajnie, że się wreszczie odezwałeś w naszym wątku. W takim układzie jest już nas 3 na Góry Sowie w weekend. :-D

Jedziecie gdzieś w czwartek/ piątek? Co z pradziadem?

Pojedziemy na weekend. Myślę, że dla osób pracujących, wypad w tygodniu jest niemożliwy. Co innego Ci co mają wakacje... :-> Pojedziemy w Góry Sowie na ten weekend, no chyba, że będą chętni na Pradziada, to ja z przyjemnością. Jak będziesz chciał, umówimy się i spotkamy na trasie etapu w Górach Sowich. Na tą chwilę jest nas 3 osoby: Philippe, Cukier i ja. Z pewnością inni dołączą.

Tak jak pisałem, dogadamy się jeszcze w okolicach czwartku/piątku co do szczegółów.

Zapraszamy wszystkich chętnych! Ma być super pogoda! :-D

#890 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 August 2011 - 20:15

ja niestety w sobotę pracuję, no chyba ze by ekipa byla skora aby jechać w niedziele

#891 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 10 August 2011 - 12:27

Miałem wczoraj chwilę wolnego to pobawiłem się programem do rysowania profilów podjazdów. Z sobotniej wycieczki:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Średnie nachylenia powychodziły o jakieś 3% mniejsze, niż to co na podjeździe pokazywał garmin.

#892 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 10 August 2011 - 12:39

Cześć,

ja niestety w sobotę pracuję, no chyba ze by ekipa byla skora aby jechać w niedziele

Wszystko jest kwestią ustalenia. Mój udział też zależy od kilku czynników. Mamy w planie z Husarią trening czasowy, nie wiem jeszcze czy w sobotę czy w niedzielę. Dogadamy się w piątek najpewniej. Zresztą weekend dłuuuuugi :-D także mamy 3 dni do planowania.

pobawiłem się programem do rysowania profilów podjazdów

Świetna robota poglądowa! Dzięki Natus. :-D

#893 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 August 2011 - 18:22

Hej,

jako, że wybieram się jutro na rower... daję wszem i wobec wszystkim znać -> może ktoś chętny? (przeważnie wylot na północny-zachód Wrocławia)

Przewiduję nie więcej niż 60 km na rozruch, ale w dobrym tempie...

Zapraszam!

Tomek
793 761 628 - jak coś sms-ować, dzwonić ;-)

#894 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 11 August 2011 - 10:41

Cześć,

Z uwagi na długi weekend proponuję zrobić wypad w niedzielę. Raz, że ma być cieplej niż w sobotę, a w perspektywie jest jeszcze wolny poniedziałek. :-D

Philippe, Cukier, Ziele477 dajcie znać czy Wam pasuje.

Inni chętni? Proszę się zgłaszać. :-D

#895 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 August 2011 - 11:46

Z uwagi na długi weekend proponuję zrobić wypad w niedzielę. Raz, że ma być cieplej niż w sobotę, a w perspektywie jest jeszcze wolny poniedziałek. :-D

Philippe, Cukier, Ziele477 dajcie znać czy Wam pasuje.

Słusznie. Na dziś - jak najbardziej pasuje -> jadę, z góry proponuje start honorowy o godz. 10:00 ( z Rynku? ;-) hehe )

ps. Czy gdzieś w necie jest portal, na którym można dokładnie obliczyć i narysować trasę ...razem z profilami..? ;-) Czy tylko Wasze magiczne garminy to potrafią(?)

Pytanie podstawowe jaką trasę planujemy dokładnie - tzn. czy "klasyk" pt. Wrocław - Walim - Wałbrzych (opcja powrotu pociągiem)
Czy też pociągiem do Jaworzyny Śląskiej - wtedy typowo górski etap (m.in Przeł. Sokola - Reczka - itp) -> Wałbrzych (albo powrót na Jaworzynę - pkp)

Z góry chciałbym Was uprzedzić - b. dawno po takich górkach nie jeździłem, także nie chcę przesadzić, choć wiadomo w grupie zawsze raźniej i więcej motywacji... zupełnie inna jazda, ale od ew. "zajechania" się już nie ucieknie...

#896 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 August 2011 - 11:51

Philippe jeżeli chcesz pojeździć w grupie 3-4 osób to wpadnij do Wysokiej na godzinę 17:30. Dzisiaj w planie kilka mocniejszych kilometrów do przejechania. Wyjazd z naszej strony w tygodniu na północ od Wrocławia nie wchodzi w grę.

#897 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 August 2011 - 12:18

Magiczny portal to www.gpsies.com czyli potocznie "cyganie" ;-)
Czasami aby znaleźć ścieżkę trzeba troszkę poprzerzucać warstwy, osobiście często zmieniam zwykłe mapy google na open street map no i satelitkę. Podaje profil chociaż często sumaryczna ilość podjazdów troszkę odbiega (raz w górę raz w dół) od tego co wyliczają garminy chłopaków, różnice w granicach +/- 5-10%

...Z góry chciałbym Was uprzedzić - b. dawno po takich górkach nie jeździłem...

Dlatego proponuję w ramach przygotowań skorzystać z zaproszenia p.o.s.t`a na dzisiaj 8-)

W góry nie jadę ale jeżeli mogę to chciałbym zasugerować fragment do objechania
Propozycja, osobiście tego nie sprawdzałem ale podobno podjazd od jez. Bystrzyckiego na Glino jest fajny i wart obadania, natomiast z Walimia (przez Grządki) do Rzeczki gwarantuje moc wrażeń :mrgreen:

#898 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 August 2011 - 12:46

Philippe jeżeli chcesz pojeździć w grupie 3-4 osób to wpadnij do Wysokiej na godzinę 17:30. Dzisiaj w planie kilka mocniejszych kilometrów do przejechania. Wyjazd z naszej strony w tygodniu na północ od Wrocławia nie wchodzi w grę.

Dzięki za zaproszenie, dziś do Was niestety nie dołącze, ale skorzystam
w przyszłości ;)

#899 madagaskar

madagaskar
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 August 2011 - 12:48

Witam
To i Ja po zakupie nowej szosówki będę chciał z wami pośmigać jesli można :)

#900 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 August 2011 - 12:51

Magiczny portal to www.gpsies.com czyli potocznie "cyganie" ;-)
Czasami aby znaleźć ścieżkę trzeba troszkę poprzerzucać warstwy, osobiście często zmieniam zwykłe mapy google na open street map no i satelitkę. Podaje profil chociaż często sumaryczna ilość podjazdów troszkę odbiega (raz w górę raz w dół) od tego co wyliczają garminy chłopaków, różnice w granicach +/- 5-10%

Dzięki - watro, a nawet trzeba to znać!

W góry nie jadę ale jeżeli mogę to chciałbym zasugerować fragment do objechania
Propozycja, osobiście tego nie sprawdzałem ale podobno podjazd od jez. Bystrzyckiego na Glino jest fajny i wart obadania, natomiast z Walimia (przez Grządki) do Rzeczki gwarantuje moc wrażeń :mrgreen:

Tak, tak..! Znam ten podjazd na Michałkową - pod koniec ściana 10/11 %, wąska asfaltowa droga - ogólnie średnio-dobrej jakości, podjazd daje w dupę... na ostatnich metrach można stanąć dęba (może przesadzam, ale jest o co walczyć) ;-)

Reply to this topic