Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 01 sierpień 2011 - 13:21
Wiktor, witamy Cię serdecznie w naszym wątku wrocławskim! :-D
Tak jak Merxin napisał, peleton będzie spory. Mamy już potwierdzenia od kilku osób, pomijając naszą grupę "Husarię". Co do trasy etapu, będą albo Czechy albo Kotlina Kłodzka. Info będzie w tygodniu ale już dziś wszystkich chętnych zapraszamy! :-D
Napisano 01 sierpień 2011 - 13:56
http://www.genetyk.c...naklodzka1.html
Srebrną Górę znacie? tylko 2km podjazdu, ale jest stromo; nawet do 25% ścianki. Można się zajechać.
Z tego co widzę, to trasa będzie dłuższa, tak więc liczę na średnią nieprzekraczającą 28km/h, może być mniej bo noga nie jest jakaś wybitna ;-)
pozdrawiam
Napisano 03 sierpień 2011 - 21:11
wg następującego ŚLADU,
Start 6:33 z PKP Wrocław Główny - lądujemy w Białym Kościele o 7:17 - ostatni odlot z Ziębic o 20:18
Trasa jest długa i wymagająca ale linia kolejowa od Międzylesia przez Bystrzycę - Kłodzko - Kamieniec - Ziębice pozwala w dowolnym miejscu obić na PKP w przypadku nieprzewidzianej awarii bądź wcześniejszych zamierzeń 8-)
Dokładny rozkład każdy sprawdzi sobie we własnym zakresie TUTAJ
Przewijała się też propozycja dołączenia do trasy podjazdu pod Bukowinę Kłodzką ale
primo: nie bardzo wiemy jak tam wjechać po tej pajęczynie ścieżek
secundo: braknie na wszystko czasu
generalnie plany związane z Bystrzycą będziemy rewidować w trasie w zależności od tempa.
Skład w tej chwili to:
Castor Troy, p.o.s.t, merxin, suchy, chris1990accent (?)
Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy:)
Napisano 03 sierpień 2011 - 21:27
Jeśli są chętni do wleczenia się do Ziębic lub powrotu w okolicach Bystrzycy PKP do Ziębic (skąd jestem) to zapraszam. Pasuje mi ta trasa, gdyż tamtych rejonów jeszcze nie jechałem, a w Bystrzycy kończy się dla mnie nowy teren. Pod koniec daliście spokój, nie prowadząc trasy przez przełęcz Jaworową. Może i dobrze. Drogi dalszej nie polecam (z Paczkowa do Ziębic bo jest koszmar zamiast asfaltu). nie mniej jednak będę i może namówię kolegę (jeśli załatwimy oponki szosowe, bo śmiga na przełaju).
Jak liczna będzie grupa?
pozdrawiam
Napisano 03 sierpień 2011 - 21:51
Przełęcz Jaworowa rozumiem, że to z Lądka na Złoty Stok? Jeżeli tak to znajomi odradzali z uwagi na kartoflisko a nie asfalt, dlatego ciągniemy na Javornik.
Kolega z Paczkowa mówi, że na Kamieniec są jakieś płyty betonowe, inny że na Ziębice jest całkiem spoko, Ty odwrotnie, konieczna będzie konfrontacja w tej sprawie:)
Skład w tej chwili tak jak pisałem 4-5os ale myślę, że do weekendu ktoś się jeszcze zdecyduje.
Napisano 03 sierpień 2011 - 22:07
Mam komplet Michelin Pro Race, albo Conti GP 4000 + GP 3000, obie pary 700x23c w dobrym stanie, oddam niedrogo - jakby co, to PW lub GG.nie mniej jednak będę i może namówię kolegę (jeśli załatwimy oponki szosowe, bo śmiga na przełaju).
Twój kolega jeździ tym przełajem 2Danger z Młyna? :-D
Piotrek, chodzi Ci pewnie o Bukowinę Kłodzką?Przewijała się też propozycja dołączenia do trasy podjazdu pod Bystrzycę Kłodzką [..]
Napisano 04 sierpień 2011 - 06:50
Liczyłem na duży peleton a tu 5-6 osób?. Nawiasem mówiąc, to znam fajną niedrogą knajpkę u celu podróży, możemy zawsze wpaść na pizzę albo makaron celem uzupełnienia glikogenu w mięśniach po górskiej masakrze. Napoje za friko.
pozdrawiam
Wszystko spoko tylko po kiego Ci 20 luda na podjazdach? Przecież pod taką Srebrną nikt się na kole nie powiezie :-D
Z żarcia chętnie bym skorzystał, zobaczymy czy starczy czasu na okupację pizzerii ;-)
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 04 sierpień 2011 - 08:34
Wiktor24 - Nasza amatorska / przyjacielska grupa szosowa "Husaria Szosowa" liczy 9 osób. Jesteśmy zorganizowani, mamy teamowe stroje itd. Zawsze dołączają do nas różni koledzy z Wrocławia i okolic i peletonik jest czasem nawet 12 / 14 osobowy. To nie wiele ale zawsze coś. Co do wspólnych wypadów weekendowych na etapy w góry, zapraszamy wszystkich chętnych. Na szczytach ZAWSZE czekamy na ostatniego i nigdy nikogo na trasie nie zostawiamy. W razie czego dajemy koło i ciągniemy słabego na PKP. Mamy swoje zasady.
Rozumiem Wiktor, że podjedziecie z kolegą i pogonicie naszą ekipę po tych chopkach? Daj znać gdzie się spotkamy. Może podjedziecie z kolegą do Ząbkowic Śląskich? Z Ziębic macie niedaleko. Wysyłam Ci na priv namiary do mnie do kontaktu. Musimy się zdzwonić i dogadać szczegóły czasu i miejsca spotkania.
(z Paczkowa do Ziębic bo jest koszmar zamiast asfaltu).
Kolega z Paczkowa mówi, że na Kamieniec są jakieś płyty betonowe, inny że na Ziębice jest całkiem spoko.
Jeździłem po tych dwóch odcinkach dróg i rowerem i autem. Z Paczowa do Kamieńca, fakt są płyty betonowe ale równe i fajnie się jedzie. Oczywiście na łączeniach czuć nierówności ale jest płasko, BLIŻEJ i KRÓCEJ niż do Ziębic.
Odcinek z Paczkowa do Ziębic jest dużo bardziej obłożony ruchem samochodowym, a asfalt miejscami lipa... Droga tędy dłóższa i więcej pod górkę. Pod koniec naszego sobotniego etapu, jeżeli będę po tych 200km padnięty, to będę głosował za Kamieńcem. Zresztą P.o.s.t może potwierdzić, że droga jest ok, bo wracaliśmy tamtędy w tamtym roku z Pradziada i w Kamieńcu wlatuje się prosto na dworzec PKP.
Wstępnie zgłaszam swoją obecność, choć 100% pewności nie mam, czy będę
Mati, no MUSISZ być! :-D Nie ma, że boli. Jak będziesz w sobotę, to na przyszły weekend w nagrodę pojedzimy na Pradziada. :-P
Ja się decyduję na pierwszą wycieczkę w górki w "karierze", choć najprawdopodobniej szybko zostanę w grupetto i nie przejadę całego etapu.
Super, bardzo się cieszymy! Na pewno dasz sobie radę, a zresztą jak widziałeś trasę, którą dał w linku Suchy, to linia PKP jest zawsze w promieniu max 40km. Idealne warunki. :-D
Zapraszamy wszystkich chętnych! Kolarze z Wrocławia, pokażcie się i na szosę w góry! :-D
Napisano 04 sierpień 2011 - 17:07
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 05 sierpień 2011 - 08:58
Jeżeli ktoś ma ochotę i czas to będę dziś atakował na południe w kierunku na Kąty Wr., Sobótkę. Machnął bym ewentualnie, jak będzie czas 1 raz Tąpadło i wrócił do Wrocławia. Jeśli nie Tąpadło, to poprostu "runda" na południe. Takie szybkie 80 / 90km.
Jak coś to dziś, 16:30 / 17:00 róg Hallera i Grabiszyńskiej. Jest ktoś chętny? :-D
---------------------------
Nie jestem pewien czy pojadę...
Dawaj, dawaj Emty, będzie extra etap. Oczywiście jeżeli będzie rano padać to nie jedziemy...
To o której zbiórka na dworcu?
Pociąg jest, o 6:33, więc proponuję zebrać się, o 6:00 pod głównym wejściem do dworca tymczasowego od ul. Suchej / Dyrekcyjnej (od strony dworca PKS). W weekend są promocje na przejazdy grupowe "Ty + Raz, Dwa, Trzy" czy jakoś tak ;-) więc kupując bilety łacznie w grupie zapłacimy DUŻO taniej. Zawsze tak robimy zresztą. Potem bez stresu podjedziemy na peron i wio! :-D
Napisano 05 sierpień 2011 - 13:01
tylko cholera meteo pokazuje http://new.meteo.pl/...type=0u&id=1035 nie za dobre prognozy na jutro :-/